Engl - Marshall

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Muflon22

Engl - Marshall

Příspěvek od Muflon22 »

Zdarec palec lidičky. Chystám se pořídit nějakou lampovou hlavu s 4x12" boxem. Teď jsem dlouhou dobu hrál na Fender Hot Rod Deluxe 40W v takovém projektu, kde mi tento zvuk plně vyhovoval. Došlo ovšem ke změně, vracím se ke klasickému agrobigbeatu - vesnické tancovačky :) Řeším jestli Pořídit Engl Ritchie blackmoore, JCM 800 2205 dvoukanál a nebo Anniversary 6100. V minulosti jsem na JCMko začínal, potom jsem pořídil Blackmoora, na 6100 jsem nikdy nehrál, ale všichni to chválej. Ani tak neřeším peníze, jako to, pro co se rozhodnout. Vím že ten Blackmoore hrál výborně pouze s origo bednou, měl jsem pod tím 1960A a nic moc. Spíš mě zajímá to Anniversary, navíc 2205tky jsou v inzercích hodně málo, lépe řečeno, na žádnou jsem nenarazil. Prosím vás tedy o vaše názory, zkušenosti a poznatky. Vím že je to jistě ohrané téma, tak pokud to tu již bylo a řešilo se (já na to nenarazil) tak se nezlobte. Zkrátka potřebuji nakopnou, pro co se rozhodnout...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Engl - Marshall

Příspěvek od Wohma »

JCM800 mi v zakladu neprijde tak variabilni, ale to samozrejme muzou resit krabicky. 6100 vubec neznam, ani nevim, jeslti jsem to nekdy slysel na koncerte, za sebe samozrejme doporucim Blackmora, ale spravne jsi poznamenal, ze s 1960kou to moc nehraje (i kdyz s Vckovou verzi uz by mohlo), a Marshally se aspon mne osobne nelibi, takze by u me RB (nebo i spousta jinych hlav jinych vyrobcu) vyhralo nad prakticky jakymkoli Marshallem :-)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
DirX

Příspěvek od DirX »

Mě se z Marshallů líbí JCM 900 SLX řada tuším, hrál sem na to dost dlouho a jednu dobu jsem si ho chtěl koupit, nicméně ten zvuk není až tak moderní jak se tvrdí, ale to vůbec nemusí vadit. JCM 2000 mi přijde o tídu zase výš, ale RB pro moje ucho je o něco příjemnější. Z Marshallů se mi nejvíc líbí JMP-1 preamp, krásně čisté zvuky a brutální zkreslení nebo crunche to umí taky pěkné-podle mě nejlepší věco co Marshall udělal. A co se týká těch Englů tak se mi víc líbí "BALL" řada než RB ale je to všechno o vkusu...
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Já jsem tu Marshallovskou výroční hlavu slyšel naživo a neznělo mi to nějak špatně. Týpek hrál do 1960, bohužel nevím, která verze to byla. Byl to takovej marshallovskej zvuk. Záleží na autorovi, po jakém zvuku jde.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

cau ja som tu marshall 6100lm anniversary mal a teda je to paradna hlava,celolampa 4x 5881 lampy[asi 6l6] trojkanal,v kazdom kanale mas 4 mody ta jcm 800 a jcm 900 v nej je normalne stare zapojenie a ma to aj taky zvuk co je viac jak fasa je prepinanie vykonu[25.50.100watt]uz je ten aparat tak vyrieseny ze gain robis v predzesu a preto aj doma potichu je to maso.este ma prepinanie tusim trioda-pentoda viac marshallacky alebo mesinacky zvuk a ten treti kanal je hi-gain.skoda ze nema hall to je jedina nevyhoda ale ma prepinaciu smycky takze nejaka krabicka to spravi a moj nazor engl som iba pocul nazivo ma to pekny zvuk ale velmi uniformny oprati marshallu na tomto marshalle natocis naozaj vsetko.a nerozbitny aparat na vlacenie je to.neviem ci si hral na jvm-ka lebo 6100 uz nemam a mam jvm-ko a to je zvukovo aj ovladanim a vybavou o 1.5 triedy vyzsie
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

JCM 800 2205 se na bazaru objevujou často. Že zrovna teď neni, nezamená, že brzo nebude, je to dost rozšířenej model :wink: A co se týče toho SL-X - nehraje špatně, to nemůžu říct, ale ta osmistovka mi přece jen hraje líp. je to takový marshallovitější, chlupatější, šťavnatější.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

ja som 800 mal a kamos ju ma este od sociku vedla v skusobni ju chalanisko tiez ma ,je to dobry aparat ale treba ho aj vyladit-lampy a on sam osebe podla mna nehra dobre .je to velmi rozsireny aparat len ludia z neho chcu dostat tu stavu co pocuju z cd-ciek a to nejde lebo skoro kazdy to niecim prikrmuje ale hlavne na 800 a 900 treba vediet hrat lebo ked tam prehulis ten gain uz tam neni ta dynamika a hra to moc pieskovo[a straca sa v kapele] 800,900 je super ked su dvaja gitaristi alebo na nahravanie ked donahravas este jednu identicku gitaru vtedy to ma ten marshall drive ten zvuk ludia chcu len iba jedna hlava to nezahra ako keby tam nieco chybalo
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tyjo, mne zas pripadne, ze vsechny Marshally hraji uniformne a nejde na tom poradne udelat jinej zvuk :) Zajimavy, jak to kazdej vnima jinak.
Somnus Aeternus
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

