CO JE TO ZA KYTARU ? POMOZTE , PROSÍM !
Pravidla fóra
-
Chilipepper
CO JE TO ZA KYTARU ? POMOZTE , PROSÍM !
Čau , nevíte někdo , co by tohle mohlo být za kytaru ? Rok výroby tak 1968-75 , myslím si , že by to mohla být Jolana , ale na stránkách jsem ji nenašel a je na ní pár zajímavostí , jako např. akustické snímače , nebo dva bílé pruhy na boku , které jsem na žádné Jolaně neviděl ... předem Děkuju , přikládám pár obrázků
Re: CO JE TO ZA KYTARU ? POMOZTE , PROSÍM !
Jolana tu bude určitě. Těm se takhle sjížděl hmatník...
jinak, hlavou Tornádo a tělem mi to připomíná seříznutou jolanu Star X.
http://www.jolana.cz/star-x/
jinak, hlavou Tornádo a tělem mi to připomíná seříznutou jolanu Star X.
http://www.jolana.cz/star-x/
Takže moje bulharka je také ve skoutečnosti Jolana? A drtivá většina levných akustik vyrobených ve východním bloku také?Pikus píše:Jolana tu bude určitě. Těm se takhle sjížděl hmatník...
Hlavu to jolaňáckou má, ale tělo vypadá jako profi výrobek, možná od nějakého kytaráře. Star X to rozhodně není.
Akustické snímače jsou blbost, tohle jsou nejspíš klasické jednocívkové Briliant 2 nebo něco podobného. Pravda, dávaly se i na lubovky.
Mohl bys mi prosím ve volné chvilce nějak přesvědčivě nafotit nebo obkreslit tvar těla a pickguardu? Pořád se nemůžu rozhodnout co budu stavět, ale určitě neco v tomto stylu, a replika této kytary by byla výborná věc.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Tohle vypadá, že to kdysi byla Jolana StarX akorát si s tím někdo hezky pohrál, to tělo má jen seříznutý ten spodní nesmysl
místo toho jola%náckého tremola tam jsou udělaná díry asi, ten plech tam zakrývá původní ďíry, páč ten plech býval menší, kobylka, snímače - jolana, pickguard je udělaný, ale umístění poťáků je jen zredukované, ten nad krkovým snímačem je jako na Jolaně. Krk a hlava jsou z jiné jolany, je potřeba zjistit jestli to má i ten booster nebo ne - redukce poťáků vypadá na to, že tam ten booster není...toť můj skromný názor...