Zabrouseni sroubovaneho krku
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zabrouseni sroubovaneho krku
Zkus ten krk dát pod rentgen...uvidíš jestli tam ta výztuha je 
Final Frontier
- TakJakyhoMeZnas
táta chirirug
no problemo
"You feel alright then you hear a music ring"
máma zdravotní sestra... small problemoTakJakyhoMeZnas píše:táta chirirugno problemo
- TakJakyhoMeZnas
no hele moje máma taky...
affatto problemo
"You feel alright then you hear a music ring"
- Johndie
- last.fm: http://www.last.fm/user/Johndie
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/johndierocks
- Kontaktovat uživatele:
Po odšroubování jsem řekl fuj, vypadalo to docela nehezky. Na krku nálepka a lože nalakované celkem tlustou vrstvou laku a nerovnoměrně.

Bohužel jsem si všiml praskliny krku u díry na šroub. Doufám že se nebude zvětšovat. Nicméně po vybroušení a přišroubování a natažení nových strun se už předtím vysoká rezonance výrazně zlepšila a i sustain se zdá být větší.

Krk předtím trochu lupal, ale to už je taky pryč, takže myslím, že se zásah povedl.

Bohužel jsem si všiml praskliny krku u díry na šroub. Doufám že se nebude zvětšovat. Nicméně po vybroušení a přišroubování a natažení nových strun se už předtím vysoká rezonance výrazně zlepšila a i sustain se zdá být větší.

Krk předtím trochu lupal, ale to už je taky pryč, takže myslím, že se zásah povedl.
Takhle vypadá lože basy DiMavery. Prasklina ve dřevě prochází skrz půl těla, začíná být vidět na laku. V místě praskliny je z lože vyštípnutá tříska asi 5mm hluboká a 2cm široká. Ještě tam bylo dvanáct ústřižků kartonu upravujících úhel krku.

Prasklinu jsem zatím zainjektoval vteřinovým a vlepil třísky, pak díru vytmelím polyesterem.
A něco podobného u jacku:

Prasklinu jsem zatím zainjektoval vteřinovým a vlepil třísky, pak díru vytmelím polyesterem.
A něco podobného u jacku:
No potěš... Není divu že ty nástroje hrají tak mizerně i když jsou ze dřeva... A já jsem se divil jak se to vůbec dá zmršit natolik, aby to znělo hůř než Stagg - tak tohle je ten trikkmensik píše:Takhle vypadá lože basy DiMavery. Prasklina ve dřevě prochází skrz půl těla, začíná být vidět na laku. V místě praskliny je z lože vyštípnutá tříska asi 5mm hluboká a 2cm široká. Ještě tam bylo dvanáct ústřižků kartonu upravujících úhel krku.
To je aktivka? Nebo co je to za plošňák?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Celkové zpracování této DiMavery je dost hrozné. Tečky na hmatníku určitě nejsou v polovině mezi pražci, jeden pražec kratší (nejde až na hranu hmatníku!), pražce vůbec nikdo nebrousil do roviny. Elektrinika je taky divoká. Ta destička je zesilovač pro LED osvětlení teček hmatníku. Rozsvěcují se podle dynamiky hry. Bohužel tato elektronika v zapnutém stavu přidá do signálu trochu chrastění, jako když začíná kreslit repro.
Byl to kus z výprodeje na aukru, ale kvůli kvalitě laku. Bojím se, že takhle jsou udělané všechny. Většina se dá opravit a nakonec z toho bude slušná moderní basa, ale práce s tím je.
Byl to kus z výprodeje na aukru, ale kvůli kvalitě laku. Bojím se, že takhle jsou udělané všechny. Většina se dá opravit a nakonec z toho bude slušná moderní basa, ale práce s tím je.
ještě že dimavery mám klasickýho preclíka, tam žádný takový zvěrsta nejsou.. Krom toho že nedržej struny v ořechu, tk se na to hraje fajn... (Bohužel se na to nedá slapovat, ale to je možná pro preclíky obecné...)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Slapovat se dá i na kontrabasu, jen se to na něm musíá umět, zatímco na jakékoli baskytaře stačí ji seřídit a natáhnout měkčí struny. Pokud nejde seřídit, je to problém, ale to bych se divil - i ten nejhorší šmejd by měl jít aspoň trochu poštelovat.Moleek píše:ještě že dimavery mám klasickýho preclíka, tam žádný takový zvěrsta nejsou.. Krom toho že nedržej struny v ořechu, tk se na to hraje fajn... (Bohužel se na to nedá slapovat, ale to je možná pro preclíky obecné...)
Squier Stagemaster

K čemu může být ještě dobrá plastová páska na stahování beden? Jako podložení krku. Pěkně se otiskla, ani nešla odloupnout.
U dvou novějších Squierů ze stejné čínské továrny, které jsem taky kuchnul, bylo lože už standartní čisté.

