Vysoký dohmat-nízký signál

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
60'Rock_N'_Roll

Vysoký dohmat-nízký signál

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Na mé nové kytaře řeším problém. Při nízkém dohmatu při hře slidem se ozývá takové to nepříjemné bzučení, při styku pražce se slidem. Při vysokém dohmatu nastaveného na kobylce se problém se bzučením vyřeší, ale výstupní signál ze snímačů se sníží. Snímače se podle mého nedají zvýšit. Jak byste problém řešili..? Nějak zvednout nultý pražec, ale jak..? Kdysi jsem vidět, takový kovový zvyšovák na nultém pražci. Nevíte, jak se mu řiká..? Kde bych ho mohl koupit..? :|
...EDGE...

Re: Vysoký dohmat-nízký signál

Příspěvek od ...EDGE... »

Spis bych se opravdu jeste jednou mrknul, jestli se nedaji zvysit snimace...
60'Rock_N'_Roll

Tak jsem se na to tedka koukal a nejdou.
frajerik
last.fm: http://www.last.fm/user/nerbo

Příspěvek od frajerik »

A čo takto znížiť dohmat a aj snímače?
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Cože?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

frajerik píše:A čo takto znížiť dohmat a aj snímače?
Bezva řešení a bude ti to bzučet a zároveň hrát slabě. :lol: :roll:
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
60'Rock_N'_Roll

Rád bych upozornil, ze snímači nejde hýbat. A dohmat potrebuji vysoký na hru slidem.. :wink:
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

A když teda zvýšíš dohmat, tak aby to nebzučelo, je ten signál z těch snímačů o hodně slabší? Myslím tím, jestli je tak slabej, že se na to nedá hrát. Zkoušel jsi seřídit prohnutí krku? To by mohlo proti tomu bzučení pomoct. Případně vyrovnat pražce. Zvyšovat nulťák by u nový kytary nemělo bejt nutný, spíš si myslím, že není správně seřízená.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nejkulantnější řešení bude, krátkodobě zvednout ten nulák - bohatě stačí podsunout kovový váleček pod struny směrem ke skutečnému nuláku - dělá to tak spousta lidí.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
60'Rock_N'_Roll

jako signál se snízí natolik, ze kytara uz nemá tu štávu co s nízkým dohmatem...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Když si zvýšíš dohmat a nemáš možnost hýbat snímači, vždy se ti sníží úroveň signálu, s tím nic nenaděláš... Chce to prostě najít správný kompromis mezi výškou kobylky, nultáku a prohnutím krku, které ti taky může částečně pomoci. Těžko ti radit konkrétněji, prostě zkoušej hýbat s tím, s čím hýbat lze.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Napadá mě zkusit dát tam 12ky nebo klidně i 13ky struny:

- s těma 11kama co tam jsou sériově je to v open D dost volný, potřebuješ větší napětí strun, aby je ten váleček tak snadno nedomačkával k pražcům. Další plus je, že se (aspoň trochu) může zesílit signál ze snímačů.

Pokud se ti víc prohne krk -což je jistý- nechal bych to tak, pomůže to taky čistšímu slidování (struny dál od pražců) - jak to už psal Nero..
Akorát se bude hůř hrát prstama - ale pokud chcceš jenom slidovat,tak to nevadí..

Za pokus to stojí.. Já mám na rezonátoru 13ky a dohmat vysokej (-nastavení z výroby), a i tak se dá kombinovat hru psrtama se slidem.
I´m wheels... movin´wheels
HEKTOR

Příspěvek od HEKTOR »

Mám taky TROCHU podobnej problém : Mám elektroakustiku a z 1. struny (e) mi jde menší signál než z těch ostatních. Už jsem měnil struny, ale to nepomohlo, nevíte čím to může bejt??
Kytary: Vintage V100TSB, Ashton D25 CEQ WRS, španělka
Kytarové kombo: Roland Cube 30x
Baskytara: Cort B5 OPN
Basové kombo: Gallien Krueger 400RB III
Multiefekt: Zoom G2.1Nu
Software: Ardour3, TuxGuitar, Calf-plugins, Hydrogen, Audacity
60'Rock_N'_Roll

jo, to je častý...většinou u strun síly 9...já to vyresil tak, ze jsem na snímači vysroubovalmagnet k struně..pomohlo to..
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

HEKTOR píše:Mám taky TROCHU podobnej problém : Mám elektroakustiku a z 1. struny (e) mi jde menší signál než z těch ostatních. Už jsem měnil struny, ale to nepomohlo, nevíte čím to může bejt??
Snímáš přes piezo nebo nějakým elektromagnetickým snímačem? Jakou značku a typ strun používáš? Mluvíme o basovém nebo tenkém éčku?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
HEKTOR

Příspěvek od HEKTOR »

Nero píše:
HEKTOR píše:Mám taky TROCHU podobnej problém : Mám elektroakustiku a z 1. struny (e) mi jde menší signál než z těch ostatních. Už jsem měnil struny, ale to nepomohlo, nevíte čím to může bejt??
Snímáš přes piezo nebo nějakým elektromagnetickým snímačem? Jakou značku a typ strun používáš? Mluvíme o basovém nebo tenkém éčku?
Tak můžu ti odpovědět jenom na jednu otázku - mluvíme o tenkém éčku, to ostatní nevím. Jak to zjistím??
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Piezosnímač nevidíš - je pod kobylkou. El.mag. snímač bys viděl - například v ozvučném otvoru nebo někde jinde pod strunama. Takže předpokládám, že budeš asi spíš snímat piezem. Zkusil bych koupit silnější struny - když si struny měnil, tak bys mohl vědět, jaká tlouštka tam je. Zkus o číslo tvrdší.

Pokud tohle nepomůže, tak to může být dáno špatným piezo snímačem nebo holt nepovedenou konstrukcí kytary. S tím se nic moc dělat nedá, leda ten snímač vyměnit.

PetrPeter 1975 - 2008
HEKTOR

Příspěvek od HEKTOR »

V tom případě mám piezo snímač, ale nevím, kytaru budu asi reklamovat. Jenomže za cca 2 měsíce s ní budu možná vystupovat a nevím jestli se ta reklamace stihne tak radši počkám. A struny mám 11 takže si myslím že dávat ještě tvrdší už je zbytečný, navíc jsem začátečník a teď (je to tak 2 dny) mi při baréčkách ačkovýho způsobu přestávají znít nejtlustší 2 struny takže s např 13kama by mi to neznělo asi vůbec. Ale moc díky za ochotu, aspoň vím jakej že to mám snímač.
woro90

Příspěvek od woro90 »

HEKTOR píše:V tom případě mám piezo snímač, ale nevím, kytaru budu asi reklamovat. Jenomže za cca 2 měsíce s ní budu možná vystupovat a nevím jestli se ta reklamace stihne tak radši počkám. A struny mám 11 takže si myslím že dávat ještě tvrdší už je zbytečný, navíc jsem začátečník a teď (je to tak 2 dny) mi při baréčkách ačkovýho způsobu přestávají znít nejtlustší 2 struny takže s např 13kama by mi to neznělo asi vůbec. Ale moc díky za ochotu, aspoň vím jakej že to mám snímač.
Obvyklá reklamační lhůta pro obchodníka je 30 dní, tzn. nejpozději za měsíc ji budeš mít zpátky.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak to jdi reklamovat. A za 2 měsíce by to v klidu mělo být vyřešené.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“