Lampová hlava do 13000
Pravidla fóra
Re: Lampová hlava do 13000
Zkreslení Orange Tiny Terror a Voxe je uplně něco jinýho než Valveking a Haze je kvalitou o něco níž. Je tam plus akorát trochu větší variabilita, u který stejně nakonec zjistíš, že u těch malejch jednokanálů se ten zvuk kroutí mnohem snadnějc a zvuk je zkrátka lepší.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
me osobne vic bavi ten TT nez vox. mit moznost jit do TT tak se nerozmejslim
AVT je proti tomu nesrovnatelny balast. a s tou modernou to tak horky neni
ano daji se na to hrat modernejsi veci (i kdyz na metal to neni az tak rychle a na podladeni bych taky volil neco jinyho), nicmene vsecko je to taky o bedne a i s V30 nemas vubec problem na tom hrat rock s "adekvatnim" zvukem. rozhodne nejde o zadnou pilu.
Mě se ten Tiny Terror zdál moc metalovej, ale pokud ho někde najdu, tak ho určitě vyzkouším
Takže, TT není vůbec špatný
, psal jsem lidem na bazar a tak, takže se rozmýšlím mezi TT, valvekingem a kopií JCM800, ale na tu asi kašlu, protože kupovat to naslepo se mi moc nechce
- DL
- Kontaktovat uživatele:
TTKraliik píše:Takže, TT není vůbec špatný, psal jsem lidem na bazar a tak, takže se rozmýšlím mezi TT, valvekingem a kopií JCM800, ale na tu asi kašlu, protože kupovat to naslepo se mi moc nechce
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
ok, asi půjdu to toho tiny terrora, jakej byste mi doporučili box?
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
idealne orange no
zalezi jakej mas strop, ale ta orange bedna je ted to nej co se za ty prachy (20k) da sehnat. jinak zalezi co chces za zvuk, kolik na to mas a jakou velikost, dobre ve finale hraje i 4x12 harley benton s V30 za 10 litrul.
no, 20k na tu bednu nemám
, ale ty menší verze těch orange cabů by taky stačily ne?
jo, ta 212 hraje fenomenalneKraliik píše:no, 20k na tu bednu nemám, ale ty menší verze těch orange cabů by taky stačily ne?
-
Rakosnik777
Zdar, jinak já jsem si včera kupoval v Brně na Veveří Marshall Haze 15 hlavu a je to šupa. Klidně se tam s nima domluv, mají tu hlavu v Praze na prodejně, za dva dny Ti to pošlou do Brna a můžeš vyzkoušet. Já jsem s ní hodně spokojený... Je to prostě Marshall:)
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Proste Marshall jseou jen ty stare Marshally podle mych zkusenosti. Jinak ty nove jsou uz jen aparaty, ktere sče podobaji zvuku Marshallu 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zase bych nepřeháněl...Fade píše:Proste Marshall jseou jen ty stare Marshally podle mych zkusenosti. Jinak ty nove jsou uz jen aparaty, ktere sče podobaji zvuku Marshallu
Bylo to kombo, takže ty jejich repra...Kraliik píše:a bylo to zapojený v těch haze boxech, nebo v nějakýj jiných?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
no, takže bych to viděl na Haze, nebo orange. Pro orange hraje to, že bych ho mohl mít za devět z bazaru. Ještě mám nabídku na kopii JCM800 za 9500 i s boxem, ale to si musím vyzkoušet
vem orange, haze je divnej nekonkretni brouk kterej se snazi divnym zpusobem jit ve stopach starych plexin, ale hraje to divne. ten orange je regulerni dospelej aparat. ta kopca 800 muzebyt kdovijaky bastl
tak jo, asi to tak dopadne, to osmikilo si půjdu vyzkoušet a uvidím. Cenu to má dobrou 
U takových věcí bych se dost obával o životnost..jak aparátu tak i tebetak jo, asi to tak dopadne, to osmikilo si půjdu vyzkoušet a uvidím. Cenu to má dobrou
Za mě jednoznačně TT...jestli chceš hrát i na vzhled..jax psal s tím logem marshall..tak s Orange budeš za největšího frajera
Laciny kopie nebrat, ruce pryc.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
sice možná trochu OT, ale když tu píšete o tý (ne)bezpečnosti homemade aparátů, nebyl to zrovna orange, kterej se někde v nějakým tématu rozebíral právě jako z hlediska bezpečnosti naprosto nevyhovující přístroj? Někde se o tom tušim psalo, ale už ani nevim jestli to bylo na tomhle fóru, je toho nějak moc:)
jj některé kousky Orange Tiny Terror se stahovaly, protože neodpovídaly bezpečnostním normám... ale už je myslím vše vyřešeno. V případě koupě nového kusu se člověk nemusí bát vůbec a v případě koupě starého myslím taky ne - podle seriového čísla jde zjistit, jestli je ten apec "nebezpečný" nebo ne.
