kombo pro zacatek
Pravidla fóra
Re: kombo pro zacatek
To je fuk. Stejně je to dekorace. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, ty boxy jsou stejne vetsinou prazdne, takze tak
Vai hraje a ma vsede po zemi koberce a vetraky, ktere na nej foukaji, no a Kerry ma za sebou tohle + vetrak, ktery mu fouka do aparatu. Alespon kdysi kdyz hral jeste na The Beast
Masakr
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Taky sháním nějaký levnější kombo na doma a uvažuju právě o těchto dvou, často doporučovaných kombech. Nevím ale který z nich si vybrat. Hraju převážně punk, případně nějakej rock, takže nepotřebuju žádnej hi-gain. Jsem z menšího města, takže kvůli porovnání bych musel jet x kilometrů, takže by mi moc pomohlo kdyby mohl někdo napsat něco jako porovnání těchle komb. V čem je který lepší, co má navíc atd. Předem díky.Nero píše:Roland Cube, Crate FlexWave (FW)...
-
Teorge
A já něco malého na tahání do práce
Ideálně kdybych to tu mohl nechat v šuplíku nebo schované za monitorem pod polštářem
a aby mě moc neslyšeli na vedlejším oddělením cca 15m za rohem
Jen nevím jestli bych vzládl udělat nějaký beer-amp nebo rovnou něco koupit.
Vox Amplug 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
-
Teorge
Tak to bych spíš asi koupil firewire řadič do firemního kompu a tahal zvukovku. A jel přes něco jako guitar rig.
Kdyby jsi měl Zájem, prodávám hybridní kombo Laney LV100 za 5000,- vykon ti do zkušebny postačí bohatě. Hral jsem na 6tku. Pokud by jsi se o něm chtěl dozvědět více, nebo měl zájem, ozvy se...
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
Jaké kombo pro začátečníka?
Ahoj všichni, chtěl bych koupit nějaké kombo k el.kytaře, jako začátečník v hudebních nástrojích budu nejspíš kupovat z druhé ruky. Vybírám z více značek, vždy kouknu na youtube jak hraje a co má za efekty atd
1) Carlsbro kickstart 30- celkem ujde, při vyšším gainu hučí.
2) Marshall MG30CFX - dost efektů a možnost uložit si to co si naladim
3) COXX CG65R - o tom jsem nenašel nic.? Ale líbí se mi
4) Randall CG75RG2 - hezky zní
5) Blackeart little giant 5w- celolampa kterou jsem teď našel na hudebnibazar.cz , všechny zmíněné kusy jsem bral odtud. Kytaru mam Washburn win dlx fbb (les paul)
cenový strop asi 4500kč. Děkuji za rady
1) Carlsbro kickstart 30- celkem ujde, při vyšším gainu hučí.
2) Marshall MG30CFX - dost efektů a možnost uložit si to co si naladim
3) COXX CG65R - o tom jsem nenašel nic.? Ale líbí se mi
4) Randall CG75RG2 - hezky zní
5) Blackeart little giant 5w- celolampa kterou jsem teď našel na hudebnibazar.cz , všechny zmíněné kusy jsem bral odtud. Kytaru mam Washburn win dlx fbb (les paul)
cenový strop asi 4500kč. Děkuji za rady
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
1 a 3 bych hned vyřadil, ale neznám je osobně, jen půjde o nějaký noname čínský ultra low budget aparát. Nic proti číně, ale zrovna tyto "značky" nebudí žádnou důvěru.
Marshall MG s Marshalloidním zvukem nemá moc společného, je to spíš chyták na začátečníky, že můžou mít za pár šušní Maršála (měl jsem MG10 a cca po roce mazal, protože jsou mnohem lepší aparáty).
Vzhledem k výběru tipuji, že nemáš kapelu a bude to jen kombo na doma.
I přes to, že lampa na doma neexistuje (proč, to se řeší v jiném vlákně, ve zkratce, i 5W je moc hlasité) bral bych ten Blackhearth. Minimálně ti to poskytne dobrý zvuk do základu, případné dokoupení mršítek a modulátorů ve formě krabiček či multiefektu je už věc, kterou můžeš řešit až do budoucna.
Marshall MG s Marshalloidním zvukem nemá moc společného, je to spíš chyták na začátečníky, že můžou mít za pár šušní Maršála (měl jsem MG10 a cca po roce mazal, protože jsou mnohem lepší aparáty).
I přes to, že lampa na doma neexistuje (proč, to se řeší v jiném vlákně, ve zkratce, i 5W je moc hlasité) bral bych ten Blackhearth. Minimálně ti to poskytne dobrý zvuk do základu, případné dokoupení mršítek a modulátorů ve formě krabiček či multiefektu je už věc, kterou můžeš řešit až do budoucna.
Ano bude to jen na doma abych se vůbec naučil hrát
a co ten randall?
