Zámky na řemen, povoluje se u krku
Pravidla fóra
Zámky na řemen, povoluje se u krku
Zdravím,
mám problém, koupil jsem si zámky Dunlop straplok zámky na řemen. Mám je už cca měsíc a teď se mi začal povolovat šroub blíž krku co drží zámky a to tak, že po hodince hraní je dost povolen, že s ním můžu v klidu otáčet a pohybovat ze strany na stranu. Četl jsem tu, že stačí dát do díry šroubu herkules a že to bude držet nebo tam mám jiný šroubek?
Díky
mám problém, koupil jsem si zámky Dunlop straplok zámky na řemen. Mám je už cca měsíc a teď se mi začal povolovat šroub blíž krku co drží zámky a to tak, že po hodince hraní je dost povolen, že s ním můžu v klidu otáčet a pohybovat ze strany na stranu. Četl jsem tu, že stačí dát do díry šroubu herkules a že to bude držet nebo tam mám jiný šroubek?
Díky
tady hraju teď KOSMONOPOL
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zámky na řemen, povoluje se u krku
Vyšroubuj to, do závitu nalej lepidlo na dřevo, nechej ho pořádně zaschnout a pak tam zašroubuj šroub Straplocku. Jesli tam budeš mít více lepidla, tak ti to trochu bude dřít, ale tím si akorát uděláš vevnitř nový závit pro šroub a bude to v pohodě (možná, že to dokonce bude takhle lepší) 
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
nacpat sirkama, zaplacat sekundakem a nasroubovat
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
NIkdy! Ne vteřinové lepidlo ani epoxid na kytaru. NIKDY.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
- frajerik
- last.fm: http://www.last.fm/user/nerbo
Zapalky su riesenie na par tyzdnov. Najlepsie bude ked si kupis novy dlhsi vrut a s vacsim priemerom(kupis v zeleziarstve alebo mozno aj v nejakych hudobninach) a navrtas ho tam.
+1frajerik píše:Zapalky su riesenie na par tyzdnov. Najlepsie bude ked si kupis novy dlhsi vrut a s vacsim priemerom(kupis v zeleziarstve alebo mozno aj v nejakych hudobninach) a navrtas ho tam.
Taky tam mám prdnutý pořádnější šroub a ani se to nehne a to jsem s tím už nejednou skákal a skotačil + moje sedma navíc něco váží
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Ideální by bylo tam vyvrtat pořádnou lochnu, do ní vlepit disperzí nebo polyuretanem kolík a do toho to zavrtat, ale buk je na to moc tvrdý a jiná dřeva se ve formě kolíků sháějí těžko, navíc se takové věci vrtají dost mizerně. Větší vrut mi přijde jako prasárna, ale funguje.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
A hlavně hmoždinku, hmoždinku, na tu nesmíte nikdy zapomenout.

Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- frajerik
Preco prasarna? nemusi byt vacsi 2x ked je trosicku vacsi a dlhsi tak sa zareze dostatocne.
Jo a jednou se povolí a pak uděláš co? Dáš tam zas ještě o něco větší?frajerik píše:Preco prasarna? nemusi byt vacsi 2x ked je trosicku vacsi a dlhsi tak sa zareze dostatocne.
Ne, lepidlo s třískami (nebo zápalkou aj...) je podle mě dost dobré řešení, které drží a nevyhlodá ti v kytaře zbytečně velkou ďuru.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- frajerik
Tak určite to je lepšie riešenie ako zapálky ktore su tvrde ako papier. Ono by sa o tom dalo hádať donekonečna čo je lepšie. Nech sa rozhodne vlastník. Ak s tou gitarou neskačeš a netrháš, necukáš zbytočne tak sa to neuvoľní. Keď skáčeš ako opica a trháš s držiakmi tak jasne že nevydržia taký prudký narast sily. Možno by pomohol aj elastický pás.
Ad hmoždinky:
http://www.helicoil.cz
Jo, vím, že je to pro závity a ne pro vruty, ale existuje to!
Já bych tam dal normálně vrut o větším průměru a pojistil ho kapkou herkulesu.
http://www.helicoil.cz
Jo, vím, že je to pro závity a ne pro vruty, ale existuje to!
Já bych tam dal normálně vrut o větším průměru a pojistil ho kapkou herkulesu.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Já to udělal tak jak jsem to napsal a drží to jak přibité 
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
Hned na čerstvě přivezenýho Gibsona jsem si dával zámky a původní šroub byl divnej.Nijak moc to nedrželo a uvolňoval se.Dal jsem tam vrut o maličko delší a s malinko širším řezem a naprosto v pohodě. Mám to tam už třetí rok a drží jak ulitý. Určitě doporučuju o fous silnější vrut. No a kapkou lepidla na dřevo do dírky nic nepokazíš. Hlavně žádný sirky 
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
díky moc všem,
zatím jsem tam dal herkules a přišrouboval, když to povolí dám větší šroub
zatím jsem tam dal herkules a přišrouboval, když to povolí dám větší šroub
tady hraju teď KOSMONOPOL
Důvod?Gobak píše:NIkdy! Ne vteřinové lepidlo ani epoxid na kytaru. NIKDY.
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Protože tyhle lepidla už nikdy nikdo ze dřeva nedostane. Navíc vyžírají lak atd. Tohle moudro nemám ze své hlavy, ve všech chytrejch knihách a článcích se to zmiňuje.
Vzpomínám si, jak jsem dával opravovat svou první "pořádnou" kytaru (D od Cremony
:D). Nějakej člověk, co si říkal kytarář. Celou ji poblil epoxidem, jako kdyby byl slepej nebo měl parkinsona. Upatlal i krk! Myslel jsem, že ho zabiju.
"No ale drží vám to, ne?".
Vzpomínám si, jak jsem dával opravovat svou první "pořádnou" kytaru (D od Cremony
"No ale drží vám to, ne?".