Co potrebuji k lepsimu nahravani

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Jackassaak

Co potrebuji k lepsimu nahravani

Příspěvek od Jackassaak »

Dobry den potrebuji poradit ohledne nahravani microfonem do pc.zvukovku mam integrovanou realtek HD a kdyz skousim nahravat tak je to bud potiche nebo nekvalitni.Pouzivam Audacity jsem celkem spokojen ale obcas se to jakoby zasekne nebo uplne jakoby rozsumi zvuk kdyz nahravam. mikrofan mam: philips sbc MD110.Je potreba lepsi zvukovka?Rad bych si koupil nejakou externi za rozumnou cenu.Nebo je to mikrofonem?Dekuji za rady.
Jackassaak

Re: Co potrebuji k lepsimu nahravani

Nebo jiny program?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

I pro domácí experimenty má smysl skoro jakákoli rozumná externí zvukovka z "entry-levelu" (osvědčené M-audio, ESI apod.). Co se mikrofonu týče, mohl by postačovat, ale samozřejmě lepších výsledků se opět dosáhne s jakýmkoli "rozjezdovým" majkem spíše určeným pro muzicírování (nic proti značce Philips :wink: ).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Uncle

Příspěvek od Uncle »

já myslím že audacity je v pohodě.... stolním mikrofoném se dá i s integrovanou zvukovkou nahrávat docela slušně.. jde o to, nastavit správně pozici mikrofonu a taky dávat pozor aby do něj nelezl nechtěný zvuk .. například PC repráky, ´když nahráváš do něakého "backing tracku" ... idealní je je odklonit od mikrofonu úplně na opačnou stranu.. co se té pozice týče, mikrofon by měl směřovat k reproduktoru komba a neměl by být moc daleko ... vlastně by měl být docela blízko....

jinak pokud chceš něaké serióznější nahrávky můžu doporučit http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -41803.php vážně parádní věcička, dostaneš k tomu i Cubase..
Jackassaak

a tyhle http://www.alza.cz/externi-zvukova-kart ... n=zbozi.cz a http://www.alza.cz/externi-zvukova-kart ... n=zbozi.cz na USB by nebyly dobry? a nebo jsem slysel ze i http://www.profi-elektronika.cz/miniatu ... 50-127299/ tahle je celkem slusna nebo jakou doporucujete,?Dekuji za odpovedi
Jackassaak

a Tahle se mi zalibila asi nejvic myslim ze je slusna a je k tomu i MIC a ani neni tak slozita http://www.xcomputer.cz/zvukova-karta-a ... d97958.htm
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No moment :D já bych si to dovolil trochu odlehčit: mluvil jsem o ZVUKOVÉ KARTĚ NA MUZIKU (v jiném fóru byl dokonce použit i příměr - vzhledem ke zvukovkám SB - "říkal jsem koupit zvukovku" :lol: ).

Jako vážně: nechci nijak zatracovat modely SB (sám také jeden mám a i občas použiji), ale jako primární zvukovku na vážnější experimenty kup skoro cokoli, ale mimo sféru ALZA, XCOMPUTER, PROFI-ELEKTRONIKA a podobné. Mrkni třeba na kytary.cz, audiotek.cz a podobné weby.

P.

Uncle

Příspěvek od Uncle »

Ty zvukovky na které odkazuješ jsou spíš na poslech muziky nebo PC hry, rozhodně né na nahrávání... Jaký je vtom rozdíl? Tyhle zvukovky nemají vysokoimpendanční vstup, který je pro kytaru skoro nezbytný hlavně proto, že ve klascikém Line in vstupu je zvuk dosti ořezaný a potichý ....
Jackassaak

Jo taky jsem uz koukal ale chtel bych nejakou jednodusi ale ta ASUS Xonar U1 mi prisla jako dost dobra.Navic to potrebuji jen na Rep.Ani nezadam nejakou extra kvalitu zvuku.
Uncle

Příspěvek od Uncle »

aha tak to pardon, já myslel že chceš nahrávat kytaru :)))

Vtom připádě kup něaký mikrofonní preamp... http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... 0-2102.php něco takového například....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nepřesné a v něčem i špatné. V line-in vstupu není zvuk ani ořezaný a ani potichý....teda pokud se dodrží správné podmínky (tedy správné vybuzení). Což ostatně platí třeba i o vysokoimpedančním vstupu :wink:

2Jack: pokud ti nejde o kvalitu zvuku, tak je to asi fakt jedno - ale rozdíl mezi zvukovkou na muziku a zvukovkou multimediální (SB a podobné) je hlavně v komfortu práce.

EDIT3: Chlapi :lol: než člověk dopíše říspěvek, vy si tu vyměníte několik reakcí, kdo to má furt opravovat potom!!!

P.

Jackassaak

A ten mikrofonni preamp. mi zlepsi kvalitu nebo odstrani sum a zesili??Je to neco podobneho jako externi zvukovka?
Uncle

Příspěvek od Uncle »

já se teda moc v nahrávání zpěvu nebo repu , to je fuk, s integrovanou zvukovkou moc nevyznám, ale četl jsem článek, že prý (předpokládám že máš) z dynamičáku jde slabý signál, tudíž je potřeba preamp .. to samé co se kytary týče, akorát to už je otázka odporu vstupu... ale Pavlii je určitě chytřejší než já :)
Jackassaak

A teda kdyz koupim Preamp. budu potrebovat tu zvukovku nebo ne??
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Budeš. Preamp je obecně potřeba pro každý mikrofon!

P.

Jackassaak

Tak teda co presne si mam vsechno koupit abyc byly pisnicky bez sumu,trosku kvalitnejsi,nahlas..Dekuji :wink:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

To je tak široká otázka, že se na ní nedá jednoduše odpovědět :| základem je udělat si jakýsi "rozpis" toho, co všechno budeš chtít dělat. Z toho ti vyjdou požadavky na zvukovku (vstupy/výstupy). Pak si řekneš, kolik do toho chceš vrazit (plus mikrofony a podobně), pak si najdeš pár adeptů na netu a pak teprve diskutuješ.

P.

Jackassaak

No nahrat repovy pisnicky klidne jen jeden MIC nebo tak max 2.Budu to delat ja a jeste kamos.A chtel bych aby to bylo co nejvice kvality za nejmensi cenu.Ale mikrofon uz jeden mam jak uz jsem psal ten philips.nebo mam koupit i ten studiovy mic? :?:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jde i o úroveň, jaké bys chtěl dosáhnout. Určitě bych doporučil nějakou třeba dvouvstupovou M-audio externí a kondík rozhodně nebude špatný - ale zase jde i o ten rozpočet.

P.

mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

podla mna je najlepsie a najlacnejsie riesenie toto http://www.phonic.com/en/audio-interfac ... -mkii.html je to zvukovka s mixom rozhranie firewire real time nahravanie do stop a tie preampy a korekcie su slusne,nemusi to byt zrovna phonic znacka robi to dneska kadekto ale ked kupis nieco taketo tak mas istotu ze to predas ked ta to omrzi a podla mna to ma siroke vyuzitie aj doma a je to prenosne tak aj do skusobne a tie lacaky za 1500 s jednym alebo dvoma vstupmi su na prd a nie na normalne nahravanie lebo toto je na muziku.a si vsimni 96 khz- normalne sa nahrava na 44.1khz a ked nahras 96khz tak to je fakt kristalovy zvuk.ja mam doma behringer xenyx 1202fx a tiez to pekne nahrava za tia prachy za co najmenej prachou asi toto alebo nejake tapco atd
459612273-behringer_xenyx802.jpg
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“