Ahoj,
pochopil jsem to tak, že jsi začátečník a tedy nemáš se zvukem aparátů žádnou zkušenost. Z toho důvodu bych se vykašlal na lampu nebo levnej tranzistor, ale za 4 500 Kč už lze sehnat nějakej ten modelingovej amp. Ten ti umožní osahat si různý zvuky a styly, aniž bys musel investovat do krabiček hned ze začátku. Zpravidla v sobě mají i všelijaký fičurky, který při cvičení využiješ (sluchátkový výstup, metronom nebo bubeníka, looper, aux in, atd.)
Konkrétně mě zaujala Boss Katana a Blackstar ID, který pořídíš už od 5 000 Kč (nový)... a když budou ty Vánoce, tak si někde přijít na 500 Kč navíc snad takovej problém nebude
. Případně jsem na koncertě slyšel i VOX V20X (nová cca 4500 Kč) a vypadalo to použitelně. já jsem začínal na Roland Cube 20X, kterej se na bazaru dá sehnat nějak kolem 2 500 Kč. Nebyl to špatnej aparát, ale s bicíma si moc neškrtnul a myslím si, že dnešní modellingy toho nabízejí mnohem víc a jsou dál i co se kvality zvuku týče.
Další možností je pořídit si nějaký lepší multiefekt, kterej umožňuje krom vlastních efektů i simulaci aparátů a beden. Nedávno jsem si multiefekt pořídil a říkal jsem si, že já vůl si to nekoupil hned místo prvního komba
. Dneska mám doma dvě lampy a kvůli hlasitosti cvičím přes mulťák a sluchátka nebo reprobedny k počítači. Tohle řešení je super z hlediska možnosti "vyzkoušet" si různý aparáty a krabičky a tedy si najít svůj zvuk a styl. Problém u multiefektu je ten, když si budeš chtít s někým zajamovat, protože se budeš muset někam připojit.
Zas takovej přehled v multiefektech nemám, ale dost se tu chválí Zoom G3. Já mám digitech RP360. Cením si možnosti propojení USB kabelem s PC, kde si potom můžu pouštět podklady, nahrávat a nastavovat zvuky... oba se dají sehnat za 3 000 Kč a 4 000 Kč.
No, nebudu ti lhát, že lampa je lampa. Ale přijde mi, že modelling čistý a higain zvuky už poměrně zvládá, problém vidím u nějakých crunchů, kde se dostáváš do oblasti, kdy si chceš měnit zkreslení pouze nastavením kytary a stylem hry. On na to všechno dnešní digitál dokáže reagovat, ale reaguje to krapet jinak, než lampa. Těžko se to popisuje a pokud nepřijdeš do styku s pořádnou lampou, tak si ten rozdíl asi ani neuvědomíš
. No, ale 5W lampa na doma je opravdu moc (vlastní zkušenost) a naopak k bicím málo.
EDIT: úmyslně jsem psal ceny nových kousků, na bazaru je seženeš určitě levnějc
pochopil jsem to tak, že jsi začátečník a tedy nemáš se zvukem aparátů žádnou zkušenost. Z toho důvodu bych se vykašlal na lampu nebo levnej tranzistor, ale za 4 500 Kč už lze sehnat nějakej ten modelingovej amp. Ten ti umožní osahat si různý zvuky a styly, aniž bys musel investovat do krabiček hned ze začátku. Zpravidla v sobě mají i všelijaký fičurky, který při cvičení využiješ (sluchátkový výstup, metronom nebo bubeníka, looper, aux in, atd.)
Konkrétně mě zaujala Boss Katana a Blackstar ID, který pořídíš už od 5 000 Kč (nový)... a když budou ty Vánoce, tak si někde přijít na 500 Kč navíc snad takovej problém nebude
Další možností je pořídit si nějaký lepší multiefekt, kterej umožňuje krom vlastních efektů i simulaci aparátů a beden. Nedávno jsem si multiefekt pořídil a říkal jsem si, že já vůl si to nekoupil hned místo prvního komba
Zas takovej přehled v multiefektech nemám, ale dost se tu chválí Zoom G3. Já mám digitech RP360. Cením si možnosti propojení USB kabelem s PC, kde si potom můžu pouštět podklady, nahrávat a nastavovat zvuky... oba se dají sehnat za 3 000 Kč a 4 000 Kč.
No, nebudu ti lhát, že lampa je lampa. Ale přijde mi, že modelling čistý a higain zvuky už poměrně zvládá, problém vidím u nějakých crunchů, kde se dostáváš do oblasti, kdy si chceš měnit zkreslení pouze nastavením kytary a stylem hry. On na to všechno dnešní digitál dokáže reagovat, ale reaguje to krapet jinak, než lampa. Těžko se to popisuje a pokud nepřijdeš do styku s pořádnou lampou, tak si ten rozdíl asi ani neuvědomíš
EDIT: úmyslně jsem psal ceny nových kousků, na bazaru je seženeš určitě levnějc
Tak na HB najdeš nějaké kusy do začátku:
Do začátku:
https://hudebnibazar.cz/marshall-code-25/ID139793/
Ten komplet je za 5300 Kč nový,tak se zeptat na stav atd.
