Italia Guitars

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
wikxzen
Rádce

Italia Guitars

Příspěvek od wikxzen »

Italská firma, vyrábějící kytary i basy. Inspiraci berou ze 60. let minulého století.
http://www.italiaguitars.com/

Pravda, některé modely se mi vůbec nelíbí, ale třeba taková Modena se mi zamlouvá.

Ostatní ukázky:
http://www.italiaguitars.com/artist.php ... 5&offset=4
Pikus

Re: Italia Guitars

Příspěvek od Pikus »

Tak třeba tvar těla modeny je obšlehlej fender Toronado (mám na něj plány), akorát tam nemá takový to stratovský zkosení a místo 2xHB to má 3x miniHB
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Tak nějaké ty bassy vypadají pěkně. Elektriky se mě moc nezamlouvají.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Pikus: Kombinace Firebirdu a Toronada, řekl bych. Jinak spousta plastu, perleti, agátis...
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knedlousek »

kytary sou to hezký připomělo mi to v mnohém Jolany vám ne? Na basy sem nekoukal. Kytary se mi líbí sice ne všecky, ale líbí.otázkou je kvalita
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
Pikus

Příspěvek od Pikus »

wikxzen píše:Pikus: Kombinace Firebirdu a Toronada, řekl bych. Jinak spousta plastu, perleti, agátis...
Tak firebird mi to moc nepřipomíná... asi jen snímačema, ale spíš se mi vybaví fender toronado:

Pro srovnání:
http://www.electricguitarplanet.com/wp- ... rebird.jpg
http://www.gear-review.co.uk/reviews/to ... onew_4.jpg
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

O tvaru jsem nemluvil (to muzeme rovnou se bavit o vsech znackach i modelech, co jsou od neceho obslehnute, nevidim moc smysl nad tim diskutovat v 21. stoleti).
Flash

Příspěvek od Flash »

Ten tvar je hroznej, tyhle starý kytary se mi vůbec nelíbí a myslím že je to obšlehnutej Fender.
Tenhle profil nepoužívám, vysadil. Jsem na profilu Veno.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Podle fotek to nechci hodnotit ,ale prohlídnul sem si stránky a říkam že jo,zahrál bych si rád.
K tomu kopírování bych řek toliko,když sem chodil na prumyslovku naš dějinář řikaval,na tom že se člověk někde inspiruje ,použije čast ,kopíruje ...není nic špatnyho to je tady odedavna ,akorat to musíš posunout nekam dál,přidat svojí myšlenku,zlepšení ....prostě vzít si a něco dát.
pak už je otázkou jestli tohle je jenom zkopírováni,nebo vývoj(to ted nemyslím prímo na italy guitars)
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek Kysely »

Nějak moc jsem to nestudoval, ale zvuk té kytary na videu se mi vůbec nelíbí..
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
Tonda

Příspěvek od Tonda »

je to kopie non-reverse firebirda, i s tou hlavou:
Přílohy
gibson_firebird_nonreverse.jpg
I´m wheels... movin´wheels
woro90

Příspěvek od woro90 »

Kopie ani moc ne, spíš je to prostě jedna z mnoha kytar v tomto stylu, takhle v šedesátých a sedmdesátých letech vypadaly všechny.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Všechny ? No to určitě :mrgreen:

Obrázek
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Zase nesmíš chytat tak za slovo. Já si taky myslím, že dříve to byl prostě takovej styl.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Jaký chytat za slovo - spíš se zamysli nad těmi kategorickými výroky, na které jsem reagoval:

1) ten tvar těla je jak přes kopírák (OK,hlava ne, bral jsem to jen podle tý mrtvý fotky na tom videu,kde je jí vidět jen kousek, teprv pak jsem si to pustil).

2) není pravda, že takhle vypadaly (ani skoro) všechny kytary 60/70... těch tvarů bylo mraky
woro90

Příspěvek od woro90 »

Tonda píše:Jaký chytat za slovo - spíš se zamysli nad těmi kategorickými výroky, na které jsem reagoval:
1) ten tvar těla je jak přes kopírák (OK,hlava ne, bral jsem to jen podle tý mrtvý fotky na tom videu,kde je jí vidět jen kousek, teprv pak jsem si to pustil).
2) není pravda, že takhle vypadaly (ani skoro) všechny kytary 60/70... těch tvarů bylo mraky
1) Tvar těla možná, ale pickguard, ovládací prvky a struník? Navíc má oproti Firebirdu líbivější obrys části pod pravým předloktím, Firebird je v tom místě jak dělaný sekerou, je to tam příliš ostré.
2) Podle mě klasický offset-waist design, těch byla drtivá většina, ačkoli se dělala i spousta výstředních tvarů, ale těch zase většina vycházela z této koncepce. Kytary tohoto typu si byly neskutečně podobné, a proč? Protože to je jednak jeden z nejpohodlnějších tvarů a jednak to docela vystihovalo tehdejší dobu. Ano, Jolany jsou hezký příklad, to samé italské kytary z tohoto období, dnes málo známé americké kytary a v neposlední řadě úchylárny značky Ural :twisted:
Ano, nevypadaly tak všechny kytary, hrálo se i na akustiky, (polo)lubovky, extrémní patvary... Ale tohle je typický tvar té doby, ze kterého se u elektrik z plným tělem většinou vycházelo.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

me to teda prijde jako pekne oskliva kopirka reverse firebirdu :D ja nikdy na tyhle bakelity ala italie moc nebyl. ten prepinac je zajimave umistenej, uz jsem to taky nekde videl ale nemuzu si vzpomenout kde.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

"Obšlehnutou" kopii si představuji třeba toto: :lol:
http://www.eastwoodguitars.com/GTRs/sto ... rd_frm.htm
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

sotrmbird je ale super, docela by me zajimalo jak budou hrat ty p90 na lipovym tele, i kdyz lipu to pro me asi nezachrani :)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Nečekal bych od nich zázraky. Četl jsem, že jsou dost "noisy". Ale na svěží, jednoduchý garážový rokec, punk atd. by mohly bohatě stačit! :lol: Navíc důležitá poznámka: Eastwoody v ceně pod 400 dolarů si nechávají dělat v Číně, ikdyž výstupní kontrola a seřízení se dělají v Kanadě, bez rozdílu. Nad 400 dolarů je to již Korea.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“