Hyperkardioidní charakteristika
Pravidla fóra
Hyperkardioidní charakteristika
Ahoj.Chci se zeptat.Hyperkardioidní charakteristika znamená,že musím zpívat přímo na mikrofon?Nebo když chci zařvat,nemusím se od něj vzdalovat a on si to přebere bez zkreslení?Jedná se mi o Audix om3.Díky za odpovědi.
Re: Hyperkardioidní charakteristika
Ne, mikrofon si nic nepribira, ale hyperkardiodni mikrofon snima mnohem uzsi zaber nez kardiodni, takze staci relativne maly vychyleni z osy a uz je tam velky zeslabeni. Jinak na mikrofon musi clovek zpivat i u kardiodni, ale u hyperkardiodni je to o neco tezsi. Vyhodou je vyrazne lepsi odolnost proti zpetne vazbe.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
V čem je konkretně těžší zpívat na mikrofon z hyperkardioidou?Díky za vysvětlení.
Kazdej zpevak - at chce ci nechce - s tim mikrofonem v prubehu zpivani hybe, resp. pokud je mikrofon na stojanu, tak hybe hlavou
A zvlaste na vyssich frekvencich je ten mikrofon VELICE smerovy, staci se podivat na ty grafy bud na webu nebo v manualu. Takze pohnes hlavou o centak mimo a signal uz je sotva polovicni. My mame Audix OM-2 a ten je i velmi citlivy na vzdalenost od mikrofonu - 10 cisel od mikrofonu uz je to zeslabeni dost patrny. U klasicke Shurky tohle clovek tolik resit nemusi, nemusi byt tak disciplinovanej.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
A co OM 6 ta by nemusela být tak přisná ? Anebo máš nějakyho jinyho favorita na live použiti ? za 6000 až 7000 litrů Diky za odpověd
VSECHNY hyperkardiodni mikrofony maji tuto vlastnost.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No píšou u OM 6 že je ta hyperkardioda široká . Chci něco lepšiho než SM 58 tak pročitam a hledam 
Jasný,pochopil jsem princip hyperkardioidy,nicméně chci se zeptat.Přidám-li na síle hlasu a budu nalepenej na mikrofon,nedojde k nějakýmu zkreslení zpěvu?Většinou ,když jsem chtěl zařvat,tak jsem couval od mikráku.A nebo to u audixu neplatí?
Plati to stejne, ale mozna na tom bude o neco lip nez ta Shurka, koneckoncu Audixy OM jsou primo delany na pouziti v hard'n'heavy.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Jens Ludwig
- Odborník
popisovaný zkreslení ponejvíc zapřičiňuje nastavení zisku na předzesilovači - pokud děláš muziku kde hodně střídáš dynamiku, je dobrý použít nejlíp v insertu nějakej kompresor se soft-limitem, kterej to zkreslení omezí... samotnej mikrofon, kterej pobere okolo 140dB jen tak nepřeřveš...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
No do hry vstupuje jeste jinej faktor - krome samotnyho zvuku jeste na membranu proudi vydechovany vzduch. To by mel samozrejme osetrit grill mikrofonu, ale myslim si, ze u hlasityho revu by nemusel byt zas tak ucinny. Tohle nemam v praxi nijak overeny, ale vsichni dobre vime, jak to zni, kdyz nekdo do mikrofonu funi 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus