To v nasich podminkach, v Americe tak trojnasobek.yeeshkul píše:musi si brat min. 200/h.
Nejdražší efekty
Pravidla fóra
Re: Nejdražší efekty
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
http://www.tanabe.tv/top/kudou/index-e.html
Tanabe a jejich efekty. Japonský výrobce, zvukově unikátní i když je to kopie zendrivu.
Tanabe a jejich efekty. Japonský výrobce, zvukově unikátní i když je to kopie zendrivu.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Moje zkušenost (poměrně malá, uznávám), je ta, že čím dražší pedál, tím většinou zněl/zní lépe (ale asi existují i výjimky). Teď myslím zahraniční výrobu, u nás doma jsou lidi, kteří dokáží vyrobit srovnatelně kvalitní pedál s daleko nižší cenou. Jenom to prostě nemá na sobě tu věhlasnou značku.
Takže je potřeba si uvědomit dvě věci - zaprvé vše je určeno trhem, kdyby to nikdo nekupoval, ta cena by asi byla někde jinde. Za druhé pro amíka asi 300 doláčů nejsou takový prachy jako pro nás. No a v neposlední řadě jsou tady takoví, který baví prostě zkoušet poměrně neznámé věci a netouží mít takový krabičky jako má 99% lidí tady. Jo snobíci. Taky k nim patřím.
No a nakonec takový Empress Superdelay by se mi fakt líbil.
Takže je potřeba si uvědomit dvě věci - zaprvé vše je určeno trhem, kdyby to nikdo nekupoval, ta cena by asi byla někde jinde. Za druhé pro amíka asi 300 doláčů nejsou takový prachy jako pro nás. No a v neposlední řadě jsou tady takoví, který baví prostě zkoušet poměrně neznámé věci a netouží mít takový krabičky jako má 99% lidí tady. Jo snobíci. Taky k nim patřím.
No a nakonec takový Empress Superdelay by se mi fakt líbil.
- citizen.one
tak nemusis byt snob abys mel zajem o neco jineho, priznavam ze me dneska jine nez tezko sehnatelne, raritni, nebo boutique pedaly nezajimaji, sice je to vetsinou drazsi, ale napr nedavno jsem koupil paradni germaniovy handmade fuzz/compressor za cca 2000 a to mi opravdu neprijde moc...
taky cca tri dny nazad germaniovou kopii fuzzfactory od tombtones, ta byla teda vyrazne drazsi, ale v porovnani s originalem a jeste jednou handmade kopii co vlastnim je tak nejak prijemnejsi, byt dost jina, ale necham si nakonec asi jenom tu. Ted jenom cekam jestli tom odepise, protoze bych to dost potreboval prekopat do vetsi krabicky, tady mam starost trefit switch...
obecne tombtones asi nejlepsi cesky vyrobce tedko, sice ty filtry atp fungujou dobre jen na single coily, ale aspon nemam pocit ze to musim vlastnit
tak jak tak je zajimavejsi zkouset neco neotreleho nez si stavet zvuk z vetsinou nic moc cinskych taiwanskych a jim podobnych mainstream produktu...
taky cca tri dny nazad germaniovou kopii fuzzfactory od tombtones, ta byla teda vyrazne drazsi, ale v porovnani s originalem a jeste jednou handmade kopii co vlastnim je tak nejak prijemnejsi, byt dost jina, ale necham si nakonec asi jenom tu. Ted jenom cekam jestli tom odepise, protoze bych to dost potreboval prekopat do vetsi krabicky, tady mam starost trefit switch...
obecne tombtones asi nejlepsi cesky vyrobce tedko, sice ty filtry atp fungujou dobre jen na single coily, ale aspon nemam pocit ze to musim vlastnit
tak jak tak je zajimavejsi zkouset neco neotreleho nez si stavet zvuk z vetsinou nic moc cinskych taiwanskych a jim podobnych mainstream produktu...
