S elektrikou k táboráku?

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
woro90

Re: S elektrikou k táboráku?

Příspěvek od woro90 »

Ták. Definitivní verze. TS mám rozestavěný, čekám až bude někde k sehnání LM833, ale do komba nakonec nepůjde. Přijde tam simulace starého Fenderu, Professor Tweed, což je vlastně zjednodušený Fender Princeton 5F2-A, předělaný z lamp na JFETy, 9V napájení a výstup jako z obyčejné krabičky. Koncák mám nakonec s TDA2003, hraje docela dobře, a poměrně nahlas. Akustika ho rozhodně nepřeřve. Ten ARZ, který mám zapojený, mám místo pořádné ozvučnice v tuhé poštovní krabici, ve které mi ty dva přišly, a ten hajzlík občas divně chrčí či chrastí, jako by špatně středil. Uvidím jestli je v háji reprák nebo je to jen chrastění kartonové krabice, v které se jen tak volně povaluje plošňák s chladičem z krytu čehosi (as kondenzátoru) z lampového rádia, a která není zalepená, abych do ní mohl. Fotku bych snad měl hodit do Haluzí, vypadá to fakt dost neobvykle. Zatím jsem to krmil krabkou zvenku. Až postavím toho Tweeda, uvidím, jestli mezi něj a koncák nebudu muset dodělat ještě nějaký booster, nevím jak silný signál z toho leze. Bedýnka bude taková skorokopie toho Champa, hrozně se mi líbí ten design, určitě tam nesmí chybět kožené ucho a potah látkou - jen místo tvídu hodlám použít staré džíny, možná je nebudu ani moc lakovat a přilepím je i se zadní kapsou, která přijde na bok - na náhradní struny nebo na cokoli :twisted:

Netušíte někdo jak navrhnout openback ozvučnici? Konkrétně by mě zajímal objem, jestli to opravdu musí být tak velké jako ten Champ.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

změřt nejaký combo a pak bo v nějakým poměru zmenšt . udělat kakovou zmenšninu
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
woro90

Příspěvek od woro90 »

core88 píše:Změřit nějaký combo a pak ho v nějakým poměru zmenšit. Udělat takovou zmenšeninu.
To nefunguje. Hraje v tom roli nejen akustika, ale i aerodynamika a mechanika. A v neposlední řadě i pružnost a pevnost, oblíbený předmět stavařů, že, mrkendy? :twisted: Ten Champ má stejně velké repro a podobnou wattáž, ale zdá se mi dost velký, nejsem si jistý jestli jeho rozměry neudává spíš velikost zesilovače, proto si nejsem jistý jestli má smysl ho kopírovat.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Obrázek
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

podle mě u otevřený ozvučnice je to víceméně jedno jak bude velká...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

jen takovej dotaz . scánim reprák a potřebuju aby měl venkovní průmer 150mm . chtěl bych si udělat takový mini kombíčko na ven ze sudu vod gambáče z toho 5ti litrovýho . a zesilovař by sem tam dal ruby nebo litle gem mk 2 . dá se to někde sehnat nebo se to ani neděla ?
Obrázek
woro90

Příspěvek od woro90 »

core88 píše:jen takovej dotaz . scánim reprák a potřebuju aby měl venkovní průmer 150mm . chtěl bych si udělat takový mini kombíčko na ven ze sudu vod gambáče z toho 5ti litrovýho . a zesilovař by sem tam dal ruby nebo litle gem mk 2 . dá se to někde sehnat nebo se to ani neděla ?
Tesla řady ARO 4XX. Ty mají ale 125-130mm. O něco větší jsou repráky Tesla řady ARO 5XX, ty mají 160mm.

Naposledy oživil woro90 v 28.03.2010 13:47
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“