když se dotknu struny tak to praskne
Pravidla fóra
když se dotknu struny tak to praskne
Mám problém,na mé kytaře typu stratocaster se 3 singlama.Když se dotknu struny tak to tak v kombu praskne,lupne uzemnením by to nemělo být zkontroloval jsem kabel od kytary a jsou v pořádku i v kytaře se zdají být v pořádku začalo mi to dělat po vyměně strun,trochu sem šteloval i výšku strun a snímačů.Tu výšku strun jsem šteloval škoubkama na kobylce a šly ztuha tak sem je decentně naolejoval nemohlo tam vzniknout nějaký špatný kontakt,prosím o radu
Re: když se dotknu struny tak to praskne
Nedal sis ty snímače moc nahoru a struny moc dolů, takže když teď tu strunu byť jen trochu zmáčkneš, tak se ti připlácne na snímač?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
- Willy
- Bandzone: groovetownband
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to není až moc velké prasknutí, tak je to si myslím normální. Obzvláště, pokud máš vlhké ruce, tak to dělá takový lupnutí.
Jinak si tam zkus vrátit jednu starou strunu (pokud jsi je nevyhodil) a vyzkoušej, jestli to praská i na ní...
Jinak si tam zkus vrátit jednu starou strunu (pokud jsi je nevyhodil) a vyzkoušej, jestli to praská i na ní...
Baskytary: Fender Precision Standard 60th Anniversary
Hlava: Hartke LH500
Box: Ashdown ABM 210
http://bandzone.cz/groovetownband
Hlava: Hartke LH500
Box: Ashdown ABM 210
http://bandzone.cz/groovetownband
-
charliealpha
Jediný co mě napadá je již zmiňovanej kontakt struny se singlem.
Zkoušel jsem přizvednout i snížit snímače a furt nic,praská to i když se dotknu kolíku-ladicí mechaniky
- DL
- Kontaktovat uživatele:
zkus jestli to praská i když se dotkneš třeba krytu potenciometru, kobylky, výstupního jackumaximXXL píše:Zkoušel jsem přizvednout i snížit snímače a furt nic,praská to i když se dotknu kolíku-ladicí mechaniky
potom by to mohl být někde nějaké chatrné uzemění (mohlo se hnout někde s kontaktem při tom čachrování s výškou snímačů)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Vytáhni kabel z kytary, nech ho zapojený v zaplém kombu a dotkni se prstem špičky konektoru. Pokud to lupne stejně jako na kytaře, připájel sis zemění na signálovou cestu.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Děkuju Demilich bylo to v tom drátu špatně dané to uzemnění,tak na to bych snad nikdy nepřišel,teda přišel ale až bych měl novou kytaru a dělalo by to stejně,takže si mě moc zachránil ještě jednou dík
Uau, trefamaximXXL píše:Děkuju Demilich bylo to v tom drátu špatně dané to uzemnění,tak na to bych snad nikdy nepřišel,teda přišel ale až bych měl novou kytaru a dělalo by to stejně,takže si mě moc zachránil ještě jednou dík
Není zač, jsem rád, že to jednoduše šlo vyzkoušet a opravit
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Jo tak přesně to samé se mi stalo taky... taky jsem přepájel celou elektriku, poty, země... než uplně jako poslední jsem zjistil, že mám blbě živej v kabelu.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...