Relic look na strata

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Jazzman
Rádce

Re: Relic look na strata

Příspěvek od Jazzman »

Nemyslím to nijak zle :!: , ale:

Připadá vám normální vynaložit tolik úsilí, abyste si dobili kytaru? Co se to s tím světem děje?? No ale máme svobodu, každý si může dělat, co chce :D :D :D Já to fakt nechápu. Jen doufám, že se to nepřenese na jídlo ( řízek bez plísně nikdo IN nesní ) na auta ( 3 x nabourané Porsche bude o mega dražší ) a tak....
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Jazzman píše: Připadá vám normální vynaložit tolik úsilí, abyste si dobili kytaru? Co se to s tím světem děje?? No ale máme svobodu, každý si může dělat, co chce :D :D :D Já to fakt nechápu. Jen doufám, že se to nepřenese na jídlo ( řízek bez plísně nikdo IN nesní ) na auta ( 3 x nabourané Porsche bude o mega dražší ) a tak....
Částečně souhlasím, ALE: Řízek s plísní asi nebude moc zdravý a nabouraný Porsche asi moc bezpečný. Když se kytara obouchá nějak vhodně a následně přelakuje, aby si majitel nezadřel žáný třísky a nic, tak je to naprosto normálně funkční nástroj, jen trochu jinak designovaný. Někdo má rád například přírodní barvy, někdo pořádnou vrstvu barvy, další airbrush atd.. Broč by se někomu nemohl líbit i tenhle styl?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Když myslíš........tak asi jo. Když se zeptám 13-16ti letých žáků, jestli by chtěli RELIC kytaru, tak mi řeknou, že jsem vadnej. Ještě nepodlehli marketingu :D
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jazzman píše:Když myslíš........tak asi jo. Když se zeptám 13-16ti letých žáků, jestli by chtěli RELIC kytaru, tak mi řeknou, že jsem vadnej. Ještě nepodlehli marketingu :D
Moje slečna, která je mladší než já, nemá ráda funkcionalismus. Já funkcionalistické vily žeru. Mám vkus pokroucený marketingem, a ona je ta nezkažená?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Jazzman píše:Když myslíš........tak asi jo. Když se zeptám 13-16ti letých žáků, jestli by chtěli RELIC kytaru, tak mi řeknou, že jsem vadnej. Ještě nepodlehli marketingu :D
Naše 16tiletá zpěvačka (nebo kolik jí to vlastně je) naopak považuje RELIC strata a tele za nejhezčí kytary a rozhodně bych o ní neřekl, že podléhá marketingu. :wink: Mě osobně se ty kytary taky moc nelíbí, ale chápu, že jiným lidem jo
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak, a teď vám do toho vtrhnu ještě já... :D Relic je hezkej, ale jenom když je udělanej přirozenou cestou. nějaké umělé ničení nástroje za účelem jetého vzhledu je podle mě prasárna :mrgreen:

A teda taky záleží na typu nástroje - relic tele je úžasný, relic PRS by asi nikoho moc nenadchlo...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Sedlo si pár "zločinců" s bílým límečkem za stůl a řekli si: " Nové modely nám nejdou. Staré, vymyšlené ještě Leem se prodávají pořád stejně. Stará i děti ale utrácejí pořád víc. Když nevymyslíme něco nového, ještě někdo zjistí, že nás tu nepotřebují! Ach, co budeme dělat? " I najali tlupu kreativců z reklamky a ti pravili: "Jaké Fendery se prodávají nejlépe a nejdráž? Staré! Tak jim vyrobte staré. Použijte na ně lepší materiály, obšlehněte nástroje slavných muzikantů a vyrobte legendu."

Jenže :!: Omlácený nástroj má příběh. Relic kytara, otlučená záměrně, má jen díry v laku.
Naposledy upravil(a) Jazzman dne 14.03.2010 10:24, celkem upraveno 1 x.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Jazzman píše:Sedlo si pár "zločinců" s bílým límečkem za stůl a řekli si: " Nové modely nám nejdou. Staré, vymyšlené ještě Leem se prodávají dořád stejně. Stará i děti ale utrácejí pořád víc. Když nevymyslíme něco nového, ještě někdo zjistí, že nás tu nepotřebují! Ach, co budeme dělat? " I najali tlupu kreativců z reklamky a ti pravili: "Jaké Fendery se prodávají nejlépe a nejdráž? Staré! Tak jim vyrobte staré. Použijte na ně lepší materiály, obšlehněte nástroje slavných muzikantů a vyrobte legendu."

