Zesilovače Blackstar HT Venue

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
qwer
Odborník

Zesilovače Blackstar HT Venue

Příspěvek od qwer »

Objevili se nové komba a hlavy Blackstar HT Venue.

Navazují na úspěšné kombíčko a hlavu HT-5, tyhle "stroje" jsou ale narozdíl od nich vhodné i do zkušeben a na podia. Taky by to nemělo být dělané jako HT-5 (spíš lampová krabička v podobě aparátu), měl by to být prostě klasický lampový zesilovač...

Ceny by měly být docela rozumné, nebude to takový masakr jako Series 1. Blackstar jsou kvalitní výrobky, navrženy v UK sběhlými šéfdesignery Marshallu, vyrobeno je to v korei, stand. je vysoký (měl jsem doma Artisan 15 a na něj si ve kvalitě konstrukce nešáhlo opravdu NIC).

Modelů HT Venue je celkem 6 (4 komba a 2 hlavy), k hlavám jsou pak 112, 212 a 412 boxy.

Zatím jsem našel ceny jen pro tyto modely:

HT-20, což je 20w dvoukanál s dvanáctipalcovým reprem celestion, vychází v Německu na cca 15t., v Anglii pak vyjde asi ještě levněji (kdyby si někdo chtěl nechat poslať z daleka). Cenou v čr se nechme překvapit, nemělo by to být ale o moc víc než v Německu.

HT-60, což je 60w tříkanál s dvěmi dvanáctkami Celestion, vychází v deutchlandu na cca 22t.

Model HT-40 (40w, 112) pak bude cenově asi někde na cca 18t.

Všechny aparáty jedou na EL34 (což je podle mě daleko rozumnější volba hlavně pro zkreslený zvuk oproti EL84, které jsou pro tento low-end "klasické").

Aparáty mají reverb (pouze digitál), footswitch je součástí, mají smyčku a Speaker emulated output pro nahrávání přímo do compu.

Asi to nebude to pravé ořechové pro zvukové gurmány a majitele aparátů za x desítek tisíc, nicméně by to mohlo být super pro začátečníky a vůbec pro všechny kdo uvažují nad nákupem kvalitní univerzální "lampy" do 20t.(myslím, že dotazů na uni. lampový aparát do 20t. byl tady v poslední době na foru vznesen opravdu nesčetněkrát...). Vícekanálových zesilovačů za podobné peníze na trhu moc není, mohlo by to být moc zajímavé v poměru cena / výkon, ale to samozřejmě posoudíme, až to dorazí na prodejny :)
Naposledy upravil(a) qwer dne 7.02.2010 13:31, celkem upraveno 1 x.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovače Blackstar HT Venue

Příspěvek od Bummer »

Já jsem na to koukal no... Hned jsem si říkal, že by to byla fajn náhrada za HT-5 do zkušebny, jakmile by mi tam přestala stačit jeho hlasitost.

A taky doufám, že je ten reverb spínatelný footswitchem. Ještě lepší by bylo, kdyby byl pro každý kanál nezávisle nastavitelný (jako to má Crate FW).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Já jsem si jich náhodou všiml zrovna ten den, kdy je ukázali :)

Líbí se mi že, když si lidi stěžovali na Serie One a efektové pedály HT, že mají knoby na kterých nejde pořádně vidět co jak jsou nastavené, tak že na ty nové dali už přehlednější.

EDIT: oprava nemyslel jsem pedalboardy :D
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Na letosnim NAMMu jiz tyto aparaty byly k videni. HT-20 je zajimavy a zcela by mi mohl stacit.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Ceny v Anglii:

HT-20 Studio hlava - 379.99£ cca 11400Kč
HT-20 Studio kombo - 449.99£ cca 13500Kč
HT-40 Club kombo - 549.99£ cca 16500Kč
HT-60 Soloist kombo - 649.99£ cca 19500Kč
HT-60 Stage kombo - 699.99£ cca 21000Kč
HT-100 Stage hlava - 599.99£ cca 18000Kč

Poštovné za kombo 30kg kombo 212 repro jsem viděl od 60 do 120£, takže se oproti rozdílům ceny jaké jsou ve srovnání ceny z Anglie a Německa a ČR, se tyhle narozdíl od Serie One spíš vyplatí vzít přímo u nás. Ale uvidíme, až je u nás někdo bude mít.

