Výběr zesilovače

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
JackBean

Výběr zesilovače

Příspěvek od JackBean »

Zdarvim !
Rozhoduji se mezi těmito zesilovači http://www.pasound.cz/cz/1500xl_zesilovace.rhd.419.htm http://www.pasound.cz/cz/sp-1250ql_zesi ... hd.411.htm , potřebuji nový zesilovač k reprákům omnitornic dx-2222 x2 + tx-1220 x2 , mám k nim teď slabý zesilovač který je vytáhne tak na 40% ( prosím odpusťte si komentáře typu "ty omnišroty rovnou vyhoď" zajímá mě zesilovač ) docela mě láká ten lexon ( ten černý ), ale má spínaný zdroj a já se bojím zvýšené poruchovosti u těchto zdrojů a také by mě zajímalo zda li RHSOUND( ten stříbrný ) bude výkonově stačit - nikde jsem se nedočetl nic o příkonu z rozvodné sítě, na lexonu je alespoň z fotografie vidět 1400W.

Děkuji
pavel2
Odborník

Re: Výběr zesilovače

Příspěvek od pavel2 »

Dobrá, bedny necháme na pokoji, hořká slova nebudou vyřčena...

Z uvedených zesilovačů nedoporučím ani jeden - nespolehlivé, při závadě častou seberou i repráky, téměř nefungující servis, konstrukčně nepovedené.

Za podobné peníze pořídíš vyzkoušené, ověřené, ale hlavně servisovatelné zesilovače, třeba:

Tapco j800

EAW CAZ 800, CAZ1400

QSC GX3

Behringer EP1500

Z druhé ruky bych se nebál QSC RMX1450, Behringer EP2500, Tapco...

p.s.
usuzovat podle příkonu, jestli bude výkon opravdu takový, jaký udává výrobce, jednoznačně nelze.
Zdroje typu H a zesilovače typu D mají velkou účinnost a například QSC PL230 dává v můstku 3kW a udrží jej spolehlivě 10 jistič. A i tak primitivní zesilovač, jako je GX5 odebírá při zátěži 2x 8ohm peak power cca 8A.
Sestavu RMX 2450 a 4050HD běžně připojuju na 16A jistič a málokdy vypadává.
Když už, tak když je v síti velké podpětí - cca pod 210V.
Na druhou stranu - při trvalém sínusovém výkonu samozřejmě bere ze sítě proud odpovídající odevzdávanému výkonu + teplo.
Tento režim však normální zvukař nedopustí...
Naposledy upravil(a) pavel2 dne 15.03.2010 21:26, celkem upraveno 3 x.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
jenda.zvukar

Re: Výběr zesilovače

Příspěvek od jenda.zvukar »

tak z toho co píše Pavel ... CAZ 800 vlastním taky ... za tu cenu je to velice slušný zesilovač ... mam ho zatím jen 4 měsíce ale max spokojenost ( za tu cenu samozdřejmě )
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“