Jenže :!: Omlácený nástroj má příběh. Relic kytara, otlučená záměrně, má jen díry v laku.
Moc pěkně řečeno... jedinou výhodu relic looku kytary já vidím pouze v tom, že když jí omylem udělám nějaký ten škrábanec, nemusí mě to tak mrzet...
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

A na to se bude i hrát, nebo jen koukat? :)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Taky jsem dlouho zastával ten názor, že něco uměle zestárlýho prostě nebrat. A přišlo mi vtipný, když si někdo kupoval nový věci kvuli tomu, aby vypadaly jako starý věci, například vošumtělý a natrhlý gatě od nějaký superdrahý značky žejo:) Vrásky na starejch lidech jsou zajímavý díky tomu, že je prostě vidět, že maj něco za sebou, každá jizva a vráska má nějakej svuj příběh, ale kdyby si je někdo ve 20ti nechal udělat u plastickýho chirurga, byl by to trapas. A lidi si to moc dobře uvědomujou a obecně si věcí a lidí, který už něco zažily prostě váží a přistupujou k nim jinak.
Postupně jsem ten názor ale trochu změnil. Už k tomu nemam odpor. Relic kytara je sice fejk, ale designově je hodně působivá, páč ta úprava prostě uměle navozuje pocit její výjimečnosti, přestože je to jen bezcenná náhražka. Někdo chce mít výjimečnou věc hned a nechce čekat až se tak stane přirozeně třeba po 40ti letech :D Já to chápu a už proti tomu dneska nic nemam. Dál sice platí, že je to jenom náhražka čehosi, co se moc nahradit nedá, páč to nemá moc materiální charakter, ale nevadí.

Určitě si někdy relic strata taky udělam...a proč? Protože se mi to líbí. (Přestože se ke svejm věcem chovam tak, že moje kytara by přirozeně nezrelicovatěla ani po 200letech:) )

Třeba tenhle je imho vyloženě skvostnej
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Já si Relic udělám protože se mi to prostě líbí a měl bych radost z vlastní odvedený práce na tý kytaře. I když je vlastně ničivá. Už jsem tedy pořídil Fokus- strata a půjde do relicu, vyměněj se s nímače a mechaniky a investice bude nízká a kytara nebude úplně úděsná. S Fenderem bych si asi do domácího relicu netroufl. Ael u kytary za 2tis je mi to jedno. Myslim že i přestože je to Fokus, tak straty dělaj celkem slušný až na ten HW. Ostatní kytary bych od nich nekoupil. Maximálně strat a tele. :lol:
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
woro90

Příspěvek od woro90 »

Plumm píše:Taky jsem dlouho zastával ten názor, že něco uměle zestárlýho prostě nebrat. A přišlo mi vtipný, když si někdo kupoval nový věci kvuli tomu, aby vypadaly jako starý věci, například vošumtělý a natrhlý gatě od nějaký superdrahý značky žejo:) Vrásky na starejch lidech jsou zajímavý díky tomu, že je prostě vidět, že maj něco za sebou, každá jizva a vráska má nějakej svuj příběh, ale kdyby si je někdo ve 20ti nechal udělat u plastickýho chirurga, byl by to trapas. A lidi si to moc dobře uvědomujou a obecně si věcí a lidí, který už něco zažily prostě váží a přistupujou k nim jinak.
Postupně jsem ten názor ale trochu změnil. Už k tomu nemam odpor. Relic kytara je sice fejk, ale designově je hodně působivá, páč ta úprava prostě uměle navozuje pocit její výjimečnosti, přestože je to jen bezcenná náhražka. Někdo chce mít výjimečnou věc hned a nechce čekat až se tak stane přirozeně třeba po 40ti letech :D Já to chápu a už proti tomu dneska nic nemam. Dál sice platí, že je to jenom náhražka čehosi, co se moc nahradit nedá, páč to nemá moc materiální charakter, ale nevadí.