JJ právě když začal NAMM, tak to daly i na stránky :)

EDIT #1: upraveno poštovné
EDIT #2. Qwer: nevíš, jaké dávají do těch komb repráky?
Mightning
last.fm: http://www.last.fm/user/Mightning
Bandzone: http://bandzone.cz/backslider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mightning »

cetl jsem, ze v tom 20W kombu bude Celestion Rocket 50, v tech dalsich pak Seventy-80
http://bandzone.cz/backslider

Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A

http://www.last.fm/user/Mightning
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Poštovné za aparát z Anglie do ČR je u většiny obchodů cca 30 liber... pouze u některých obchodů je poštovné vyšší. Poštovné by tedy nemělo konečnou cenu zvýšit nějak moc - mělo by to být tisíc korun navíc. Je to tedy spíše otázka toho, jeslti chce někdo riskovat to, že bude pak řešit záruční opravy dosti složitějším způsobem oproti nákupu v ČR, ale ušetří, a nebo jestli si kombo koupí u nás za víc a bude tak nějak "v klidu". Taky musí mít samozřejmě dotyčný možnost provést tu platbu při nákupu zboží ze zahraničí.

Pokud ale české obchody nasadí "svoje ceny" a aparát, co stojí v anglii 16t. u nás vyjde na 25t. (což je taková klasika), tak bych s nákupem z anglie příliš neváhal. Ale nechme se překvapit. krabičky HT a kombo HT se u nás cenově zase tak neliší od anglie a německa, s řadou Artisan to už je horší (15w u nás 40t., v UK 25t.), stejně tak Series One (S1-45 u nás 37t., v UK 25t.). No nechejme se překvapit. Já si myslím, že na HT Venue si moc kapsy cpát nebudou...
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Jo poštovné jsem si spletl mělo tam být 30-60liber (nepřepočítal jsem si to v hlavě a plácnul jsem to tu) Všude mi říkali 60liber a pak mi na účet dali 34.

Jo bylo to dilema, u nás jsem byl ochoten do toho dát třeba místo 25+poštovné cca 30 a mít klid na duši, kdyby se něco stalo, ale 25 nebo 37...
První šok byl, když mi tu UPSka krabici která vypadala, že si na ní někdo vyléval zlost, roztrhaná, všude díry, odřené, pomačkané rohy a pak z toho vylezl nedotčený funkční aparát :)
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Tak mi před chvíli přišel mail z Andertons guitar shopu (nepamatuju si že bych tam někdy něco kupoval), že Rob "Monkeylord" Chappers tam testoval HT-20 a 40

Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já to dneska zkoukl, jsem u chapperse subscriber :-) znělo to dost dobře!
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Se mi líbí, že se snad nikdy netváří nebo nejedná vážně :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Mě by zajímala ta cena. Chtěl bych si na to někde u nás zahrát, ale to jsem asi zatím bez šance.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Teorge

Příspěvek od Teorge »

Na zboží CZ najdeš minimálně dvě firmy, které je už u nás prodávají, jestli je mají skladem, ale nevím.

EDIT tak obojí na dotaz :(
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ta 40W verze by byla na doma asi moc velkej zabiják, co? :/

Teorge

Příspěvek od Teorge »

Podle jedné tabulky, kterou posílal některý ze zdejších odborníků, při stejném repru skoro 2x tak hlasité jak 5W. (doma 4,5W - 45W to na dvojnásobek cca vypadá)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ok, takže spíš investuju do brzdy - ta se mi bude hodit i teďka, protože toho drobka stejně doma nevytavím a to krásné zkreslení dostanu až na úrovni, která je v paneláku stejně nemyslitelná - a až pak časem koupím 40W kombo, brzdu si nechám a HT-5 prodám.

Teorge

Příspěvek od Teorge »

Ale možná ta HT-40 může tavit už na nižším volume. Ale nevím nevím, netuším co to tavení ovlivňuje...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Toho se nebojím. Mě jde spíš o to, abych to nižší volume vůbec nakroutil. :D

noguitarnolife

Příspěvek od noguitarnolife »

Bummer: Co myslíš tím brzda? :D
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Myslel attenuator. Prostě takový požírač výkonu, aby mohl na vytavit lampy a přitom nebořit baráky :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“