Mesa/Boogie Mark, Caliber, Nomad
Pravidla fóra
Re: Mesa/Boogie Mark & Caliber series
tomu se nedivim ze engl muze byt citelnejsi nez DCcko. obecne engly jsou jedny z mala aparatu ktere hrajou konkretne i pri extremnim gainu. co se tyce preamp basu, je dobry jich mit co nejmin popr je uplne vyhodit jelikoz ten ton pak ztrati na konkretnosti. bavime se teda o zkreslenych doprovodech, na sola to je takovy liny ale ani tam je moc nepreferuju. treba na marcich jsem nevidel jeste nikoho mit basy (jsou pred zkreslenim jako cely korekce) nad dvojku nebo trojku. pak uz je to moc uprdeny 
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Netušíte, jaký má smysl propojení SEND a RETURN u tohoto Studio Caliber DC-2? Vypadá to, jako by tam byly i originální Mesa konektory. Že by se to dodávalo takto z výroby?
to se mi nezda ze by to bylo z vyroby, jinak by to mohlo u seriove smycky mesy ovlivnit zvuk - vic gainu? osobne kdyz jsem takhle zapojil propojku u marku tak to nehralo, nicmene mozna jsem mel nejaky spatny typ.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To samé studio opravdu korekce je nejlepší nehnat do extrémních poloh a basy vůbec, mam 2 a něco a víc je to moc. Přečetl jsem si originál papíry co k tomu mam (divím se že po 21 letech jsou tak vcelku, žluté přešlé věkem) a sama mesa nedoporučuje extrémní použití potenciometrů zhruba tam bylo napsáno, že je ideální nastavovat výšky, středy a basy nejlépe do poloh 6 (to znamená půl) a víc že už nedoporučují kvůli zvuku. Měli pravdu.Kinx píše:tomu se nedivim ze engl muze byt citelnejsi nez DCcko. obecne engly jsou jedny z mala aparatu ktere hrajou konkretne i pri extremnim gainu. co se tyce preamp basu, je dobry jich mit co nejmin popr je uplne vyhodit jelikoz ten ton pak ztrati na konkretnosti. bavime se teda o zkreslenych doprovodech, na sola to je takovy liny ale ani tam je moc nepreferuju. treba na marcich jsem nevidel jeste nikoho mit basy (jsou pred zkreslenim jako cely korekce) nad dvojku nebo trojku. pak uz je to moc uprdeny
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Kinx píše:to se mi nezda ze by to bylo z vyroby, jinak by to mohlo u seriove smycky mesy ovlivnit zvuk - vic gainu? osobne kdyz jsem takhle zapojil propojku u marku tak to nehralo, nicmene mozna jsem mel nejaky spatny typ.
jojo, nevim, jestli to tak je i tady u tohohle ampu, ale nektery lidi delaj toto: zapojej ret a send a nastavej jejich uroovne na "plno" a nahrazujou tim kanal SOLO - zapnou na FSWitchi smyčku a dostanou vlastně vyšší gain - solo
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Je to paralelní smyčka, když dáš na potenciometru 0%, tak je mimo provoz, když 100%, tak jde všechen signál přes smyčku. Ale s nastavením někde uprostřed by to mohlo mít žádaný efekt. Vyzkouším to.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jestli se nepletu, tak ta smyčka akorát není 0/100%, ale 10/90% - aspoň u eFka to tak je a předpokládám, že u caliberů to bude totožné. A u F to žádný efekt nemá.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Jakoze uz jsem to prakrat videl tu spojenou smycku, ale netusim k cemu se to pouziva. Mohl by mi to nekdo osvetlit?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
No, jestli to je tak, tak pak možná ta smyčka z principu žere těch 10% procent, i když v ní nic není, pak bych tu propojku chápal, aby se získalo těch 10%.Nero píše:ta smyčka akorát není 0/100%, ale 10/90%
- Nero
- Rádce
Ono ale nic nezískáš, ta smyčka nijak nezesiluje. Je to (aspoň u F) poměr dělění signálu na to, co poleze smyčkou, a co poleze přímo. Buď 90% přímo, 10% smyčka, nebo naopak - v extrémních polohách. Samotným propojením smyčky kabelem (dnes vyzkoušeno), nikterak neovlivňuje ani zvuk, ani hlasitost.
Pokud totiž necháš smyčku volnou (nezapojenou), tak přímo prolézá 100%. Smyčka se aktivuje až po zapojení kabelu do sendu (trochu v tom lupne, jako když něco sepne).
Pokud totiž necháš smyčku volnou (nezapojenou), tak přímo prolézá 100%. Smyčka se aktivuje až po zapojení kabelu do sendu (trochu v tom lupne, jako když něco sepne).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
JimmyPage68
Potřeboval bych od Vás radu nebo doporučení plánuji koupit kombo a rozhoduji se mezi M/B Dual Caliber a M/B F-50 oboje jsou samozřejmě špičková komba a právě proto je to tak obtížné. Skoro bych se přikláněl k Dual Caliberu ale pořád nevím a váhám. Co byste poradili?
Fka jsou dobra, nicmene taky bych se spis priklonil k dual caliberu, bude mit o neco vetsi zvukovou variabilitu a i ten charakter mi je sympatictejsi. oboje ale hraje dobre, je to spis o vkusu.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
V tématu o Caliberech nemůžeš jinou odpověď čekat, samozřejmě že s tím plně souhlasím. 
