Domácí nahrávání
Pravidla fóra
Domácí nahrávání
Chtěl bych nahrávat kytaru do noťase a po zkoušce nahrávání s integrovanou zvukovkou jsem se rozhodl pro koupi externí zvukovky.
Na netu jsem si vyhlídnul dvě:
Lexicon LAMBDA:
http://www.musiccenter.cz/audio-interfa ... g/:3:11238
M audio MobilePre USB:
http://www.musiccenter.cz/audio-interfa ... y/:3:10636
Chtěl bych nahrávat písně postupně po stopách (pouštěl bych si co jsem nahrál a k tomu hrál další stopu, kterou bych nahrával).
Chtěl bych časem koupit i kondenzátorový milrofon, kterým bych kytaru snímal z comba.
Kterou zvukovku by jste mi doporučili. Víte o nějaké lepší v této cenové skupině?
Díky
Na netu jsem si vyhlídnul dvě:
Lexicon LAMBDA:
http://www.musiccenter.cz/audio-interfa ... g/:3:11238
M audio MobilePre USB:
http://www.musiccenter.cz/audio-interfa ... y/:3:10636
Chtěl bych nahrávat písně postupně po stopách (pouštěl bych si co jsem nahrál a k tomu hrál další stopu, kterou bych nahrával).
Chtěl bych časem koupit i kondenzátorový milrofon, kterým bych kytaru snímal z comba.
Kterou zvukovku by jste mi doporučili. Víte o nějaké lepší v této cenové skupině?
Díky
Cort KX1Q + VOX AD50VT
a k tomu něco gainu z SD1
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Potřebuješ tak "velký stroj" jako je Lambda? Na nahrávání z mikrofonu/kabelu po stopách ti stačí i Lexicon Alpha, která stojí asi polovinu. Kvalitativně je to to samé... (Mám Alphu i Lambdu.)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No chtěl bych k tomu připojit i kondenzátorový mikrofon, takže by to mělo mít Phantomové napájení: + 48V, což ta levnější varianta nemá.
A jak jsi s Lexiconem spokojenej? Taky by mě zajímalo, zda je možné mít puštěnou nahrávku (doprovod) a do toho hrát solo který by se nahrávalo. Někde jsem čet, že to Lambda moc nezvládá, že je zahlceno USB. Jaký s tím máš zkušenosti?
A jak jsi s Lexiconem spokojenej? Taky by mě zajímalo, zda je možné mít puštěnou nahrávku (doprovod) a do toho hrát solo který by se nahrávalo. Někde jsem čet, že to Lambda moc nezvládá, že je zahlceno USB. Jaký s tím máš zkušenosti?
Cort KX1Q + VOX AD50VT
- Nero
- Rádce
- Nero
- Rádce
Hele, já jsem s Lambdou spokojen. Když jsem ji vybíral, tak jsem se radil s místním Jensem Ludwigem, kterého považuju (a myslím že nejen já) za skutečného odborníka, a ten mi ji doporučil. Takže bych se já nebál.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Re: Domácí nahrávání
Obracim se na Vas zasvecenejsi.
Pred nejakou dobou jsem nekolika lidem zde na foru posilal dotazy ohledne externi zvukovky a mikrofonu. Po delsim uvazovani jsem vsak nakonec dospel k zaveru, ze by me pro domaci potreby (popripade do zkusebny ci jinam) mohl postacit spise nejaky rekorder, ktery by mel dobre vyreseny interni mikrofon.
Dostal jsem nedavno tip na rekordery od firmy Zoom. Typy H2 a jeho novejsi H4n, ktery momentalne by se mel jiz objevovat ve vetsine obchodech.
H2
http://www.zoom.co.jp/english/products/h2/
H4n
http://www.zoom.co.jp/english/products/h4n/
O typu H2 je toho pomerne dost napsano po internetu, pri procitani jsem pak narazil na jeho novejsiho H4n, ktery vypada zajimaveji, sic o par tisicu drazsi. Chtel bych se zeptat, zda na H4n ma uz nekdo nejake osobni postrehy? Libi se mi u H4n prime vstupy pro kytaru a xlr pro mikrofon.
Obcas stahuji pres torrenty ruzne zive koncerty svych oblibenych kapel z publika, kde v informacich o nahravce jsou nejcasteji uvedeny prave rekordery od Zoomu. Vice tam samozrejme hraje roli pozice nahravace a samozrejme i ext. mikrofon, ale i nahravky s internim mikrofonem na H2 vychazi docela dobre, vezmu-li v uvahu, ze na koncertu je hodne faktoru (divaci, hluk, tleskani atd.), ktere kvalitu/posluchatelnost zaznamu ovlivnuji. S nahravkami z H4n jsem se tusim jeste nesetkal.