- jiri.polasek
...ty jo, tombtones ani neznam ... je na ně nějaký kontakt, web apod ?citizen.one píše:obecne tombtones asi nejlepsi cesky vyrobce tedko, sice ty filtry atp fungujou dobre jen na single coily, ale aspon nemam pocit ze to musim vlastnit
Za mě bych rád uvedl mezi drahé, ale nesmírně super krabičky - pastičky Xotic a Voodoo lab ...
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
- citizen.one
na tombtones zatim zadny web neni, obcas se tady na bazaru objevi nejaky z jeho vyrobku,dava je sem primo on sam, zvuk si vyhledat ,,fuzz'' a nekde na konci by mel byt Tao of Fuzz i s kontaktem na nej. Jinac na youtube je neco malo ukazek...
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Kolik si vůbec účtuje Berserker za ty svoje zázraky?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
-
Teorge
To by mě taky zajímalo, pořád plánuji a přemýšlím o nějakých krabičkách a lepší podpořit český ručičky, když je něco na výběr.
no myslím že ceny u vyrobců jako Tombtones a Smrčka jsou cca 3-4t. Kč
Tom dělá hodně boostery a fuzzy, taky ty již zmíněné filtery...
Smrčka se zase zaměřuje spíše na Overdrivy, ikdyž jeho chorus a kompresor jsou už asi taky docela proslavené...
Oba výrobci jsou každopádně třída, jen asi každý dělá trochu něco jiného.
Nevím, jaké díly používá přesně Smrčka, vím, že třeba opampy používá staré nos, nevím ale, jak řeší kondíky, odpory apod. věci - ty právě řeší ten Tom, který vlastně celou krabičku postaví třeba z půlstoletí starých součástek a dokonce použije i starou pájku a dráty
jen krabička, samice a přepínač nejsou půlstoletí staré NOS díly
Kdyby něco takového co staví tom dělal někdo v améru, tak ty pedály pod 400-500 usd určitě nepůjdou 
Zajímalo by mě, jak je na tom třeba Berserker, ty jeho pedály mě docela zaujaly, ale vůbec nevím, jestli to nějak pokračuje. Taky jsme nezmínili "značky" Electronic Orange, ty můžou být taky super (osobně neznám). Hudečkovy krabičky taky neznám a taky by mě to zajímalo...
Tom dělá hodně boostery a fuzzy, taky ty již zmíněné filtery...
Smrčka se zase zaměřuje spíše na Overdrivy, ikdyž jeho chorus a kompresor jsou už asi taky docela proslavené...
Oba výrobci jsou každopádně třída, jen asi každý dělá trochu něco jiného.
Nevím, jaké díly používá přesně Smrčka, vím, že třeba opampy používá staré nos, nevím ale, jak řeší kondíky, odpory apod. věci - ty právě řeší ten Tom, který vlastně celou krabičku postaví třeba z půlstoletí starých součástek a dokonce použije i starou pájku a dráty
Zajímalo by mě, jak je na tom třeba Berserker, ty jeho pedály mě docela zaujaly, ale vůbec nevím, jestli to nějak pokračuje. Taky jsme nezmínili "značky" Electronic Orange, ty můžou být taky super (osobně neznám). Hudečkovy krabičky taky neznám a taky by mě to zajímalo...
- jiri.polasek
Jarda Smrčka se tím tady drbe...
Jestli se nepletu, tak v jednom období taky sháněl operáky z různých jiných starších strojů, aby ty jeho tubescreamery hrály tak jak mají.
Jestli se nepletu, tak v jednom období taky sháněl operáky z různých jiných starších strojů, aby ty jeho tubescreamery hrály tak jak mají.
- jiri.polasek
A Berserker -> Muzikus 2009/12
To já vůbec nemyslel zle, to já vím, že klíčové komponenty jako operáky a diody používá staré výroby, ty, které mu přijdou nej... a ostatní součástky jsou taky té nejvyšší možné kvality, ale myslím, že je to nová produkce. Teď myslím nedávno přešel i na používání solidcore drátů, protože se mu zdálo, že to pak hraje líp. Určitě to je pan stavitel, který chce vyrobit to nejlepší bez kompromisů.jiri.polasek píše:Jarda Smrčka se tím tady drbe...
