Navazují na úspěšné kombíčko a hlavu HT-5, tyhle "stroje" jsou ale narozdíl od nich vhodné i do zkušeben a na podia. Taky by to nemělo být dělané jako HT-5 (spíš lampová krabička v podobě aparátu), měl by to být prostě klasický lampový zesilovač...
Ceny by měly být docela rozumné, nebude to takový masakr jako Series 1. Blackstar jsou kvalitní výrobky, navrženy v UK sběhlými šéfdesignery Marshallu, vyrobeno je to v korei, stand. je vysoký (měl jsem doma Artisan 15 a na něj si ve kvalitě konstrukce nešáhlo opravdu NIC).
Modelů HT Venue je celkem 6 (4 komba a 2 hlavy), k hlavám jsou pak 112, 212 a 412 boxy.
Zatím jsem našel ceny jen pro tyto modely:
HT-20, což je 20w dvoukanál s dvanáctipalcovým reprem celestion, vychází v Německu na cca 15t., v Anglii pak vyjde asi ještě levněji (kdyby si někdo chtěl nechat poslať z daleka). Cenou v čr se nechme překvapit, nemělo by to být ale o moc víc než v Německu.
HT-60, což je 60w tříkanál s dvěmi dvanáctkami Celestion, vychází v deutchlandu na cca 22t.
Model HT-40 (40w, 112) pak bude cenově asi někde na cca 18t.
Všechny aparáty jedou na EL34 (což je podle mě daleko rozumnější volba hlavně pro zkreslený zvuk oproti EL84, které jsou pro tento low-end "klasické").
Aparáty mají reverb (pouze digitál), footswitch je součástí, mají smyčku a Speaker emulated output pro nahrávání přímo do compu.
Asi to nebude to pravé ořechové pro zvukové gurmány a majitele aparátů za x desítek tisíc, nicméně by to mohlo být super pro začátečníky a vůbec pro všechny kdo uvažují nad nákupem kvalitní univerzální "lampy" do 20t.(myslím, že dotazů na uni. lampový aparát do 20t. byl tady v poslední době na foru vznesen opravdu nesčetněkrát...). Vícekanálových zesilovačů za podobné peníze na trhu moc není, mohlo by to být moc zajímavé v poměru cena / výkon, ale to samozřejmě posoudíme, až to dorazí na prodejny