Co se týče zvuku, jde o vkus. Co do ovládání a funkcí, tak tam pár výraznějších rozdílů je.
Co se týče zvuku, jde o vkus. Co do ovládání a funkcí, tak tam pár výraznějších rozdílů je.
-
JimmyPage68
A ty výrazný rozdíly jsou v čem to mi nějak uniklo?
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Oprava: výrazné rozdíly jsou to pro mě. Nemusí být výrazný i pro tebe. Dost prozradí čudly na předním panelu, víc manuály.
- Nero
- Rádce
Mno, myslím že nejen pro tebe. F a C / DC, znějí trochu jinak, a to myslím pozná každý kytarista. DC mně osobně přijde trochu syrovější, možná agresivnější. To je ale samozřejmě individuální věc - každému sedne něco jiného a každý ten zvuk trochu jinak vnímá.
Co se týče technických rozdílů, tak DC má (podle mě) širší výbavu, šikovný je hlavně ten grafický EQ - bez kterýho se ale třeba já obejdu a v klidu si vystačím s ovladacími prvky F.
Co se týče technických rozdílů, tak DC má (podle mě) širší výbavu, šikovný je hlavně ten grafický EQ - bez kterýho se ale třeba já obejdu a v klidu si vystačím s ovladacími prvky F.
PetrPeter 1975 - 2008
-
JimmyPage68
Nevíte někdo jak je to s footswitchem u Dual Calibera, zajímá mě co vše s ním jde ovládat, hlavně jestli je na něm spínač na reverb. Nikde to nemůžu najít ani foto.
http://www.mesaboogie.com/manuals/Dual%20Cal%20DC-5.pdf
hned na strance 1 mas obrazek predniho a zadniho panelu, na zadnim mas jack s napisem
footswitch EQ/REV takze to pujde
v manualu na strance 7 mas primo potvrzeni ze je potreba footswitch se stereo jackem (=dva switche a stereo jack na konci), najit to trvalo asi minutu
hned na strance 1 mas obrazek predniho a zadniho panelu, na zadnim mas jack s napisem
footswitch EQ/REV takze to pujde
v manualu na strance 7 mas primo potvrzeni ze je potreba footswitch se stereo jackem (=dva switche a stereo jack na konci), najit to trvalo asi minutu
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Jen dodám...
Starší řada DC-3,5,10 to má tak:
vepředu: mono jack - rhythm/lead
vzadu: stereo jack EQ + Reverb
5-tipolohový přepínač pro přiřazení EQ
(podrobněji viz. manuál DC-3 nebo DC-5)
Novější řada DC-3,5,10:
vepředu: stereo jack - rhythm/lead + EQ
vzadu: mono jack - Reverb
2-polohový přepínač pro přiřazení EQ
(podrobněji viz. manuál DC-10)
to JimmyPage68: Při čtení tvých příspěvků se mi dostavuje nostalgie. Teď jsem si po sobě četl začátek tohoto vlákna a docela mě to pobavilo. Byl jsem pěknej ťulpas a neznalec, a ještě k tomu jsem byl neúměrně přechytralej vzhledem k mým zkušenostem. Dnes ti zpětně mohu doporučit, abys zatím víc četl, než se ptal, případně zašel do obchodu a ochmatal si ty věci, nemusí to být Mesiny.
Starší řada DC-3,5,10 to má tak:
vepředu: mono jack - rhythm/lead
vzadu: stereo jack EQ + Reverb
5-tipolohový přepínač pro přiřazení EQ
(podrobněji viz. manuál DC-3 nebo DC-5)
Novější řada DC-3,5,10:
vepředu: stereo jack - rhythm/lead + EQ
vzadu: mono jack - Reverb
2-polohový přepínač pro přiřazení EQ
(podrobněji viz. manuál DC-10)
to JimmyPage68: Při čtení tvých příspěvků se mi dostavuje nostalgie. Teď jsem si po sobě četl začátek tohoto vlákna a docela mě to pobavilo. Byl jsem pěknej ťulpas a neznalec, a ještě k tomu jsem byl neúměrně přechytralej vzhledem k mým zkušenostem. Dnes ti zpětně mohu doporučit, abys zatím víc četl, než se ptal, případně zašel do obchodu a ochmatal si ty věci, nemusí to být Mesiny.
-
JimmyPage68
Jasný já se snažím o tom pročíst co nejvíc, ale každej aparát je trochu jinej. Myslím teď ve zpracování a ovládání (zvuk je samozřejmě u každého jiný). Mesu jsem ještě neměl takže je to pro mě nová zkušenost. Já se díval i na ten manual u DC-5, ale až doteď jsem nevěděl o tom, že na to ovládání jsou 2 footswitche jeden dopředu a druhý dozadu. Navíc dneska už je to těžký si jentak vyzkoušet ty aparáty když Dual Caliber ani F-50 se nevyrábějí. Nicméně jsem je oba slyšel a stále rozhoduji co vybrat, nejhorší na tom je že ani na jeden jsem naviděl kritiku. U F-50 se mi strašně líbí ten čistej kanál a u duala zase syrovost zkreslenýho kanálu.