Určitě si někdy relic strata taky udělam...a proč? Protože se mi to líbí. (Přestože se ke svejm věcem chovam tak, že moje kytara by přirozeně nezrelicovatěla ani po 200letech:) )

Třeba tenhle je imho vyloženě skvostnej
Tak tenhle je podle mě relic až moc, ale kdo nenosí džíny, které jsou de facto relic? V původní barvě by byly jednolitě modré. Ale prostě vypadají dobře "před-orvané". Také jsem si koupil parádní wranglerky s uměle zestárnutými nýty a lehce ošoupanými kapsami, a poměrně dost světlé. Vypadají daleko lépe než jendolitě modré. A už mají také svůj příběh, protože se oděrky postupně množí. Ae nekoupil bych si takové, které by měly nějakou díru nebo oděrku do hloubky. To samé lehký relic na kytaře. Nejkrásnější povrchovka, co na kytaře znám, je krásně medový starý nitrolak, ve kterém v některých úhlech osvětlení září nádherná hustá pavučina prasklinek. U mé Žluté má lehký relic svůj smysl, takhle by vypadala kdyby měla ten žlutý lak už od začátku, jenže to ji chránila ta tlustá vrstva černého betonu. A pomalu to překrývá skutečné opotřebení, i když třeba za otlučený spodek, jak mi párkrát spadla, bych se měl asi stydět. Za mě relic ano, ale jen do jisté míry, aby nešlo o poškození ale jen designovou úpravu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Tak jasně, že ošoupaný džíny jo, myslel jsem ty, který jsou už v dalšim levlu, díry, utržený kapsy a podobně:) Hlavně to byl jenom příklad.
Právěže podle mě, když relic, tak pořádnej.
Rory Gallagher, S.R.Vaughan a podobně, ty věděli, jak to má vypadat :D
Když na to přijde, tak i ten Hansard má skvělýho relica:D Obrázek
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

tak zrovna k tyhle kytare by me zajimal ten pribeh.. :lol:
Pikus

Příspěvek od Pikus »

mrkendy píše:tak zrovna k tyhle kytare by me zajimal ten pribeh.. :lol:
Trsátko a hospoda? :lol:
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

leda, ze by jako trsatko pouzival pazourek..
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

se divym že to ješte má zvuk jak kytara :shock: :) :shock:
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Tak první fáze je hotova - tělo - kazí to zatim novej vzhled snímačů a pickguardu. Těď přemýšlím jak udělám krk páč nemám žádnou rozbrusku a tak. Tak co na to říkáte??? link - http://fuckub.rajce.idnes.cz/Fokus_muj_relic/#album . Nečekám zas nic jinýho než kritiku.Mimochodem je to Fokuska.
Gibson Les Paul studio
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Fuckub píše:Tak první fáze je hotova - tělo - kazí to zatim novej vzhled snímačů a pickguardu. Těď přemýšlím jak udělám krk páč nemám žádnou rozbrusku a tak. Tak co na to říkáte??? link - http://fuckub.rajce.idnes.cz/Fokus_muj_relic/#album . Nečekám zas nic jinýho než kritiku.Mimochodem je to Fokuska.
To už je na mě trochu moc obroušený.. Nezbylo tam moc původního laku. Neodsuzuji, ale mě by se nelíbil

Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Moleek píše:
Fuckub píše:Tak první fáze je hotova - tělo - kazí to zatim novej vzhled snímačů a pickguardu. Těď přemýšlím jak udělám krk páč nemám žádnou rozbrusku a tak. Tak co na to říkáte??? link - http://fuckub.rajce.idnes.cz/Fokus_muj_relic/#album . Nečekám zas nic jinýho než kritiku.Mimochodem je to Fokuska.
To už je na mě trochu moc obroušený.. Nezbylo tam moc původního laku. Neodsuzuji, ale mě by se nelíbil
Právě že původní lak je ten poloprůhlednej Ivory. To neni celý obroušený.
Gibson Les Paul studio
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“