Rychly downstroke

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
distortion00

Rychly downstroke

Příspěvek od distortion00 »

caute..mozno to tu uz bolo.. nevedel som najst sorry... chcem sa spytat ako ste sa ucili rychly downstroke?: pretoze ja hram asi rok a pol na gitaru a moj downstroke sa uz asi 3 mesiace nezrychlil o skoro nic.. mastera neviem zahrat ani o kus rychlejsie.. vzdy ta ista rychlost... a v kuse cvicim.. neviem cim to je.:D dik za odpovede.:D
NHK

Re: Rychly downstroke

Příspěvek od NHK »

Co takhle přidat upstroke :wink:
ESP LTD EC-401 BK LANEY TI15-112 MONSTER Rock-12
ObrázekObrázekObrázek
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fundametalista »

NHK píše:Co takhle přidat upstroke :wink:
Metallica se přeci hraje jenom downstrokem :)
Já jsem měl ale podobnej problém (a pořád trochu mám) a bylo to tím, že jsem tou pravou rukou pohyboval hrozně křečovitě, takže jsem se vybod na rychlost, cvičil pomalu a postupně zrychloval. Chce to mít tu ruku takovou uvolněnou, no...
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
distortion00

Chce to mít tu ruku takovou uvolněnou, no...[/quote]

ja viem , ale z rychlostou sa to moc neda.... a upstroke viem. .ale na metallicu atd.. vobec nepouzivam..
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

A je to tu zas. Proč to furt někdo řeší, tak to místo toho křečovitýho downstroku hrej na střídačku, když se to naučíš, tak to stejně nikdo nepozná.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Amid

Příspěvek od Amid »

J.J. píše:A je to tu zas. Proč to furt někdo řeší, tak to místo toho křečovitýho downstroku hrej na střídačku, když se to naučíš, tak to stejně nikdo nepozná.
myslim si ze to poznat pujde, kdyz to clovek nema zmakle, zarovna tahle vec, aby down znel stejne jak up je tezke nacvicit
distortion00

Amid píše:
J.J. píše:A je to tu zas. Proč to furt někdo řeší, tak to místo toho křečovitýho downstroku hrej na střídačku, když se to naučíš, tak to stejně nikdo nepozná.
myslim si ze to poznat pujde, kdyz to clovek nema zmakle, zarovna tahle vec, aby down znel stejne jak up je tezke nacvicit

to je velmi tazke sa naucit aby to nebolo pocut.. pokial nie si dream theater..
frajerik
last.fm: http://www.last.fm/user/nerbo

Příspěvek od frajerik »

Vyber si radšej niečo pomalšie a nie hneď takú šupu a ešte keď nechceš dávať aj up. Začni pomaly pekne a keď budeš mať istotu tak trošku zrýchli a dokola.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

když to nestíháš

1) hraj střídavě
2) víc trénuj
3) měj uvolněnější ruku

(případně 4) laboruj se strunami a trsátkem, jestli to je to optimální, co ti vyhovuje)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
žebrák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od žebrák »

Dyť to se tady řešilo už asi dvanácttisíckrát že to je blbost.

Mně na to pomáhá když sem třeba nasranej nebo v takový ňáký "řádící" náladě jesli mi rozumíš :) Prostě když seš dobře rozjetej a chceš do toho mlátit hrozně zle :twisted:
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Zajímavý, že to vždycky hrozně řešej lidi co poslouchaj metallicu. Protože to tak hraje Hetfield, tak to jinak hrát nejde. Metallicu nesnáším, ale to s tím nesouvisí.
žebrák píše:
Dyť to se tady řešilo už asi dvanácttisíckrát že to je blbost.

Mně na to pomáhá když sem třeba nasranej nebo v takový ňáký "řádící" náladě jesli mi rozumíš :) Prostě když seš dobře rozjetej a chceš do toho mlátit hrozně zle :twisted:
Ideální návod, jak chytit křeč do ruky a po pár vteřinách super hetfieldovskejch downstroků bejt uplně mimo rytmus.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
žebrák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od žebrák »

Blah blah fucking blah...

Jen říkám že to nezní stejně ;)
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

žebrák píše:Blah blah fucking blah...

Jen říkám že to nezní stejně ;)
:roll:
holkoun

Příspěvek od holkoun »

J.J. píše:
Ideální návod, jak chytit křeč do ruky a po pár vteřinách super hetfieldovskejch downstroků bejt uplně mimo rytmus.
Zvykni si, nektery veci tady proste nevysvetlis:-) Tady je to samej netopyr, kterej slysi sustnout i motyli kridlo na druhym konci planety:-)

distortion00 píše:caute..mozno to tu uz bolo.. nevedel som najst sorry... chcem sa spytat ako ste sa ucili rychly downstroke?: pretoze ja hram asi rok a pol na gitaru a moj downstroke sa uz asi 3 mesiace nezrychlil o skoro nic.. mastera neviem zahrat ani o kus rychlejsie.. vzdy ta ista rychlost... a v kuse cvicim.. neviem cim to je.:D dik za odpovede.:D
Na to existuje celkem spousta cviceni - ale to zasadni je jedno - TRPELIVOST (spojena samozrejme s ucenim).

Jinak se to cvici tak...ze si nastavis neco na naky tempo, na kterym to naprosto bezpecne zvladas zahrat...kdyz zahrajes nakou pasaz bez problemu treba 10x (mysleno naprosto bez problemu)...tak si pridas zase trochu na rychlosti...a jedes a pilujes v tyhle rychlosti, dokud to zase nezvladas dokonale...a takhle pokracujes dal....az k cilovy rychlosti...

Samozrejme musis mit uvolnenou pravacku - zkus si treba zahrat naky cviceni nebo cokoliv (treba tak procvicuj stupnice) jen malickem drnkaci ruky (nahoru a dolu) - to ti uvolni zapesti...

Jinak se to, nabizi hrat alternative picking,jak psal Dzej Dzej- reci o tom, ze se to tak "nema", "nehraje" apod. klidne uplne ignoruj...Jsou mistri, ktery to tak hrajou...a je to jen dalsi, trosku jinej zpusob interpretace...
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Jsou lidi, který nedělaj kompromisy, když něco chtějí umět, tak se to naučí a nehledaj alternativní a často polovičatý řešení. Když otázka zní "Jak se naučit rychlý downstroaky", odpověď "Hraj místo toho down i up, nikdo to nepozná." je prostě špatná, protože neřeší to, na co se autor ptá, žejo :wink:
distortion00

Plumm píše:
Jsou lidi, který nedělaj kompromisy, když něco chtějí umět, tak se to naučí a nehledaj alternativní a často polovičatý řešení. Když otázka zní "Jak se naučit rychlý downstroaky", odpověď "Hraj místo toho down i up, nikdo to nepozná." je prostě špatná, protože neřeší to, na co se autor ptá, žejo :wink:
tak toto je pravda... down up viem celkom dobre hrat.. ale ak ste uz niekedy hrali aj metallicu tak pochopite ze tak sa to hra 5x tazsie ako normalne downstrokeom.. ak nie.. tak sem hod video ako zahras mastera alternativom... som veeeelmi zvedavy.:D

EDIT: niekto pisal ze neznasam metallicu..: nepoznam skupinu co ako metal sa hra lepsie na gitare... neexistuje.::D
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Sedí, spousta kytaristů hraje v křeči a pak se hrozně diví, že narážejí na technický strop.

Nero: Pobavils: "měj uvolněné ruce" - to je jako v tom Werichovi: "Smrď! - já bych to udělal" :lol: :lol: :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
holkoun

Příspěvek od holkoun »

distortion00 píše:
Plumm píše:
tak toto je pravda... down up viem celkom dobre hrat.. ale ak ste uz niekedy hrali aj metallicu tak pochopite ze tak sa to hra 5x tazsie ako normalne downstrokeom.. ak nie.. tak sem hod video ako zahras mastera alternativom... som veeeelmi zvedavy.:D

EDIT: niekto pisal ze neznasam metallicu..: nepoznam skupinu co ako metal sa hra lepsie na gitare... neexistuje.::D
Ale metallica se da dobre hrat alternate ...klasickej pripad je MoP - jen je treba to citit jinak nez na 2 udery na dobu...je treba jakoby ignorovat takty a hrat 3 uhozy na jednu dobu (ono to vlastne tak plati i pro downstroke)....hezky to kdysi meli popsany na svejch strankach Rude Kostry (kdo nezna - tak delali napr. hudbu ke hre Vietcong). Ty tam meli nekolik lekci jak hrat Metalliku (uz to tam asi nemaj)
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Tak i přes odpor k Metallice, (kterej se tímto ještě zvětšil) jsem si našel to vaše opěvovaný Master of Puppets. Tož song je to úplně strašnej, připadá mi to jako, když někdo z chromatickýho cvičení udělá písničku. K těm utlumenejm downstrokům, chápal bych, kdyby je tam hráli přes více strun, tak by asi zněl jinak úder nahoru a jinak dolů, ale tady je to hraný vždy jen přes jednu strunu. Upřímně řečeno znělo mi to mnohem líp, když jsem to hrál up, down než jenom down. To jsem totiž po pár taktech chytil přesně tu křeč. Koukal jsem na nějakej živák na trubce a Hetfield tam ty svoje downstroky taky parádně nestíhá. Stejně, ale nerozumím tomu, proč tohle někdo poslouchá. :?
distortion00

J.J. píše:Tak i přes odpor k Metallice, (kterej se tímto ještě zvětšil) jsem si našel to vaše opěvovaný Master of Puppets. Tož song je to úplně strašnej, připadá mi to jako, když někdo z chromatickýho cvičení udělá písničku. K těm utlumenejm downstrokům, chápal bych, kdyby je tam hráli přes více strun, tak by asi zněl jinak úder nahoru a jinak dolů, ale tady je to hraný vždy jen přes jednu strunu. Upřímně řečeno znělo mi to mnohem líp, když jsem to hrál up, down než jenom down. To jsem totiž po pár taktech chytil přesně tu křeč. Koukal jsem na nějakej živák na trubce a Hetfield tam ty svoje downstroky taky parádně nestíhá. Stejně, ale nerozumím tomu, proč tohle někdo poslouchá. :?
a povies mi ty co za hudbu pocuvas?: ked metallica je strasna?: a ze MOP je akoby chromaticke cvicenie?: je to jedna z vobec najlepsich thrashovych pesniciek aka kedy bola.. len pre informaciu..

a este ze to Hetfield nestiha.. kukni si napr 2008 Rock am ring.. a viidis.::D hraju to rychlejsie ako original::D zahraj to tak::D
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“