Fender Hot Rod - problémy

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Andreas11

Fender Hot Rod - problémy

Příspěvek od Andreas11 »

Ahoj kolegové (možná i kolegyně), trochu mi stávkuje Hot Rod, tudíž bych se na vás chtěl obrátit s radou o pomoc:

Zjistil jsem, že nefunguje reverb (dám ho naplno a nic) a když hraji na basových strunách, něco mi v kombu drnčí. Rozebral jsem ho a závadu neodhalil.

Poslal jsem ho reklamovat. Po měsíci mi přišlo, vše fungovalo. Na reklamační protokol napsali: "vadná lampa-výměna".
Nejsem profesionál, ale myslím, že lampa nemá nic společného s reverbem :?

Po týdnu jsem kombo zapnul s jinou kytarou - reverb opět nejde a zase v kombu chrastí, když hraji určité tóny.

Mám stále záruku, ještě rok, takže ho asi dám opět reklamovat, ale zase čekat takovou dobu... :(
Máte někdo podobný zádrhel?
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
qwer
Odborník

Re: Fender Hot Rod - problémy

Příspěvek od qwer »

za to "chrastění" může pravděpodobně špatná lampa, které se vibracema roztřepe a dělá tenhle zvuk. Dělá to až při větší hlasitosti? Jestli jo, tak to bude nejspíš tou lampou. Pokud je ten zvuk slyšet jen trochu, tak je to docela normální - skoro všechny komba takhle bohužel "chrastí" když se pořádně ohulí.

reverb je v Hot Rodu dělán integráky... čili buď neco špatného na desce a nebo možná špatný reverb tank... každopádně to zase reklamuj, reverb sám těžko opravíš
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Andreas11 píše: Máte někdo podobný zádrhel?
Taky mi blackheart "chrastí" při hlasitých basových tónech, plánuji rozebrat, dotáhnout fest všechny šroubky a vyměnit lampy.

400. post *cheer*
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Andreas11

Příspěvek od Andreas11 »

Díky za rady!
Po upřesnění - používám hlasitost cca 3/12. Fender má strmý nárůst hlasitosti...
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

jestli de rachot z repráku, tak to bude fakt dost možná ta lampa...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“