Elektro-akustická kytara SL 29CEQ Ashton

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
ondrak

Elektro-akustická kytara SL 29CEQ Ashton

Příspěvek od ondrak »

Jsem poměrně začátečník, kterej doposud hrál jen na elektrickou kytaru a začínám pociťovat nedostatek akustické, protože ten nečistej zvuk linoucí se z komba při hraní bez efektu považuju za strašnej.

U táboráku taky většinou není elektrika. Proto si chci koupit akustičku v levnější cenové relaci. Vlastně - elektroakustičku, protože občas, když hraju s klukama, jejich zkreslený elektriky by mi ji přeřvaly. Takže bez možnosti zesílení v tomto směru "ani brk".

Poměrně mě zaujala takhle Asthonka.
http://elektroakusticke-kytary.eod.cz/e ... ceq-ashton

Dřív jsem o té firmě nic neslyšel, ale co jsem se podíval po netu, ohlasy nejsou vyloženě negativní. Ten modrej vzhled si mě naprosto dostal (http://www.muzikmanie.cz/imgs/products/ ... _large.jpg), ale pochopitelně mě zajímá hlavně zvuk, takže se ptám vás...

nemá někdo s těmito kytarami zkušenost? co říkáte na zpracování? prostě celkovej pocit z tohoto modelu? za každý komentář jsem vděčný.

děkuji. :wink:
macantini

Re: Elektro-akustická kytara SL 29CEQ Ashton

Příspěvek od macantini »

Ahoj
hlavně si musíš ujasnit,jestli ti jde o kvalitu,nebo o design.Kytary Ashton v této cenové relaci nestojí za nic.SL 29CEQ Ashton je překližková kytara,která má ještě ke všemu užší luby.Na aparát zvuk ujde,ale
akusticky je to o ničem.Když už,tak se mrkni na SL 39 CEQ.Ta má sice stejné tělo,ale přední deska už je masivní,takže zvuk bude hutnější.Jestli ti můžu radit,tak nevybírej podle barvy a vykašli se na modrou kytaru.O barvě to určitě není.Nazdar :D
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
panedge

Příspěvek od panedge »

V týhle cenový kategorii to bude dycky průser.Takže moje rada je:nekoukat po elektroakustikách,ale jen po akustikách,tím pádem se dostaneš k lepšímu dřevu.Nebudeš platit z ceny 3 litrů 1 litr za elektro.Takže třeba já mám Ashton a sem s ní spokojenej ,ale stála skoro 6 tisíc.Ta elektrika se dá do ní dycky dodělat,ale základ je dřevo.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
ondrak

Příspěvek od ondrak »

jéje. čím to je, že sou tyhle levný kytary průser? :?: samozřejmě chápu existenci poměru cena ku kvalita. prostě mě zajímá, co za dřevo apod dávaj do levných kytar a co do těch dražších. v čem je toto dřevo jiný a tak... který dřevo brát, který ne? na co klást důraz při výběru? prostě mě to tak zajímá... :)
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Urcite radsi brat radsi masiv nez preklizku ;)
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

ondrak píše:jéje. čím to je, že sou tyhle levný kytary průser? :?: samozřejmě chápu existenci poměru cena ku kvalita. prostě mě zajímá, co za dřevo apod dávaj do levných kytar a co do těch dražších. v čem je toto dřevo jiný a tak... který dřevo brát, který ne? na co klást důraz při výběru? prostě mě to tak zajímá... :)
Je tady o tom mrtě jinejch threadů a je zbytečný to rozepisovat znovu. Stačí trochu pohledat.
...na co klást důraz při výběru?...u akustiky na všechno
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Já zase říkám,že pokud ji chceš hrát přez kombo,tak překlížka a úzký tělo vůbec není průser-naopak je to výhoda i v tom,že Ti vydrží a není choulostivá při změnách teplot a není pravda,že musí hrát vyloženě špatně, i když je překlížková a plýtší.Jde hlavně o to,jaký zvuk se líbí tobě a na suběktivní názory jiných na zvuk se vůbec neohlížej.Já jsem zkoušel už dost kytar,s masívníma deskama i překlížek a některé překlížkové naopak nebyly vůbec průser,například nedávno jsem měl půjčenou levnou Cort AD 870 12 strun-byla to překlížka,ale zvuk,zpracování a hratelnost kytary je naprosto bezkonkurenční v této ceně.Zaměřil bych se na kvalitu elektroniky,protože hlavně ta určuje jaký bude zvuk po zapojení. :wink:
HEKTOR

Příspěvek od HEKTOR »

Já mám Ashton D25 (elektroakustika), kombo nemám, ale až na ně budu mít tak si ho koupím (už se těším). Zatím sem teda spokojenej, ale možná je to tím, že moje předešlá kytara stála cca 1 500kč.
Kytary: Vintage V100TSB, Ashton D25 CEQ WRS, španělka
Kytarové kombo: Roland Cube 30x
Baskytara: Cort B5 OPN
Basové kombo: Gallien Krueger 400RB III
Multiefekt: Zoom G2.1Nu
Software: Ardour3, TuxGuitar, Calf-plugins, Hydrogen, Audacity
šimpansky

Příspěvek od šimpansky »

zdravim lidi, začínám hrát a chci elektroakustiku..co říkáte na tuhle: http://www.audiotek.cz/product-28436-cort-sfx-1f-bks
díky za pomoc
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jeden z lepších nástrojů v téhle cenové kategorii. Pokud ti při ozkoušení sedne, tak směle do ní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“