https://hudebnibazar.cz/kytarove-kombo- ... /ID132268/
nebo
https://hudebnibazar.cz/fender-mustang-ii-v2/ID131904/
nebo
https://hudebnibazar.cz/prodam-kombo-vox-20/ID134310/
Do začátku:
https://hudebnibazar.cz/marshall-code-25/ID139793/
Ten komplet je za 5300 Kč nový,tak se zeptat na stav atd.
https://hudebnibazar.cz/kytarove-kombo- ... /ID132268/
nebo
https://hudebnibazar.cz/fender-mustang-ii-v2/ID131904/
nebo
https://hudebnibazar.cz/prodam-kombo-vox-20/ID134310/
Naprostý souhlas. A jak už je místním evergreenem, nezbývá než opět zmínit Zoom G1On, který má všechno, co do začátku potřebuješ.Pikus píše:Další možností je pořídit si nějaký lepší multiefekt, kterej umožňuje krom vlastních efektů i simulaci aparátů a beden. Nedávno jsem si multiefekt pořídil a říkal jsem si, že já vůl si to nekoupil hned místo prvního komba.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
To s tou kapelou mě dostaloHendrek píše:1 a 3 bych hned vyřadil, ale neznám je osobně, jen půjde o nějaký noname čínský ultra low budget aparát. Nic proti číně, ale zrovna tyto "značky" nebudí žádnou důvěru.
Doporučuji pro začátek Zoom G1Xon a jakékoliv transistorové kombo, podmínkou jest 12" repro. Velikost repra nelze "ojebat", ta kytara prostě hraje jinak. U komba bych se soustředil na slušný čistý zvuk, druhý kanál, distortiony, bude dělat mulťák.
Roland Cube je výborná volba, má na víc než začátečnické hraní.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Určitě je skvělé si ohmatat množství zvuků, které nabízejí modelingová komba a multiefekty. Skýtá to ale jedno nebezpečí, že se bude člověk více věnovat kroucení čudlíky, místo toho, aby hrál na kytaru. Tím tuto možnost nijak neoponuji, jen poukazuji na možná úskalí.
Když už modeling, tak pokud možno co nejjednodušší s malým množstvím presetů. V tomto ohledu bude ten Roland Cube ok.
Když už modeling, tak pokud možno co nejjednodušší s malým množstvím presetů. V tomto ohledu bude ten Roland Cube ok.
Mám. Neodoprúčam túto kombináciu bez odskúšania na vlastné uši, lebo každé kombo sa s G(X)On chová (hrá) inak.starypard píše:Doporučuji pro začátek Zoom G1Xon a jakékoliv transistorové kombo, podmínkou jest 12" repro. Velikost repra nelze "ojebat", ta kytara prostě hraje jinak. U komba bych se soustředil na slušný čistý zvuk, druhý kanál, distortiony, bude dělat mulťák.
Fořt píše:Roland Cube je výborná volba, má na víc než začátečnické hraní.
Mal som. Predal som. Zas tak supr ako sa deklaruje podľa mňa nie je. Opäť veľmi subjektívne. Nekupovať bez odskúšania.
:-! každý combo s každou krabičkou hraje jinak než bez ní ...Ivan píše:Mám. Neodoprúčam túto kombináciu bez odskúšania na vlastné uši, lebo každé kombo sa s G(X)On chová (hrá) inak.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
U Roland Cube hodně záleží na konkrétní verzi. Špatně to určitě nahrálo a na to cvičení se to použít dalo... ale mělo to pro mě dost nedomyšlených věcí - jako např. recording out, aux in. A to je důvod, proč jsem se ho zbavil a nahradil ho multiefektem.Ivan píše:Fořt píše:Roland Cube je výborná volba, má na víc než začátečnické hraní.
Mal som. Predal som. Zas tak supr ako sa deklaruje podľa mňa nie je. Opäť veľmi subjektívne. Nekupovať bez odskúšania.
U nových modelingových aparátů (multiefektů) je úžasná výhoda, že je připojíš k PC přes USB kabel. Potom můžeš pohodlně editovat a nastavovat zvuky, ale taky to použít jako externí zvukovku pro přehrávání podkladů a nahrávání. U Rolanda byl tohle problém (nebo člověk musel připojit milion kabelů - aux in, recording out). Krom toho Roland Cube 20X neměl simulaci reproboxu, takže ve sluchátkách ten zvuk zněl vyloženě hnusně... jo a když si připojil něco na ten recording out, tak odpojil repro... což je daný tím, že recording out se používal i jako sluchátkovej výstup. No, ale pro mě je tohle dost nedomyšlený řešení.
Proto říkám... Roland Cube není vůbec špatnej, ale když člověk chce využít jeho potenciál víc, komplikuje se to. Proto bych se těm starším bazarovým verzím raději vyhnul. Nevím ale, jak jsou na tom nový verze...