Krušné začatky - Něco už "umím"..jak dál..prosím
Pravidla fóra
Re: Krušné začatky - Něco už "umím"..jak dál..prosím
Na akustiku jsem hrál jenom chvíli, předtím, než jsem koupil el. I to hraní bylo jen tak brnk sem, brnk tam. Ale jestli je potřeba ovládnout nejdříve akordy, tak proč ne.. když je to pro budoucí hraní třeba, tak nevidím důvod se to nenaučit..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Absolutní souhlas - skvěle řečeno...kenjiroo píše:Já nějak začínám mít pocit (z vás "začátečníků"),že prostě zkoušíte level na který nemáte a divíte se že vám to nejde.Aty jsi to vystihl naprosto přesně,Hrát běžné akordové věci tě nebaví tak zkoušíš maiden.Já sem naopak přesvědčený,že hrát akordové věci,nejlépe na čistou,nebo ještě lépe akustickou kytaru,je naprostý základ. Tam se naučíte odposlouchávat rytmy,slyšet chyby,dávat barré,výměny akordů atd.Nikdo vám neříká abyste hráli "Na hradě okoři" .Můžete to zkoušet na bigbeatu. Když zahrajete např.kabáty na akustiku tak aby to nějak znělo,bylo to k poslouchání,tak na elektrice si z toho můžete dělat p***l. Jde o to,že ta akustika vám nic neodpustí,nedomáčknutá struna,frázování,atd všechno je to slyšet. Osobně každému doporučuji asponˇpůl roku hraní akordovek,aby dostal do ruky asponˇty minimální základy.
Kopa lidí prostě odmítá pozvolný přirozený rozvoj svých schopností hrát a snaží se hned skočit na něco složitějšího. A tam se zasekne, protože na to nemá technicky, navíc to z hlediska teorie vůbec nechápe + protože se vše naučí z tabulatur, tak totálně zapomíná na vlastní sluch a invenci.
Nikdo neříká, že to musíš hrát na akustiku, akordy si přece zahraješ i na elektriku. A sorry, ale akordy jsou základem evropské hudby, takže nevím, co jiného potřebovat pro budoucí hraní.mtmccox píše:Na akustiku jsem hrál jenom chvíli, předtím, než jsem koupil el. I to hraní bylo jen tak brnk sem, brnk tam. Ale jestli je potřeba ovládnout nejdříve akordy, tak proč ne.. když je to pro budoucí hraní třeba, tak nevidím důvod se to nenaučit..
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ahoj všichni ,
jsem taky začátečník a mám podobný ale ne stejný dotaz.
Hraji na akustiku s tím,že si pořídím elektriku,až si budu v hraní víc jistější.Prostě až zvládnu nějaký ten základ a při nejlepším i něco víc.Takže,jak by měl člověk přistupovat ke hře na akustiku,aby mu to dalo co nejvíc a přechod na el. kytaru by byl co nejméně bolestivý?
Díky za všechny názory a odpovědi.
jsem taky začátečník a mám podobný ale ne stejný dotaz.
Hraji na akustiku s tím,že si pořídím elektriku,až si budu v hraní víc jistější.Prostě až zvládnu nějaký ten základ a při nejlepším i něco víc.Takže,jak by měl člověk přistupovat ke hře na akustiku,aby mu to dalo co nejvíc a přechod na el. kytaru by byl co nejméně bolestivý?
Díky za všechny názory a odpovědi.
Přechod bolestivý nebude, elektrika je mnohem "tolerantnější" a pokud zvládneš akustiku, tak na el. to bude pouze jednodušší 
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Tu frázi tu někdo psal tak jsem jí taky použil
Jinak zpět k mému dotazu:Definuj zvládnout
Jinak zpět k mému dotazu:Definuj zvládnout
V podstatě jsem všechno už popsal,ale chtěl bych ještě vyzdvihnout jednu věc,a to jsou barré akordy protože to je základ pro powerchords. Powery jsou vlastně ořezané baréčka a když to řeknu hodně laicky,tak při hraní powerů držíte jenom spodní (basovou) půlku barré. Takže perfektní zvládnutí hry barré,je nejlepší škola pro el.kytaru.Budete vědět kam šáhnout,kde na hmatníku je který akord(power)a budete mnohem připravenější,než někdo kdo si koupí rovnou elektriku,vyhulí gain na max a drtí nesmysly z tabulatur a diví se že mu to za dvě hodiny nejde.
Am. Fender Strat(HSS)+POD-X3. Nájemným vrahům ušních bubínků,se s timhle nejlíp cestuje:)
Takže akordy a akordy
...myslím si že powery jsem tak nějak ''zvládnul'' a akordy si dokážu i sestavit.
