Efekty Electro Harmonix
Pravidla fóra
Re: Efekty Electro Harmonix obecně
Teorge... to video som nikdy nemal vidiet 
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Myslím, že EHX se fakt dost snaží a propaguje svý výrobky, co může . Už jenom ty DVD u každého efektu. To video je zajímavý, ale asi jenom pro hračičky. Jinak ten Oldfield na konci, docela hezký zvuk.
čau rád bych tu pootevřel tohle téma s dotazem..
Hodlám si v nejbližšé době pořídít reverb od EHX eště nvm přesně jestli HOLY GRAIL nebo tu NANO verzi..
kdyby měl někdo srovnání rád si počtu...ale důležitější je pro mě zda se to dá použít ve smyčce??někdo řiká že ne někdo že jo.... tak nvm????? a poslední věc co mě zajímá stim jejich adaptérem je to jak?? můžu použít normálně svůj adaptér od pana Smrčky nebo je ten jejich adapter nákej specifickej?? dík za opovědi
Hodlám si v nejbližšé době pořídít reverb od EHX eště nvm přesně jestli HOLY GRAIL nebo tu NANO verzi..
kdyby měl někdo srovnání rád si počtu...ale důležitější je pro mě zda se to dá použít ve smyčce??někdo řiká že ne někdo že jo.... tak nvm????? a poslední věc co mě zajímá stim jejich adaptérem je to jak?? můžu použít normálně svůj adaptér od pana Smrčky nebo je ten jejich adapter nákej specifickej?? dík za opovědi
iTuneS sAtiSfaC1on rId3 oN------->
Tak měl jsem starší, krabicoidní Holy Grail a ve smyčce naprosto bez problému.
Adaptér k tomu byl originální - neumí to baterky (je to digitál, baterka by to stejně moc dlouho neukrmila). Jeho konektor je o mnoho menší než klasický bossácký.
Adaptér k tomu byl originální - neumí to baterky (je to digitál, baterka by to stejně moc dlouho neukrmila). Jeho konektor je o mnoho menší než klasický bossácký.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ty nano verze by ale snad už měly mít standardizovaný konektor pro adaptér, ne?Bummer píše:Tak měl jsem starší, krabicoidní Holy Grail a ve smyčce naprosto bez problému.
JInak ve smyčce samozřejmě zcela bez problémů...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
to doufám musim to někde vyzjistit 
iTuneS sAtiSfaC1on rId3 oN------->
- citizen.one
abych se vyjadril k puvodnimu tematu, ehx jsou dneska vseobecne o nicem, uz jen tezi ze sve minulosti. V te ale najdeme haldy zajimavych efektu, ktere mnohdy posunuly hranice zvuku. Takze za me stare legendy jako MemoryMan, ElectricMistress, DrQ, BigMuff, bad stone, small stone, bassballs a muzu pokracovat, vetsinou obrovske krabice ktere se zpravidla na board sice nevejdou, ale zvukove jsou mnohdy neprekonany.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
mají, neboj seRichard píše:to doufám musim to někde vyzjistit
citizen.one: osobně bych je zas tak nezatracoval
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Souhlas s DA - EHX mají své místo na trhu, v nabídce mají zajímavé efekty s dobrými vlastnostmi a rozumnou cenou. Těžko je samozřejmě srovnávat s vintage kusy, ale ruku na srdce - u jaké firmy to dnes jde?
Za pár let to s EHX možná dopadne jak s Bossy - pokojíkoví rádoby fajnšmekři je budou zavrhovat, zatímco kopa profíků je pořád bude mít na pedalboardech...
Za pár let to s EHX možná dopadne jak s Bossy - pokojíkoví rádoby fajnšmekři je budou zavrhovat, zatímco kopa profíků je pořád bude mít na pedalboardech...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Staré efekty EHX. To je zkrátka nostalgie. Popsal to vystižně citizen.one. Velké krabice. Dneska se miniaturizuje zkrátka i zevnějšek. Nakonec já se dneska v těch EHX efektech už přestal orientovat. Sortiment šíleně narostl a už mi pomalu ty nové názvy již nic neříkají. Takhle si jmého EHX nedobude zpět. Bude v tom jen zmatek. Teď se bavím spíše více obecně.
stare krabice jsou sice super zvukove, ale prakticky jsou akorat tak na zešílení. samy o sobe jsou vlastne nepouzitelne - bypass, napajeni, hluk. zvuk sam o sobe je genialni, ale ten zbytek je fakt strasnej. mam ehx mistress (tu puvodni verzi, ne deluxe) kterou ale pouzivam jen obcas na nahravani, protoze ta potrebuje bypass board a idealne nejaky dalsi zasahy (kvuli volume dropu nejakej boost za sebou, extra napajec). to samy stary ehx small stone, se starym zbytkem jsem v praxi jeste neprisel do styku.
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
na mistressa jsem mel tezky zalusk, kdyz se parkrat povaloval na bazaru, ta zelena verze ze 70´s. nic mene s tim zmensovanim v podstate souhlasim. takovy klasicky Big Muff a jeho kastle je proste blbost
. kolik toho je uvnitr, rekneme si na rovinu, prd tam je
. vic uz me stve snad jen Whammy IV...
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Sem se zamiloval do starýho BIG MUFFA Pi (verze s pukovejma potakama ve velky krabici). Nádhernej kremovej zvuk, kterej mam rad z alb REM atd.
Memory Man Hazarai - už se psal
LPB1 - OK. Nic víc, nic míň. Dělá co potřebuju.
Small Stone 70's - legenda nelegenda, ten volume drop a absence signalizační LED me nabavily. Zvukove fajn, ale starej PT-909 od Ibanez je pro mě adekvátní a zábavnější náhrada. Hodí se mít ho po ruce, případně si ho nechat upravit.
Nano Clone - výsměch, volume dropper a basss eater, tfuj
Memory Man Hazarai - už se psal
LPB1 - OK. Nic víc, nic míň. Dělá co potřebuju.
Small Stone 70's - legenda nelegenda, ten volume drop a absence signalizační LED me nabavily. Zvukove fajn, ale starej PT-909 od Ibanez je pro mě adekvátní a zábavnější náhrada. Hodí se mít ho po ruce, případně si ho nechat upravit.
Nano Clone - výsměch, volume dropper a basss eater, tfuj
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
http://www.citizen37.com
- 60'Rock_N'_Roll
ve videu jak posílal Treorge je pouzíván do jacka na expression pedal jakýsi PHOTO CELL...muzu se zeptat o co se jedná a jaký typ na tu samou věc pouzít..?
-
Teorge
Bohužel k tomu na fóru píšou jen:
By connecting a simple photo cell into the TubeEQ EXP jack you can control the pitch with light.
Its very simple to wire a photocell plug and will work in any of the EHX products with a EXP jack.
Below is how to wire it and where to buy the photocell.
- 60'Rock_N'_Roll
-
Teorge
Možná by stálo za to napsat PM nějakému odborníkovi.
- citizen.one
jj, neco takovyhleho, podle vseho by to melo propoustet signal umerne svetlu ktere nad to dopada, nejsem si jist, v jake umernosti, ale ramcove by to mohla byt alternativa potaku napriklad.
-
Teorge
Na jednom fóru jsem našel, že by měla mít odpor stejný jako poťáky, jenže takhle je to jedna babka povídala. Já těmhle věcem nerozumím.