Pred nejakou dobou jsem nekolika lidem zde na foru posilal dotazy ohledne externi zvukovky a mikrofonu. Po delsim uvazovani jsem vsak nakonec dospel k zaveru, ze by me pro domaci potreby (popripade do zkusebny ci jinam) mohl postacit spise nejaky rekorder, ktery by mel dobre vyreseny interni mikrofon.
Dostal jsem nedavno tip na rekordery od firmy Zoom. Typy H2 a jeho novejsi H4n, ktery momentalne by se mel jiz objevovat ve vetsine obchodech.
H2
http://www.zoom.co.jp/english/products/h2/
H4n
http://www.zoom.co.jp/english/products/h4n/
O typu H2 je toho pomerne dost napsano po internetu, pri procitani jsem pak narazil na jeho novejsiho H4n, ktery vypada zajimaveji, sic o par tisicu drazsi. Chtel bych se zeptat, zda na H4n ma uz nekdo nejake osobni postrehy? Libi se mi u H4n prime vstupy pro kytaru a xlr pro mikrofon.
Obcas stahuji pres torrenty ruzne zive koncerty svych oblibenych kapel z publika, kde v informacich o nahravce jsou nejcasteji uvedeny prave rekordery od Zoomu. Vice tam samozrejme hraje roli pozice nahravace a samozrejme i ext. mikrofon, ale i nahravky s internim mikrofonem na H2 vychazi docela dobre, vezmu-li v uvahu, ze na koncertu je hodne faktoru (divaci, hluk, tleskani atd.), ktere kvalitu/posluchatelnost zaznamu ovlivnuji. S nahravkami z H4n jsem se tusim jeste nesetkal.
- Jens Ludwig
- Odborník
tak jak vidím, rozhodl ses pro rekordér...
sám mám k dispozici dvě H4 - a jsem maximálně spokojen - umístění interních mikrofonů dělá hezké stereo a má ohromný možnosti připojení externího zařízení - (MIC/LINE, dokáže i +48 z baterek) dokonce umí i nahrávání 4 stop naráz - koncert nahráváš jak live na interní mikrofony tak i z pultu po LINE...
bohužel teď nemam u sebe zádný nahrávky na poslech.... ale jinak sem maximálně spokojenej...
sám mám k dispozici dvě H4 - a jsem maximálně spokojen - umístění interních mikrofonů dělá hezké stereo a má ohromný možnosti připojení externího zařízení - (MIC/LINE, dokáže i +48 z baterek) dokonce umí i nahrávání 4 stop naráz - koncert nahráváš jak live na interní mikrofony tak i z pultu po LINE...
bohužel teď nemam u sebe zádný nahrávky na poslech.... ale jinak sem maximálně spokojenej...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jenom k rekordérům obecně, protože nevlastním ZOOMa, ale YAMAHU
čímž jsem trochu "mimo mísu topicu". Je to děsně fajn věcička; dá se využít jak pro nabrání stopáže někde v místě a posléze k přenesení do studia a compu, kde se dojede vlastní míchačka. Lépe vybavené stroječky jsou vhodné i pro tu druhou půlku práce - pouze to není nástroj pro "notorické SW klikače"
neboť filosofie a styl práce se s PC zdaleka neslučuje. Já jsem s tímhle kusem HW (rekordér) spokojenej, protože mi to slouží nádherně pro tu první variantu (neb mám pouze režii, kam se např. bicmen rozhodně s nářadíčkem nevejde...).
Pro ty, kdo nechtěj věčně zápasit s latencí a možným selháním počitadla (určitě statisticky větší pravděpodobnost než u HW rekordérů) a chtěj být mobilní s minimem zavazadel jetohle fakt super věc!
P.
Pro ty, kdo nechtěj věčně zápasit s latencí a možným selháním počitadla (určitě statisticky větší pravděpodobnost než u HW rekordérů) a chtěj být mobilní s minimem zavazadel jetohle fakt super věc!
P.
A jaky typ YAMAHY mas? 
Ou, predstavoval jsem si tedy neco mensiho, ale zajimavy pulticek!
Já sem si na domácí nahrávání Koupil Pandora PX5D... ani sem nečekal že to bude mít takovou kvalitu... má to přímou komunikaci přes USB... před tim když sem nahrával jak se dalo tak byl ten zvuk hrozně suchej a šlo s tím jen málo dělat... tady s tim se mi to neděje... má to spoustu simulací všeho možnýho... dokonce i zpěv sem přez to obstojně nahrál... hlavně to má i pódiový využití... je to za levno hodně muziky...
Asi hloupé dotazy to jsou, ale co už.
Mám tady k dispozici nový Zoom H4n na nahrávání různých kytar. nápadů, zvuků v okolí i pořízení občasného záznamu koncertů a tak dále.