Mimochodem nepozná někdo dřevo? Na olši moc měkké, na lípu moc tmavé, že by to byl ten aghatis?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jestli jde o Squiera a není to olše, tak to asi bude fakt agathis.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Dneska jsem se do toho pustil i já. Byla to práce na hodně dlouho ale myslím že se vyplatila. Byla tam docela tlustá vrtsa laku a čehosi průhledného pod lakem. Vážně nevím co to bylo nicméně jsem vzal i hrany ne jen tu hlavní plochu a pak trochu krk. Na konec jsem to musel zabrousit do rovna protože tam byly rýhy. Krk pak šel krásně vsadit do korpusu, ne jak předtím
. Po namontování jsem to zkusil a to že kytara mi krásně vrněla už předtím tak teď vibruje ještě líp, tón je delší, přibyly basy, středy i výšky nevím jestli je to možné ale prostě mi to tak příjde, všechny tóny jsou teď jasnější a míň zahuhlaný, kytara dostala jakoby víc drajvu a sama o sobě víc kreslí. Vím že tady píšu skoro scifi a že některým věcem nejde moc věřit ale já to tak cítím. Možná je to tím že ta kytara je sama o sobě slabá a jde na ní poznat každý zlepšení ale je to paráda
Kdo to neudělal ať to udělá není to nic složitýho. Trochu jsem to nafotil ale bohužel jsem nenafotil jak to vypadalo dřív. Ještě by mě zajímalo co je ta tlustá vrstva pod černým lakem. Bylo 100% průhledné a samotný černý lak už zas tak tlustý nebyl. Bohužel se mi to nepodařilo nafotit. http://flajtr.rajce.idnes.cz/Krk/#album
Edit: na fotkách jsem to ještě neměl vyrovnané a vyhlazené
Edit: na fotkách jsem to ještě neměl vyrovnané a vyhlazené
Tmel. Mělo by se to používat jen jako plnič pórů, tedy po vytvrdnutí obrousit na dřevo, aby to zůstalo jen v pórech, díky čemuž se barva nevsakuje do dřeva, ale zůstává pěkně na povrchu. Bohužel dost často se používá jako na autě - jen se přebrousí do hladka a nechá se tam celá tlustá vrstva.Flajtr píše:Ještě by mě zajímalo co je ta tlustá vrstva pod černým lakem. Bylo 100% průhledné a samotný černý lak už zas tak tlustý nebyl. Bohužel se mi to nepodařilo nafotit.
Aha, vypadá to docela prasácky a asi to nebude mít ani žádný blahodárný vliv na zvuk. U takhle levných kytar se asi není čemu divit.
Zabrouseni sroubovaneho krku - Schecter Damien 7
Zde čumenda na lože mojí Schecter Damien 7. Byl jsem příjemně překvapen. To maličko spreje, které tam bylo (nebyl to lak, jen naprášená barva) jsem na dvě přejetí šmirglem sundal, ale jen z estetických důvodů, jinak to bylo všecko pěkné dřevo.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Zdar chlapy, měnil jsem na svojí Yamaze Pac 821D struny a tak jsem si řekl, že se podívám na to krkový lože, když jsem se tady toho o tom tolik dočetl. Po odšroubování krku jsem byl celkem nepříjemně překvapen. Byl tam nateklý lak a místo ho tam bylo celkem dost viz 1. obrázek. Lak byl částečně nalepenej i na krku a celkově to bylo takový nevzhledný. Čekal jsem, že si s tím Yamaha dá větší práci u kytary jejich téměř nejvyšší řady. Tož tak jsem to teda vybrousil, snažil jsem se jen odstranit lak, dřevo už jsem neobrušoval. Lehce jsem obrousil i krk. Viz obr. 2. Pak jsem krk nasadil a našrouboval zpět a kytaru přestrunil. No vliv na zvuk a sustain jde dost těžko posoudit, protože nevím nakolik ho můžu připisovat novým strunám a nakolik tý úpravě toho krkovýho lože, ale řekl bych, že sustain se výrazně prodloužil na strunách e,h,D,A a naopak výrazně zkrátil na g a E, tam ten tón strašně rychle chcípne. Tak se s váma chci poradit jestli myslíte, že je to spíš strunama nebo jsem při tom broušení něco dojebal. Před výměnou jsem tam měl GHS Boomers 11-50, přestrunil jsem na Ernie Ball Power Slinky 11-48.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Moje prvotní pocity byly také rozporuplné... Nakonec to ale vypadá, že to bylo tím, že si to dřevo muselo chvíli sedat. Tak, jak jsem to utáhl napoprvé, to bylo zřejmě málo. Takže jsem to pak po několik následujících dní vždycky večer vzal a ještě trochu dotáhl.
No a kýžený výsledek se dostavil. Šrouby se teď už ani nehnou a sustainu mám tři zadnice.
No a kýžený výsledek se dostavil. Šrouby se teď už ani nehnou a sustainu mám tři zadnice.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Zkusím to teda dotahovat a uvidím, ale musím uznat, že to teď hraje, tak nějak uplně jinak. Teď jsou mnohem výrazněji slyšet basy a jak jsem už psal sustain na strunách e,h se zlepšil výrazně. Nasucho se mi zdá taky o dost hlasitější.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant