Lampová hlava do 13000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Kraliik

Lampová hlava do 13000

Příspěvek od Kraliik »

Zdravím, potřeboval bych poradit s nějakou lampovou hlavou do 13000, což je ale strop, takže ideálně trošku míň. Uvažoval jsem o Marshall Haze, Vox Nightrain, nebo nějakou tu bugeru, třeba kopii plexiny, ale tam mě trochu děsí ten výkon. Hrajem jenom v menších klubech a tam je těch 120W trošku hodně :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Lampová hlava do 13000

Příspěvek od bubucci »

Engl Thunder se dá, někde jsem ho viděl kolem 12.500,-
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

Co takovej Peavey ValveKing? Já mám tu hlavu rád. Neřekl jsi jakej styl, takže se nezlob, jestli je to mimo ;)
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"

Homemade : FootSwitch
Kraliik

Příspěvek od Kraliik »

no, chtěl bych to na rock, hard-rock, ne žádnou metalovou pilu
jastud

Příspěvek od jastud »

Co vyzkoušet BLACKHEART BH15H? Kolem tohoto zesíku je tu celé vlákno, vesměs si ho lidi chválí. Charakter zvuku je právě rock/hard-rock, mohl by ti sedět. A těch 15 W nadělá s dobrou bednou rachotu až až. Dá se pořídit jak hlava tak i kombo. To vlákno viz. : komba-zesilovace-reproboxy/blackheart-b ... 17195.html
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Mozna i jety Rockwell, pokud se nebranis americkemu zvuku. Staci jen ubrat gain. Aparaty jsou to zvukove skvele a myslim, ze treba takovy Peavey VK si ani neskrtne. Staci tam hodit Vintage mod a je to hard rock :) - uz to neni tak nadupany Higain. Parkrat jsem videl na Bazaru Biohazard 60W za 12 000. To je moc pekna cena. No, a nebo ten Engl i kdyz ja nejsem nejaky zastance levnych Englu... Ty dospelejsi mi zni lepe.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Levný Engl, pořád Engl :lol: Co já jsem slyšel, tak ta 50W malá hlava hraje dost dobře. Přes 2 roky jsem hrál na Powerball, tak vím, jak by to asi mělo znít. Oproti Valvekingu je to nebe a dudy, Engl má tah jako prase a takový středový zvuk. Vím že V30 lovers budou oponovat, ale já mám raděj středový koktrétní zvuk.
No a ještě jedna možnost, vidím, že máš v podpisu V18 od Crate, Já mám V33H, preamp udělaný podle Engl aparátu od p. Zemana a za ty prachy se tomu máloco vyrovná, hlava mě stála 4.000+2.500 úprava, ale zvuk mi pochválili i staří harcovníci podii, včera jsem dostavil 1x12 recto box a do něj mám EVL12L :twisted:
Kraliik

Příspěvek od Kraliik »

Toho Rockwella asi ne, chtěl bych právě takovej ten Marshall sound. Ta V33 hlava mě ani nenapadla :D, určitě se na ni ještě podívám. Chtěl bych právě už takovej dospělejší apec, ale to žádnej z těch co sem napsal moc není že? :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

kdyby ti nevadilo kombo tak bych na tvem miste vzal toho hota - to jsou aparaty evropske tridy. nebo vlastne vsecko co wohma postnul hraje skvele, ten tiny terror je navzdory vzhledu primotopu dospely spickovy aparat.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

nic lepsiho za ty prachy asi nejde koupit nez co napsal wohma, vzit valvekinga a prekopat preamp a mas dobry apec
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Co na tom Valve kingu překopat a proč ? Měl jsem ho půlrok a spokojenost.
Kraliik

Příspěvek od Kraliik »

Díky moc za rady. Z toho, co psal Wohma se mi nejvíc zamlouvá ten Orange, nebo valveking. I když ten orange se mi zdá, že má moc moderní zvuk, mě by stačil takovej vintage sound a na toho valvekinga se ještě mrknu, ten vypadá dobře

edit: teď jsem na bazaru ještě narazil na Marshall AVT 50HX, to by měl být taky dobrej apec ne?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na AVT prosím tě kašli - probíral se zde milionkrát a nehodlám opakovat, jaké ošklivé věci se o něm povídají :wink:

Nicméně padla tu zmínka o Vox Nightrain - ten silně doporučuju. Hraje opravdu krásně, ten zvuk má krásnou barvu. A i onen Marshall Haze by mohl být dobrou volbou - byť maršálky opravdu nemám rád, tak ten Haze mě velmi mile překvapil.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kraliik

Příspěvek od Kraliik »

OK, na AVT kašlu :D, ten Haze ale není moc skladem, akorát na kytarách a to mám z Brna celkem z ruky , akorát mi připadá, že je to taková hračka :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mě to taky jako hračka připadlo, než jsem si na to šel zahrát. Ten zvuk mě fakt překvapil, vzhledem k ceně to hraje opravdu úžasně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kraliik

Příspěvek od Kraliik »

a bylo to zapojený v těch haze boxech, nebo v nějakýj jiných?
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek Kysely »

A co takhle Hayden MoFo :) Má to 30W a u thomanna seženeš nový za 430 EUR ;) Na metal je to sra*ka, ale na rock jako vyšitý :)
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
Kraliik

Příspěvek od Kraliik »

Takže, abych si to nějak sesumíroval :D

Mám asi tři kandidáty, Marshall Haze, Vox Nightrain a Valvekinga. Haze a Valveking mají plus za to, že to jsou dvoukanály, což by mi vyhovovalo víc. Kdybych měl vybírat mezi voxem a marshallem, tak asi vyberu marshalla kvůli dvěma kanálům a je to marshall :D. Nápis sice nehraje, ale je to o tom pocitu :D. Takže máme haze vs. valveking. Valvekinga bych mohl mít z bazaru za skoro poloviční cenu marshallu, takže mi asi nejlíp vychází valveking. No, ještě to půjdu někde zkusit najít a záhrát si na to :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Byt tebou, zvazim znovu ten tiny terror, je to sice mala oskliva hlava a jednokanal, ale je to poctiva prace a je svym zpusobem dost univerzalni. Kdyz k tomu dokoupis nejakou krabku, tak z toho vytahnes hodne zvuku.

Valveking ma horsi cistej kanal (rozhodne ve srovnani s aktualni konkurenci), zkreslenej je dobrej predevsim na tvrdsi rock a metal. Se zbytkem kandidatu bohuzel nemam blizsi zkusenost.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“