LAMPY U PEAVEY 5150

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
thomson.p

LAMPY U PEAVEY 5150

Příspěvek od thomson.p »

Potřebuji prosím poradit ohledně zesilovače paevex 5150 , ohledně výkonu ,čím muže být ovlivněn a jestli by se lampy měli rozsvítit celé sitě do oranžova
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: LAMPY U PEAVEY 5150

Příspěvek od Wohma »

Vykon je ovlivnen predevsim starim (kondici) elektronek a nastavenym biasem, ale ty rozdily nebudou drasticke. Sviceni elektronek je do veke miry otazka konstrukce, u kazde znacky to muze byt trochu jine, ale bezne elektronky sviti oranzove, nektere mohou svitit i modre.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
thomson.p

Příspěvek od thomson.p »

biasem|??? takže leda nechat prověřit ty elektronky ...díky
thomson.p

Příspěvek od thomson.p »

jde oto ,že to svícení je velmi slabé ,jen takové prožky,a já nevím jestli je to typem či konstrukcí lampy,nebo je to porucha ,,,kolega co má peavex 6505 si zapne zesilovač a lampy jsou hned celé jasně oranžové po celé ploše :?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Já zas když zapnu 6505+ tak akorát vidím rozžhavený ten žhavicí drát. Když zapnu standby tak se lehoulince udělají modré plamínky kolem určitých částí vnitřních plechů a když hraju, tak ty modré plameny šlehají více. Ale v klidovém stavu mi to třeba oranžově nesvítí nijak, pokud nemáš namysli žhavící vlákno. Mám elektronky Ruby.

Spíš než jak to svítí řeš to, jak to hraje :!:

Pokud ti to teda nesvítí, neviděl bych v tom závadu, protože ty Peaviny jedou s biasem hodně na studeno, takže je podle mě možné, že když máš kvalitní lampy bez nečistot, neuvidíš žádné barevné plamínky :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Souhlasim s Demilichem - pokud to hraje a nepozorujes nejakou zmenu ve zvuku, tak bych to nechal. Kamarad to muze mit nabiasovano vys, coz pridava "lampovosti" zvuku, ale take snizuje zivotnost. Ale predevsim to muze byt zpusobeno jen a pouze konstrukci lamp, pokud tam nema lampy od stejneho vyrobce, tak to je nejpravdepodobnejsi.

Druhej kytarista ma taky 5150, tak se muzu mrknout, jak to sviti jemu, ale podle me je to celkem irelevantni. Pokud neni vevnitr nic rozzhaveno doruda, tak by to melo byt naprosto v poradku.
Somnus Aeternus
thomson.p

Příspěvek od thomson.p »

vpohodě jen sem se ptal ,zkrátka kolega hraje na hlasitosti 3 a já na 8 abych hop dohnal , zkoušel jsem jiný kable,kytary všechno možný box , atd...
díky za rady pánové
thomson.p

Příspěvek od thomson.p »

¨netrvdím ,že když lampy nesvítí ,že je něco zle ....nejsem odborník ,.,,,proto sem píšu ....ted už vím aspon více :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No tak jestli musis s Peavey 5150 hrat na hlasitost 8, tak opravdu neco je spatne. Doporucuju zanest k nekomu, kdo servisuje aparaty. Dost mozna uz mas sesly koncovy elektronky.
Somnus Aeternus
thomson.p

Příspěvek od thomson.p »

hmmm asi jo no ,,a to prej byl ted celej po servisu a přelampovanej .,,,,zrovna jsem ho koupil
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Počkej počkej, volume 8 ? :shock:
Snad ne na Lead kanále při gainu větším jak cca 4 :lol: to by pak něco jistě špatně bylo...
Já mám na 6505+ na Lead kanálu gain myslím 7 a při volume (Post) na 3 to je virvál. Na 4 dávám proti bubeníkovi a se špunty v uších. Myslím že někde kolem 5ti by mě to vyzulo z bot a nad 5 by ze mě zbyla jen kaše.... :D
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
thomson.p

Příspěvek od thomson.p »

gain mám na 4 ,mám sedmu a aktivní snímač a na gain 5 už je to moc přebuzené ......jojo kolega na volume 3 taky řve jako cyp a má gain na 4 taky....
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“