nejlepší kopie Les Paul custom

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Re: nejlepší kopie Les Paul custom

Příspěvek od Plumm »

Fuckub píše:
Plumm píše:
Fuckub píše:Né nic typu EPi LP 100 nebo něco podobnýho.
A epi standard? :D

Epin všeobecně :D Ale myslel jsem jako když už to bude cokoliv odkudkoliv tak ať to nevypadá jako nějaká Epi LP100 nebo studio nebo classic....prostě ať to má lemování :D
No právěže tak nevypadá, páč lemování má:)
Kinx píše:tpravej custom by mel bejt celomahagon a hmatnik z ebenu,
Custom má normálně javorovej top jak ostatní. Celomahagon byly možná ty první modely.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

prave ze o tom mluvim ;) ze ten pravej "slavnej" custom (ne ty od 1970 vejs) jsou celomahagony. i ta druha varka od roku 1968 do 1970 (to uz si nepamatuju ale treba Tonda urcite bude vedet) byla celomahagonova. stejne jako ty 58 historic.
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Plumm píše:
No právěže tak nevypadá, páč lemování má:)
Custom má normálně javorovej top jak ostatní. Celomahagon byly možná ty první modely.

No zaprvý ten Standa nemá zadní lemování, nemá lemování hlavy a je to Standa.

Jinak s tim javorovym topem máš pravdu. Ale už sjem se setkal i s celomahagonama. U gibsonu jsem to ale snad ještě neviděl ale je možný že byla nějaká limited edition nebo tak....ale to je off topic.
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Kinx píše:prave ze o tom mluvim ;) ze ten pravej "slavnej" custom (ne ty od 1970 vejs) jsou celomahagony. i ta druha varka od roku 1968 do 1970 (to uz si nepamatuju ale treba Tonda urcite bude vedet) byla celomahagonova. stejne jako ty 58 historic.

Tak to jsem ani nevěděl. Vlastně i proto že jsem takovou kytaru ještě ani naživo neviděl :D - JJinak v tom bazáči ses nestavil viď?Nebo jo a vykoupils mi to... :D
Gibson Les Paul studio
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Fuckub píše:
Kinx píše:prave ze o tom mluvim ;) ze ten pravej "slavnej" custom (ne ty od 1970 vejs) jsou celomahagony. i ta druha varka od roku 1968 do 1970 (to uz si nepamatuju ale treba Tonda urcite bude vedet) byla celomahagonova. stejne jako ty 58 historic.

Tak to jsem ani nevěděl. Vlastně i proto že jsem takovou kytaru ještě ani naživo neviděl :D - JJinak v tom bazáči ses nestavil viď?Nebo jo a vykoupils mi to... :D
no tyve lezim s nejakou anginou, ale do patku se tam snad dostanu. vydrzaj ;)
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Kinx píše: no tyve lezim s nejakou anginou, ale do patku se tam snad dostanu. vydrzaj ;)
Počítám s tebou ale :D . Tak si udělej čaj a vem si paralen a zejtra při otvíračce buď za výlohou :D :D
Tak každopádně dej pak vědět a díky.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Jinak ta lawsuitka na bazaru je fakt sexy :D ...až na tu totálně ošoupanou zlatou vypadá že by mohla bejt i v super stavu.
Gibson Les Paul studio
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Plumm píše:

Celomahagon (i když ze 2 kusů) se vyrábí pořád, jako Reissue 1954 a 1957 (Historic) ..
Rozdíl je, že ty původní originály měly celý tělo z jednoho kusu mahagonu (tzn.neměly "top", ale jinak byly klenutý normálně). Protože je to ale výrobně složitější (kanály se musí vrtat dírou pro jack) , a taky náročný na dřevo (moooc velkej 1 kus "honduran" mahagonu), tak to tím pádem nedělaj úplně 100%ně historicky akurátně.

1968 RI má už javor.top (i když je to Historic -je to vlastně "reissue reissue" -roku 1968 :wink:

Normální customy, non-historiky, mají taky javor.top. Všechny Customy mají ebenový hmatníky.

