Zpěv přes kombo

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
milouš

Zpěv přes kombo

Příspěvek od milouš »

Ahoj,zpívá někdo přes akustické kombo,třeba Marshall as50d apod.Na foru o kytarách či kombech všichni jen hrajou na kytaru,ale zpěv přes tyto aparáty zatím nikdo moc neřešil.Existuje nějaký dobrodruh,kterej přes to zpívá?
Uncle

Re: Zpěv přes kombo

Příspěvek od Uncle »

Ve zkušebně zpívám přes kombo určené pro elektroakustiku.. jakýsi behringer, nevím jaký to má výkon ale je to dosti hlasité, + nechybí efekty jako reverb nebo delay, takže maximální spokojenost..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kombo na elektroakustiku je ze všech nástrojových komb (krom klávesových/univerzálních) asi tím nejlepším, co jde na zpěv použít. Nicméně pořád to není optimální a když si člověk vezme, že za cenu například toho marshalla AS lze koupit už relativně použitelný box, tak je otázka, co se vyplatí víc. Když člověk ještě něco málo přidá, tak se i může vymanit ze sféry behringerů a skončit třeba u http://kytary.cz/mackie-th-15a/HN108172/ .
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
milouš

Příspěvek od milouš »

A jde do aktivní bedny píchnout kromě mikrofonu i kytara?
Uncle

Příspěvek od Uncle »

Ano.
ais

Příspěvek od ais »

No, já mám taky as50d, ale bohužel 50w je na zpěv sakra málo, prostě se v kapele ve zkušebně neslyším. Kombo je super, všechna čest, ale když to spustí ostatní, mám po ptákách :-)
Prkna s drátama : Ibanez RGT 42DX
To hranatý : Berserker - Red Plate 30W, AIS stack 212
ostatky : Boss GT-10
milouš

Příspěvek od milouš »

To věřím ,že se neslyšíš.V kapele se asi tak neprosadí.Zrovna včera jsem přes něj hrál i zpíval/kytara+zpěv/.Hospodu,kde bylo asi 35 lidí jsem s Marshallem přeřval i s rezervou.Na to 50W stačí.Zpívám na Audix OM3 a zatím dobrý.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, na one-man bandy to jistě stačit bude, ale vedle basy, bicích, případně další kytary a kláves, už nemáš šanci se prosadit.

Pokud jde o zapojení kytary přímo do reproboxu - ano, možné to je. Nicméně většinou u akustických kytarových komb máš celé zařízení optimalizováno tak, aby dobře spolupracovalo právě s kytarou. U reproboxu se musí počítat s jistou univerzalitou, takže dost pravděpodobně přijdeš o něco, co ti nabízí právě jen akustické kytarové kombo.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
milouš

Příspěvek od milouš »

Aha,takže můžu být spojený s tím co mám,což se mi párkrát potvrdilo.Já jakožto one man band si vystačím. A dík za odpověď na foru Zesilovače a reproboxy.
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“