Jen mi to trvá dost dlouho.Ta orientace na hmatníku a uvědomění si souvislostí není moc dobrá..
Teorie je dobrá ale hraní je horší.Někdy se přistihnu,že spíš teoretizuju a projíždím fórum než abych hrál.
Jen mi to trvá dost dlouho.Ta orientace na hmatníku a uvědomění si souvislostí není moc dobrá..
Teorie je dobrá ale hraní je horší.Někdy se přistihnu,že spíš teoretizuju a projíždím fórum než abych hrál.
Musím se přiznat, že prvních pár dní jsem s elektrikou nedělal téměř nic jinéhokenjiroo píše:vyhulí gain na max a drtí nesmysly z tabulatur
A pak ještě hraní si s tremolem, to byla taky švanda..
Orientace na hmatníku a uvědomění souvislostí,je základ.Na teorii nic špatného není,ale teorie bez praxe je trochu málo.
Am. Fender Strat(HSS)+POD-X3. Nájemným vrahům ušních bubínků,se s timhle nejlíp cestuje:)
No když to přešlo....mtmccox píše:Musím se přiznat, že prvních pár dní jsem s elektrikou nedělal téměř nic jiného
Jo s tím souhlasím.
Třeba vím např., že na 5.pražci struny E je tón a a na 7.pražci struny D je taky jen o oktávu výš.
Tyhle souvislosti umim jen je třeba si je nějak zafixovat,protože mi přemýšlení kde právě jsem na hmatníku nějaký ten čas zabere a to by asi nemělo ne?Mělo by to být kouknu a vidim.Jinak díky za odpovědi.
Třeba vím např., že na 5.pražci struny E je tón a a na 7.pražci struny D je taky jen o oktávu výš.
Tyhle souvislosti umim jen je třeba si je nějak zafixovat,protože mi přemýšlení kde právě jsem na hmatníku nějaký ten čas zabere a to by asi nemělo ne?Mělo by to být kouknu a vidim.Jinak díky za odpovědi.
Jo to jo někdy si to sám nakreslím a skládám podle toho akordy.
Spíš jsem myslel souvislosti ve stavbě akordu.
Když chci poznat co je to za akord tak co je základní tón co je tam tercie,kvinta atd.Ale už se do toho dotazu zamotávám.Asi je to jen o cviku a přemýšlet se u toho musí každopádně a jen tak se kouknout a vidět je zase jen o cviku.Tak jsem si sám odpověděl
Spíš jsem myslel souvislosti ve stavbě akordu.
Když chci poznat co je to za akord tak co je základní tón co je tam tercie,kvinta atd.Ale už se do toho dotazu zamotávám.Asi je to jen o cviku a přemýšlet se u toho musí každopádně a jen tak se kouknout a vidět je zase jen o cviku.Tak jsem si sám odpověděl
- DL
- Kontaktovat uživatele:
a pak přijde poprvé ta chvíle, kdy normálně hraješ a najednou zůstaneš civět na hmatník a řekneš hodně nahlas : "no jo, ty vole ! " , a najednou budeš v souvislostech zase kus dál. Tohle se mi strašně líbí.Mikey.G píše: jen tak se kouknout a vidět je zase jen o cviku
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
DL: U mě "no jo ty vole" chvíle nastala nedávno, když jsem zjistil, že malíček je taky prst 
-
Teorge
DL: nj,lidský mozek při pochopení něčeho bývá odměněn nějakými látkami, aby se pak člověk cítil, tak jak se cítí a táhlo ho to poznávat dál 
Kéž by pro mě přišla chvíle: No jo ty vole,tak takhle se dělá shredding...
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Všechno budeOtis píše:Kéž by pro mě přišla chvíle: No jo ty vole,tak takhle se dělá shredding...
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
-
charliealpha
No jo ty vole...tak takhle chutná kyselina sýrová
Zahoďte elektrický kytary a alespoň při komponování používejte akustiku, protože i ta nejdrsnější metalová skladba by měla bejt poslouchatelně zahratelná na španělku
Výsledek je pak mohem smysluplnější než highgainový prudukty.
Zahoďte elektrický kytary a alespoň při komponování používejte akustiku, protože i ta nejdrsnější metalová skladba by měla bejt poslouchatelně zahratelná na španělku
No jo ty vole ! 
elektrika: Cort EVL-X4, kombo - ROLAND Cube 30 X 30 W
akustika: LA PATRIE Etude
akustika: LA PATRIE Etude