Jaké zásady, nebo doporučení byste mi mohli napsat ohledně nahrávání? Počítám totiž i s nějakou úrovní šumu (baterie nebo adaptér?). Popřípadě nějaká osvědčená značka adaptéru (i baterií), které produkují minimální šum v záznamu, resp. způsobují?
Používáte třeba nějaké tlumící desky, které postavíte za rekordér, aby se zvuk ze zesilovače neodrážel z více rohů? Nebo například pokládáte kobereček na zem pod zesilovač a rekordér? Asi bych se měl vyvarovat i elektroniky v okolí: monitor, počitač, TV, mobil atd.?
Stačí ve zkušebně umístění rekordéru doprostřed místnosti nebo existuje ideálnější pozice pro něj?
Mám tady k dispozici nový Zoom H4n na nahrávání různých kytar. nápadů, zvuků v okolí i pořízení občasného záznamu koncertů a tak dále.
Jaké zásady, nebo doporučení byste mi mohli napsat ohledně nahrávání? Počítám totiž i s nějakou úrovní šumu (baterie nebo adaptér?). Popřípadě nějaká osvědčená značka adaptéru (i baterií), které produkují minimální šum v záznamu, resp. způsobují?
Používáte třeba nějaké tlumící desky, které postavíte za rekordér, aby se zvuk ze zesilovače neodrážel z více rohů? Nebo například pokládáte kobereček na zem pod zesilovač a rekordér? Asi bych se měl vyvarovat i elektroniky v okolí: monitor, počitač, TV, mobil atd.?
Stačí ve zkušebně umístění rekordéru doprostřed místnosti nebo existuje ideálnější pozice pro něj?
Na tohle ti nikdo jen tak neodpovi, protoze vsechno je hrozne individualni. Na baterii by to pochopitelne melo byt lepsi, ale s trochou stesti to ani na adapter nebude znatelne horsi, tohle bych zrovna neresil. Umisteni aparatu je veda, tlumeni muze udelat vic skody nez uzitku (ale nemusi!), koberec to chce vyzkouset, kazdopadne podle me by v kazde zkusebne ci nahravaci mistnosti mel byt alespon na zemi koberec ci podobny material. Elektroniky v okoli se vyvaruj hlavne kvuli kytare, na nahravatko by nemely mit velky vliv.
Co se tyce umisteni mikrofonu - opet to zavisi na hrozne moc faktorech, pravdepodobne bude lepsi pozice dal od zdi, ale jestli presne uprostred, to ti jen tak nerekne nikdo.
Co se tyce umisteni mikrofonu - opet to zavisi na hrozne moc faktorech, pravdepodobne bude lepsi pozice dal od zdi, ale jestli presne uprostred, to ti jen tak nerekne nikdo.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Já jsem si to myslel. Moudřejší budu po prvních nahrávacích pokusech. 
-
secretfranta
Ahoj, no nebudu zakládat nové téma, když tady je něco podobného. Chci se zeptat na nahrávání doma, respektive mi jde o kvalitu. Nedávno jsem potřeboval udělat nějaké hudební ukázky na web, to se mi nakonec povedlo, ale nahrávky bych chtěl udělat ještě čistější a tak se ptám jestli je to taky v nastavení, nebo by bylo potřeba (to asi určitě bude) koupit nějakou zvukovku. Nahrávky jsem dělal pomocí mixu ALLEN&HEATH ZED-12FX, připojeným přes usb do pc a pomocí klasický zvukovky a programu sonar le se mi je nakonec povedlo alespoň trochu nahrát, ale jak říkám, chtěl bych tu nahrávku mít úplně čistou a tak se ptám koupit nějakou externí zvukovku? Bude úplně čistý výsledný zvuk? Dokonce jsem přemýšlel jako klávesák, že bych si pořídil další klapky (v pořadí 6:-) ) Roland Juno Gi, které mají digitální recorder a nahrávky vypadají dobře, ale pokud by to šlo vyřešit jinak i cenově samozřejmě tak bych raději volil variantu zvukovky... díky moc za slušné odpovědi.
nahravky ceho? a jakym zpusobem to "neco" nahravas?secretfranta píše:nahrávky bych chtěl udělat ještě čistější
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jak myslíš "čistý"? Oproti čemu? Co jsi nahrával doposud - klávesy? Čili nahrávání linkou? Nebo v tom byly i nějaké mikrofony (zpěv apod.)?
P.
Paris: hehe
P.
Paris: hehe
Pavlii: 
secretfranta: Jeste prosimte:
secretfranta: Jeste prosimte:
Kdyz pises, ze pomoci mixu i klasicky zvukovky, tak co si nahraval cim? (Resp. proc bys pouzival klasickou zvukovku, kdyz mas pripojenej ten mix?)secretfranta píše:Nahrávky jsem dělal pomocí mixu, připojeným přes usb do pc a pomocí klasický zvukovky