Občas vyseknou nějakej z koriny , tady je top z dubu :shock: )
c corina chamb.jpg
nebo celomahag.,57 a dole 54- ale ne černý (obr 2,3)
396075_Body-Front.jpg
622608_Body-Front.jpg
I´m wheels... movin´wheels
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jo, ted jsem se koukal a uz teda ta reissue z 68 mela javorovej top. pritom nekde jsem videl nejaky clanek o tom ze i ty z sedesatych let byly jen z mahagonu, zajimavy.
Flash

Příspěvek od Flash »

Být tebou, vůbec bych neváhal koupit toho Bacha. Za tu cenu jsou to pěkný a masivní Customky.
Tenhle profil nepoužívám, vysadil. Jsem na profilu Veno.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Flash píše:Být tebou, vůbec bych neváhal koupit toho Bacha. Za tu cenu jsou to pěkný a masivní Customky.
Když je špatné dřevo, tak ani nejtlustší profil těla to nezachrání, to jen tak na okraj.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Lukias33

Příspěvek od Lukias33 »

Mám doma Bacha...jestli chceš tak bych ti ho možná prodal.Je to mahagon s lepeným krkem. Klenuté tělo a na stranách má 4,7 cm...tak že žádnej hubeňour :-)
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Lukias33 píše:Mám doma Bacha...jestli chceš tak bych ti ho možná prodal.Je to mahagon s lepeným krkem. Klenuté tělo a na stranách má 4,7 cm...tak že žádnej hubeňour :-)
tak nahoď fotky a cenu a třeba s emi zalíbí :D...ale už se mi to doma začíná měnit ve sklad kytar. :D
Naposledy upravil(a) Fuckub dne 17.03.2010 21:51, celkem upraveno 1 x.
Gibson Les Paul studio
Lukias33

Příspěvek od Lukias33 »

Napiš mail, fotku ti pošlu tam...
Darth Maul

Příspěvek od Darth Maul »

Flash píše:Být tebou, vůbec bych neváhal koupit toho Bacha. Za tu cenu jsou to pěkný a masivní Customky.
S tím určitě souhlasím - já tomu vyměnil hardware za zlatý Gotoh, zlaté mechaniky Grover, dal snímače Gibson a myslím si, že je to teď lepší nástroj, než kdejaká Epina... a lemovku to má vepředu i zezadu, o tvaru hlavy kopírující originál Gibson ani nemluvě... 8)
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Darth Maul píše:
S tím určitě souhlasím - já tomu vyměnil hardware za zlatý Gotoh, zlaté mechaniky Grover, dal snímače Gibson a myslím si, že je to teď lepší nástroj, než kdejaká Epina... a lemovku to má vepředu i zezadu, o tvaru hlavy kopírující originál Gibson ani nemluvě... 8)
A srovnáváš to s jakou epinou? S tou ve "stock" výbavě, nebo s tou se zlatým HW Gotoh, zlatými mechanikami Grover a snímači Gibson? :roll:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ja jsem ted hral na BaCH LP a celkem jsem cumel, co z te kytary za par supu lezlo... Jakoze nebal bych si ji koupit. Nevim jak jsou na tom vsechny BaCH LP, ale tahle je skvela. Dokonce ani ty snimace nebyly tak sileny propadak, jak jsem cekal.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Darth Maul

Nero píše:
Darth Maul píše:
A srovnáváš to s jakou epinou? S tou ve "stock" výbavě, nebo s tou se zlatým HW Gotoh, zlatými mechanikami Grover a snímači Gibson? :roll:
Předpokládám, že tenhle Custom za 15k nic z toho co píšeš nemá...
http://kytary.cz/epiphone-les-paul-cust ... /HN005854/
Washburn D10SB
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

A proč bys měl kupovat zrovna Customa? Jejich předraženost je dobře známá... Epi Standard stojí nebo Studio stojí něco málo přes 8000.

Kdybys chtěl řešit něco kolem těch 15-16 tisíc, tak Epi LP Prophecy má jak zlatý hardware, tak mechaniky od Grovera a nakonec i snímače od Gibsona.

Nechci nikterak schazovat tvýcho Bacha, může to být skvělá kytara, jde mi jen o to, aby bylo srovnáváno srovnatelné se srovnatelným.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Darth Maul

Nero píše:A proč bys měl kupovat zrovna Customa? Jejich předraženost je dobře známá... Epi Standard stojí nebo Studio stojí něco málo přes 8000.
No přece proto, že jsme tady Customy a jejich napodobeniny řešili celou dobu... :lol:
Epi standard ani Studio tuhle designovou podmínku fakt nesplňují. :wink:
A navíc jsem psal, že ten BaCh je lepší než KDEJAKÁ Epina - nikoliv než KAŽDÁ.
Washburn D10SB
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Evidentně si pořád nepochopil, na co mé posty narážely, ale to je evidnentě jedno - nebudu se v tom rejpat a slovíčkařit...

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“