Problem ze zvukem
Pravidla fóra
Problem ze zvukem
Zdar
od vcerejska mi zacal blbnout zvuk kdyz chytno akord (dela to hlavne u zkresleni) a brnknu tak to ma takovy houpavy zvuk jako kdyby vlnitý stišuje a zesiluje nebo je to podobne jak kdyz se hybe z tremolo pakou dela to hlavne na strunach A,D,G a kdyz to posteluju a je to v poho tak to dela zas na E, A ,D ted sem to jakz takz seridil ale nektere polohy zase zni tak jak nemaji nevim co s tim

Kytara: AXL HEADLINER
Kombo: FENDER FRONTMAN 15g
efekt: KORG AX1500G
Re: Problem ze zvukem
A nemáš to jen rozladěný? To co popisuješ mi připadá jako tzv. rázy, který se objevujou, když nejsou shodný frekvence, ve kterejch struny kmitaj. Kdyžtak to ještě nějak specifikuj.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
je mozne ze je to rozladenim vcera sem si hral z tremolem pritahoval sem pruziny a snizoval sem dohmat mozna ze nez se struny uchytily tak se to neustale rozladovalo nechal sem to prez noc usedet a ted to jdu vyzkouset.
tak sem to perfektne naladil a je to dobre akorat kdyz chytnu powe akord E tak to porad dela
proste v nekterych polohach to porad je
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Asi by to chtělo tu kytaru pořádně seřídit.metal66 píše:tak sem to perfektne naladil a je to dobre akorat kdyz chytnu powe akord E tak to porad delaproste v nekterych polohach to porad je
Hraju na kytary a mašinky
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Nebo nove struny 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Myslite ze je mozne ze je to strunama
? mam je 2 mesice jako kdyz to seridim aby to uz nedelalo tak to hraje rozlazene asi ve 2 polohach kdyz to zpravim tam tak zas jinde uz mi z toho hrabe
ja bydlim v take prdeli ze tu nikoho na serizeni ani nesezenu hraju na kejtru 3 mesice budu si to muset asi seridit sam 
- DL
- Kontaktovat uživatele:
a co to zavézt někam do města ke kytaráři?metal66 píše:Myslite ze je mozne ze je to strunama? mam je 2 mesice jako kdyz to seridim aby to uz nedelalo tak to hraje rozlazene asi ve 2 polohach kdyz to zpravim tam tak zas jinde uz mi z toho hrabe
ja bydlim v take prdeli ze tu nikoho na serizeni ani nesezenu hraju na kejtru 3 mesice budu si to muset asi seridit sam
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Zkus vyměnit struny tohle často dělají struny když josu moc staré a už dobře neladí. Mě osobně to často dělá tenké E a G - zahraješ ton a zní jako kdybys tahal za páku
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
-
Teorge
Mi to teď dělají taky staré struny. tenké struny ještě jakžtakž hrají, ale EAD se nedá vůbec poslouchat, člověk vidí už při ladění, že to nedrží tón.
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Žádný takový, naučit se seřizovat sám. Mně se zdá, že dneska by si každej nejradši volal profesionála i na vyvrtání díry do zdi a zatlučení hmoždinky:)DL píše:a co to zavézt někam do města ke kytaráři?metal66 píše:Myslite ze je mozne ze je to strunama? mam je 2 mesice jako kdyz to seridim aby to uz nedelalo tak to hraje rozlazene asi ve 2 polohach kdyz to zpravim tam tak zas jinde uz mi z toho hrabe
-
Teorge
No já taky dával seřídit kytaru profíkovi, protože jsem toho nedaření a zničených elixirů dost. Ale pořád bych raděj zaplatil spíš profíkovi, který by mě to naučil a dal mi nějaké dobré rady 
ale je to divne
dva mesice stare struny
buhvi jak v tech hudebninach byly dlouho
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Vystydni, kámo.Plumm píše: Žádný takový, naučit se seřizovat sám. Mně se zdá, že dneska by si každej nejradši volal profesionála i na vyvrtání díry do zdi a zatlučení hmoždinky:)
Pokud někdo hraje na kytaru 3 měsíce, tak to asi uplně špičkově seřídit neumí (jako ty) .
Navíc, když bude při práci tomu odborníkovi koukat přes rameno, pochytí toho mnohem víc.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
- DL
- Kontaktovat uživatele:
to jsou struny, které byly na kytaře při pořízení?metal66 píše:ale je to divnedva mesice stare struny
buhvi jak v tech hudebninach byly dlouho
myslite ze to muze byt este necim jinym? i kdyz ty struny sou nejpravdepodobnejsi kdyz sem to nekdy ladil dlouho tak sem to nakonec nejak udelal ale po 2 dnech to zase zaclo s**t
jj asi 3 struny po pořízení a 3 nové (staré
) a to vydrželi jen 2 dny jebaly o sto pero
zda se mi ze na nich je i koroze na tech novejsich ! V hudebninach byl vyprodej 70% slevy
-
Teorge
Mě to dělá na dva měsíce starých strunách, které ještě DR označil Extra Life
No ale na první pohled jde vidět, že jsou dost používané 
Mě třeba ty 3 E A D nejdou naladit, potom to chci zkusit znovu a najednou mi to ukazuje, že ladí, chci to zkontrolovat ještě jednou a už ne
No uvidím, že to je 100% tím, až je vyměním, počkám si na výměnu na ladičku, ať nemusím přes PC... Zatím se stejně učím jednu písničku, která se hraje na 3 tenké 
EDIT: prostě zámky, které opravdu drží ladění a fine tuners na FR nastavené pořád stejně a naladění se mění...
Mě třeba ty 3 E A D nejdou naladit, potom to chci zkusit znovu a najednou mi to ukazuje, že ladí, chci to zkontrolovat ještě jednou a už ne
EDIT: prostě zámky, které opravdu drží ladění a fine tuners na FR nastavené pořád stejně a naladění se mění...
to sem si oddychl
snad to je teda tema strunama jsou to nejake shity musely byt v tech hudebninach extreme dlouho 
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Jo a návodů pro začátečníky je všude málo viď:)DL píše:
Vystydni, kámo.![]()
Pokud někdo hraje na kytaru 3 měsíce, tak to asi uplně špičkově seřídit neumí (jako ty) .