Osobně si myslím, že Tiny Terror a Night Train je docela podobná koncepce a ten zvuk je tak nějak ve stejné škatulce, takže jeslti uvažuješ o TT, tak bys měl brát v úvahu spíše Night Train a ne Marshall haze. Ty zvuky se liší hlavně tím, že jsou prostě jinak posazeny, pořád je to takový ten EL84 zvuk, z EL84 podle mě člověk nikdy nedostane takový ten hladký středový marshall sound s koulema a jestli jdeš po tomhle Marshall soundu, což jsi někde ve třetím postu psal, tak bych asi volil něco jiného.
Rčení alá "Marshall je prostě Marshall" jsou v dnešní době už naprosto mimo mísu
takže bych se nějakou značkovostí vůbec nezabýval.
Rozhodně bych být tebou všechny ty aparáty vyzkoušel. Haze hraje naprosto jinak než TT a NT a mezi TT a NT jsou taky prostě rozdíly, přitom bych netvrdil, že je něco lepší, než to druhé - TT je dnes už klasika, která tuhle manii malých hlav myslím začala, NT navrhoval jej Tony Bruno, který má na svědomí pár pěkných butique aparátů v USA, šel bych si to prostě poslechnout, zahrát si na to se svojí kytarou a zkusit si na tom poštelovat svůj zvuk.
Psal jsi, že budeš kupovat bednu - to tvůj "rozpočet" myslím automaticky tak trochu navyšuje... Nebylo by třeba nějakých 20t.? Co třeba Orange Rocker 30 kombo? Marshall Vintage modern kombo? být tebou tak svůj výběr ještě trochu "rozšířím". A s omezeným rozpočtem bych se rozhodně vykašlal na hlavu s bednou, protože tyhle dvě věci v dobré kvalitě prostě za 15-20t. nekoupíš. Možná tak hlavu a jednu dobrou zavřenou 112, ale nevím, jestli už není lepší kombo než jedna směrová 112, z které toho moc nepoleze...
Osobně si myslím, že Tiny Terror a Night Train je docela podobná koncepce a ten zvuk je tak nějak ve stejné škatulce, takže jeslti uvažuješ o TT, tak bys měl brát v úvahu spíše Night Train a ne Marshall haze. Ty zvuky se liší hlavně tím, že jsou prostě jinak posazeny, pořád je to takový ten EL84 zvuk, z EL84 podle mě člověk nikdy nedostane takový ten hladký středový marshall sound s koulema a jestli jdeš po tomhle Marshall soundu, což jsi někde ve třetím postu psal, tak bych asi volil něco jiného.
Rčení alá "Marshall je prostě Marshall" jsou v dnešní době už naprosto mimo mísu
Rozhodně bych být tebou všechny ty aparáty vyzkoušel. Haze hraje naprosto jinak než TT a NT a mezi TT a NT jsou taky prostě rozdíly, přitom bych netvrdil, že je něco lepší, než to druhé - TT je dnes už klasika, která tuhle manii malých hlav myslím začala, NT navrhoval jej Tony Bruno, který má na svědomí pár pěkných butique aparátů v USA, šel bych si to prostě poslechnout, zahrát si na to se svojí kytarou a zkusit si na tom poštelovat svůj zvuk.
Psal jsi, že budeš kupovat bednu - to tvůj "rozpočet" myslím automaticky tak trochu navyšuje... Nebylo by třeba nějakých 20t.? Co třeba Orange Rocker 30 kombo? Marshall Vintage modern kombo? být tebou tak svůj výběr ještě trochu "rozšířím". A s omezeným rozpočtem bych se rozhodně vykašlal na hlavu s bednou, protože tyhle dvě věci v dobré kvalitě prostě za 15-20t. nekoupíš. Možná tak hlavu a jednu dobrou zavřenou 112, ale nevím, jestli už není lepší kombo než jedna směrová 112, z které toho moc nepoleze...