Tom to asi spíš bere tak, že se snaží postavit přesnou kopii těch věcí, které jsou třeba z šedesátých let a k tomu používá všechny díly z toho období... Ale když dělá kopii něčeho nového, tak ty staré díly stejně použije (viz. třeba ten Fuzz Factory)
- jiri.polasek
jj, jasné ....
----------------------------------------
Naposledy upravil(a) Berserker dne 7.05.2018 12:34, celkem upraveno 1 x.
- citizen.one
no ale hraje to, mam od nej Nerve a ted nove repliku 68' FuzzFace, oproti dalsim fuzzface co mam, je jemnejsi, pocit ze hry je uplne jinej a nadherne se procistuje, idealni na zvuk ala Floyd, coz je presne moje kava.Nerve hraje lip jak original Zvex. Vypada to, ze delam tomovi mozna reklamu, ale s cim jsem se od nej zatim setkal, to melo vysoce kvalitni zvuk. Lak je pravda tak nejak nic moc drzivej,ale libi se mi i ten minimalistickej design s popiskama z propisotu (pro ty ktery nepamatuji, takove archy s pismenky, ktere se tlakem natiskly na plochu), a vubec tak nejak jsem s tim nadmiru spokojen, dovolim si to prirovnat k svetove spicce. Ceny jsou tusim 3500-6000 co jsem mu nedavno psal, kamarad ma ted velkou cast jeho vyrobku, tak doufam ze budu mit cas nekdy ozkouset a porovnat.
K Electronic Orange taky muzu jen pet chvalu, poctiva konstrukce, nic neni zanedbano, btw. dela jednu z nejlepsich modifikaci wahu co jsem slysel. Vkusem jsme ale mirne jinde, konkretne na vkusu v nastaveni pracovnich bodu
Nicmene je tu sam mistr, tak verim ze prida slova do pranice 
K Electronic Orange taky muzu jen pet chvalu, poctiva konstrukce, nic neni zanedbano, btw. dela jednu z nejlepsich modifikaci wahu co jsem slysel. Vkusem jsme ale mirne jinde, konkretne na vkusu v nastaveni pracovnich bodu
----------------------------------------
Naposledy upravil(a) Berserker dne 7.05.2018 12:34, celkem upraveno 1 x.
z drahych krabicek me fascinujou veci od pigtronix, echolution je asi nejlepsi delay co jsem kdy zkousel a spolu s mothership patri mezi vysneny casti pedalboardu
akorat za tyhle dve krabky bych si v klidu koupil dalsi kytaru nebo bednu...
- citizen.one
presne jak pises, nicmene co jsem to vokazoval kamaradum, kteri jsou trochu vic fajnsmekri, tak vsichni byli docela nadseni, mimodek mam doma i fuzzface kopii, ktera je jak kdyby to delali totalni amateri,ale hraje paradne...coz je to co se pocita...
2kinx : je to asi 2 dny co mi prisly presne tyhle dve, oboje docela zazitky
hlavne jsem chtel ten delay, uz jen protoze jsem jich mel doma dost a zadnej me nebavil, tady s tim se da dost priblizit i memu tuze oblibenemu zvuku z Live in Pompeii, byt to samozrejme neni ani omylem binson...
2kinx : je to asi 2 dny co mi prisly presne tyhle dve, oboje docela zazitky
hlavne jsem chtel ten delay, uz jen protoze jsem jich mel doma dost a zadnej me nebavil, tady s tim se da dost priblizit i memu tuze oblibenemu zvuku z Live in Pompeii, byt to samozrejme neni ani omylem binson...
oboje bych hrozne chtel, akorat jsem to nikde jeste nevidel za pro me zajimavou cenu. nejak se mi prici utratit tolik penez za krabicku na kterou slapnu 4krat za koncert, i kdyz si umim predstavit velky vuziti mothership ve studiu na vsechny mozny masinky.