no jasne kazdy ten aparat hra uniformne [ja ked na hocico hram tak mi skoro kazdy povie ze mam ten moj zvuk] len to zalezi aj od toho co hras aky styl ked hras beglajty,aj sola a vypalujes stale najviac podla mna vyniknes na marshalle ta skala tej modulacie tonu [pravacka] je velka,tieto novsie aparaty mi zneju moc komprimovane a na druhej strane solo a nejaky vypalovak som v radiu nepocul ani nepamatam.na doprovod na par kvint su ale tie nove aparaty fasa,gitarista tam moc vediet nemusi hra nejake tri -styri kila a ten zvuk za nim je.no treba si vypocut a zahrat.a plati to podla mna ze Mesa-amerika sound,Marshall-britisch soud,tam treba zacat vyberat v prvom rade a nyslim ze ten engl je amerika
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ta 6100 nehraje spatne - zalezi do jaky bedny to pustis, me se marshally nejvic libej s greenbackama nebo G12T. pro me osobne vcera jsem si treba zahral zas na osmikilo 2203 jednokanal pres bednu s greenbackama a zase jsem z toho sel do kolen :) kdyz jsem ji zapojil do mesy 4x12 tak to tak pekne nehralo, bylo to takovy zubaty - mozna ta bedna ale byla nejaka divna. osobne bych k tomu nepotreboval ani krabicku, hraje to dost hutne a zkreslene samo o sobe (mam teda silny snimace). jinak je ten aparat hodne rychlej, dost komprimuje a proto odsekava. devitikilo se mi nelibi, ma takovy "hnus" ve vyskach a pro me osobne to ma jen jeden pouzitelny zvuk ktery se ale nastavuje dost bizarnim zpusobem a jeste to musi byt hodne nahlas. ta jednokanal osmistovka je pro me vrchol vsech marshallu :) i kdyz hodne komprimuje tak porad nechava moc hezky vyznit charakter kytary, treba mesa tohle uplne sezere.

kazdy typ aparatu je do jisty miry uniformni, ale vrchol tohohle je pro me treba recto - to hraje furt stejne :D a lidi na tom maj dva zvuky - bud zkazeny recto nebo dobry recto, podle toho jak umej hrat a pracovat s tim aparatem :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Aha, to jsme se nepochopili, ja to spis myslel jeste obecneji, ze mi prijde, ze vsechny Marshally hraji dost podobne :) Rikam, Marshally mi nikdy nesedly.
Somnus Aeternus
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

mesu som nikdy nemal[raz som na nej hral :shock: ] ale co pocujem tak to je furt ten isty zvuk mam zoom 9.2 tt no je to lacak,su to simulacie ale do pc to hra pekne podla mna a tam ten vyber aparatov je dost[ako pre koho]podobny charakterom originalom,jasne ze to neni original ale kto chce byt zhruba v obraze co jak hra tak ma moznost to vyskusat napr v tom,ten engl a diezel je v zoome dost podobny,hravame sem tam s jednymi rakusakmi a gitarista ma diezel-tusim vh4 a velmi podobny charakter zvuku.a nekdo ma rad dolky nekdo kluky ,kazdy si aj tak kupi co chce.moj nazor-vzdy kupit nieco co aj predam ked to nechcem ato je marshall.mesa teraz mozno aj line6.marshall je taka ceskoslovenska oktavka-za tie prachy najlepsie
Muflon22

Příspěvek od Muflon22 »

Lidičky, díky za poznatky a komentáře...dlouho jsem nad tím přemýšlel a nakonec šel do Engl RB...už jsem ho měl a byl jsem spokojen, takže jsme teď po kratší pauze znovu spolu. Stejně mě ale pořád zajímá to 6100 Anniversary, chtěl bych to porovnat. Velice se mi líbil poznatek, že ať máš jakejkoliv apec, stejně si tam nakroutíš te "svůj zvuk"....souhlas...tak ať se daří :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

zrovna treba diezel VH4 je marshall s basama a skvelym ovlasanim :) je to svuj zvuk, ale hodne marshalloidni, dalo by se rict ne nepodobny osmistovce (druhy kanal je hodne 800).
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

caute chlapci ,ja fakt niekedy neviem ale vlastne dnes som hral na jvm-ko a line6 duoverb a dost zalezi aj od bicistu jak hra lebo aj ti ostatni v kapele asi maju vplyv na moj a vas zvuk :?:
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Onehdá jsem hrál na 30th Annivesary či co to kombo Marshall a zvuk teda nic pro mě, chlupatý, neprůrazný asi nic pro mě. Pak jsem si na jednou koncertě zahrál na Engl Savage a bylo jasno :D Zapojím kytaru, chaos a panika ze všech těch knoflíků, ale stačilo zhlasit kytaru a nemusel jsem už na nic máknout. Na lepší apec jsem ještě nehrál. Když ho miluješ, není co řešit...a koupil jsem Powerball 8)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“