Rozdielne uchytenie strún

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
soldi3r

Méně obvyklé uchycení strun

Příspěvek od soldi3r »

zdravim, obcas narazim na tohle divne uchyceni strun:

Obrázek

ma to nejaky vyznam nebo to je vec vkusu?

diky

EDIT: tak etda menim nazev topicu na Méně obvyklé uchycení strun :)
Naposledy upravil(a) soldi3r dne 3.03.2010 18:22, celkem upraveno 2 x.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Divní uchycení strun

Příspěvek od Nero »

Eh, a co je na tom "wrap-around" stoptailu tak divného? Je úplně jedno, jak tam ty struny potáhneš. Možná se tu teď rozvine debata o tom, že to bude mít jiný zvuk, což si můžeš vyzkoušet sám, ale tomu bych moc nepřikládal.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Divné uchycení strun

Příspěvek od Bummer »

Někdo to má kvůli machrovině a někdo tvrdí, že se mu s tím méně trhají struny.

Nero: Nic, třeba to jen ještě neviděl.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
soldi3r

Re: Divní uchycení strun

Příspěvek od soldi3r »

videl jsem to podruhe v zivote a prislo mi to neobvykle no....zvuk podle me jiny nebude (nebo mozna trosku ) ale s tim trhanim strum to mozna pravda je, vzdy kdyz se mi utrhne struna tak u toho "stoptailu"
citizen.one

Re: Méně obvyklé uchycení strun

Příspěvek od citizen.one »

Co jsem to resil s x kytaristama, tak to dle nich a vlastne i dle me krapet prodluzuje sustain, coz u LP neni zadna velka vyhoda, i tak vetsinou maji sustain jak blazen. Kazdopadne nemam rad, kdyz se struny u prostredniho dilu lamou o tu hranu jeste pred kamenem, timhle to spolehlive eliminujes. Lamavost strun je rekl bych skoro stejna. A jako obvykle mi praska vyssi D, btw nevite nekdo co s tim? Neni to zalezitost jedny kytary, ale vsech ktery jsem dlouhodobe hral, asi me ty Dcka nemajou rady :)
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

To s tim sustainem muzu potvrdit, kor kdyz se stopbar stahne uplne k telu... Jinak rozdil nepocituju :) A prvni struna ktera mi takhle praskla byla taky D :lol:
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Jop, na elektrice ma Dcko nejtensi jadro tusim, takze stat se to muze.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

ha, zajimava informace, tak aspon vim proc mi to cely leta praska :)
shmootik

Příspěvek od shmootik »

pověst praví, že to takhle tahal (tahá možná eště) Page a že to kvůli menšímu úhlu zalomení struny na kobyle má méně ostrej zvuk. nezkoušel jsem to a odborník na zepeliny taky nejsem. pověst mi byla zdělena kamarádem, velmi nadaným kytaristou, odborníkem na zepeliny.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Mě na mym LP neprdla struna ještě nikdy (cca 15 let). Asi jsem klikař. Doufám, že jsem si to štěstíčko tímto nenarušil ;-)
A uchycení klasicky, jen krapet zabroušený ty kameny na kobyle kytarářem.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Lachim píše:Mě na mym LP neprdla struna ještě nikdy (cca 15 let). Asi jsem klikař. Doufám, že jsem si to štěstíčko tímto nenarušil ;-)
A uchycení klasicky, jen krapet zabroušený ty kameny na kobyle kytarářem.
No, mě na kytarách struny nepraskají vůbec - pominu-li pár zmetků, co mi prasklo už při natahování...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já hraju lehce přes 14 měsíců a zatím mám za sebou jen jedno prdlé éčko. Pak se mi ještě podařilo omylem přeštípnout Dčko, když jsem ustřihával přebytky strun. Tím to ale končí. Mám TO'M a struny odtud přímo do těla.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

pouzivam EB 011 R´n´r natazene jak klasicky tak wrap around a super.zatim nepraskla zadna,(mozna ze nestihla menim tak co 2 mesice)slabši chvilky ma obcas asi kazdej vyrobce,podle toho co slysim od znamejch.
soldi3r

Příspěvek od soldi3r »

Bummer píše:Já hraju lehce přes 14 měsíců a zatím mám za sebou jen jedno prdlé éčko. Pak se mi ještě podařilo omylem přeštípnout Dčko, když jsem ustřihával přebytky strun. Tím to ale končí. Mám TO'M a struny odtud přímo do těla.
tak to jsi na tom celkem dobre, ja hraju cca 10 mesicu a praslo mi G a D :)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

shmootik píše:pověst praví, že to takhle tahal (tahá možná eště) Page a že to kvůli menšímu úhlu zalomení struny na kobyle má méně ostrej zvuk. nezkoušel jsem to a odborník na zepeliny taky nejsem. pověst mi byla zdělena kamarádem, velmi nadaným kytaristou, odborníkem na zepeliny.

Tahle fotka je zajímavá ze 2 důvodů: (ukaž jí kamarádovi - odborníkovi na zepelíny :wink: )
detroit75.jpg
Jednak že to tahal normálně skrz struník (aspoň v roce 75, ze kdy je foto)
ale hlavně že mu zapoměli říct, že se struny nesmí opírat o hranu struníku :mrgreen:

Při takhle na doraz staženým struníku se totiž nemůžou nedotýkat..

Mě se na některých kytarách taky takhle dotýkaj, a nepozoroval jsem,že by to vadilo sustainu nebo že by praskaly..

/asi by se i našla fotka, že někdy dělal topwrapping, on taky zkoušel všechno možný i nemožný - ale rozhodně nevypadá,že by to bylo pravidlo/
I´m wheels... movin´wheels
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Experimentoval jsem s tim na svem ES-GÉ, tedy s vyskou struniku, mensi rozdil ve zvuku to dela, kazdopadne ani kdyz byl strunik uplne u tela, zadna struna nepraskla (mel jsme to tak tri mesice: Elixity 11-49)
shmootik

Příspěvek od shmootik »

Tonda: našla by se, aspoň ten kamrád my jí ukazoval před x lety, ale jak jsem psal page jde trochu mimo mě a tahle informace je pro mě pověst asi jako že max cavalera hrál jedno turné se zlomenou rukou sešroubovanou takovym tim nosníkem, co z tý části těla kde se zlomenina nachází, čumí ven.... no ten pageův topwrap je pravděpodobnější a zdokumentovanější :lol: nechtěl jsem kázat že by to bylo nějkaý jeho pravidlo, jenom jsem to přihodil jako alternativní pohled na věc. informace původu "jedna pani povídala" neni nikdy nic moc spolehlivýho, asi jsem k tomu měl připojit žádost o upřesnění od znalejších problematiky, tak příště holt.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Tahle a dalších X fotek na ledzeppelin.com dokazuje, ze pan Page si to motal zkrz... :wink:

Edit: Ano máš pravdu. Jednu fotku sem ted taky našel. rok 72. Jeho Les Paul no.2...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja jsem zas videl nekolik novejsich fotek kdy to mel wraparound, podle me to ani moc neresil :D jinak zvukovy vliv by me taky zajimal, nemam to ale jak ozkouset :/
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Aby bylo janěji:

Klasika
Obrázek

Wrap around stop tailpiece
Obrázek

ale má to své nevýhody:
Obrázek
Odpovědět