Rychly downstroke
Pravidla fóra
Re: Rychly downstroke
Takovéto příspěvky a jim podobné mi doopravdy dostávají ....J.J. píše:A je to tu zas. Proč to furt někdo řeší, tak to místo toho křečovitýho downstroku hrej na střídačku, když se to naučíš, tak to stejně nikdo nepozná.
Hlavně že si všichni kupujete drahý lampový aparáty na kterých je slyšet každej detail ale zapomínáte na to nejdůležitější a to ruce ...... nehraju dost dlouho na to abych mohl poučovat ale rozdíl mezi střídavým úhozem a downstrokem je zřejmý a každý styl se hodí jinam.
Když má někdo vypilovaný downstroke a v určité situaci ho umí použít tak se mu alternate doopravdy nevyrovná
Např. Dave Mustaine je na zvuk co se týče riffů doopravdový *perfekcionista* a v jeho muzice je to slyšet. O tom se se mnou snad nikdo hádat nebude
*v některých pasážích hraje upstroke na powery aby mu vyzněli vyšší tóny, hodně přemýšlí nad přezníváním, stylu "pickingu" atp.
K tématu:
Cvičit cvičit míň krafat
Já osobně downstroke v tempu MoP před pořádným zahřátím nedávám a tak si na zahřátí hraji klasický "run" přes celý hmatník >> 1-2-3-4 na každé struně > o půl tónu posunout a odzdola 5-4-3-2 a tak můžeš jak daleko chceš ..... doporučuju zapnout si metronom 4/4 s tím že na jeden "klik" bude důraz > http://advanced.bestmetronome.com/.
Já normálně začínám při 260bpm při 4/4 a končím tak na 420bpm (alternatem).
Ty si samozřejmě můžeš ject jak chceš downstrokem. Hlavně cvič přesně a nepřeceňuj se s rychlostí.
* dobrý je že u tutoho jednoduchýho cvičení neprocvičíš jenom pravačku ale i levačku
Měj se
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Pane chytrý každý má totiž jiný vkus na muzikuJ.J. píše:Tak i přes odpor k Metallice, (kterej se tímto ještě zvětšil) jsem si našel to vaše opěvovaný Master of Puppets. Tož song je to úplně strašnej, připadá mi to jako, když někdo z chromatickýho cvičení udělá písničku. Stejně, ale nerozumím tomu, proč tohle někdo poslouchá.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
No, když tomu říkáš muzika, tak budiž.xaero píše:Pane chytrý každý má totiž jiný vkus na muzikuJ.J. píše:Tak i přes odpor k Metallice, (kterej se tímto ještě zvětšil) jsem si našel to vaše opěvovaný Master of Puppets. Tož song je to úplně strašnej, připadá mi to jako, když někdo z chromatickýho cvičení udělá písničku. Stejně, ale nerozumím tomu, proč tohle někdo poslouchá..
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
metalika me nejak moc nebere a chapu ze ne kazdemu se to libi, ale zase tvrdit ze to neni zadna muzika je pekne hloupe..
Ámen
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
1. Když mě někdo nazývá "Panem chytrým", přestože nevím o tom, že bych si změnil uživatelský jméno, tak se prostě nereagovat nedá. Líbí se mi, jak se můžete s prominutím pos..t, když vám někdo pohaní tu vaši úžasnou Mentállicu. Hrajte si to třeba s jednou rukou v pr..li, když je to tak strašně důležitý. Ono až to jednou budete hrát před lidma, venku bude 5°C a bubeník si dá o dvě piva víc než obvykle a řekne si, že si to MoP, dneska střihne malinko rychlejc, tak budete litovat, že jste se to naučili mlátit jen těma downstrokama. Ono totiž to, že nestíhate a jste úplně mimo rytmus uslyší každej buran, kterej do tý doby poslouchal jenom dechovku, ale toho jestli hrajete trsátkem dolů nebo nahoru si všimne, tak možná nějakej kytarista a to ještě bude muset stát dostatečně blízko.
2. Přečíst si v nějakým přiblblým časopisu o tom jakej Mustaine perfekcionista a pak to tady s velkou slávou prezentovat a považovat to za všeobecně uznávanou pravdu, o kterou se nikdo nebude přít, vypadá sice hrozně fundovaně, ale pak bychom se mohli dohadovat o tom, kdo je tady ten "Pan Chytrý".
3. Založte si odpovídající téma s názvem "Nadáváme J.J.ovi" a nezasí...te to tady nesouvisejícími příspěvky o tom, jak je "Pan Chytrý" hloupý.
2. Přečíst si v nějakým přiblblým časopisu o tom jakej Mustaine perfekcionista a pak to tady s velkou slávou prezentovat a považovat to za všeobecně uznávanou pravdu, o kterou se nikdo nebude přít, vypadá sice hrozně fundovaně, ale pak bychom se mohli dohadovat o tom, kdo je tady ten "Pan Chytrý".
3. Založte si odpovídající téma s názvem "Nadáváme J.J.ovi" a nezasí...te to tady nesouvisejícími příspěvky o tom, jak je "Pan Chytrý" hloupý.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
1. Panem chytrým jsem tě nazval protože ze sebe pana chytrého děláš
.
To že jsi tak omezený že takhle otevřeně haníš jednu z největších skupin všech dob je vtipné.
Neberu ti tvůj názor, ale nevím proč píšeš s takovou nesnášenlivostí ... příště své názory prezentuj s ohledem na ostatní lidi které tu "Mentáliku" poslouchají
.
Rytmus se každému drží snáz jinak. Mě osobně přijde jednodušší udržet rytmus pouze downstrokem (což si myslím že asi většině lidí, ale v pořádku).
2. O Mustainovi jsem v životě nic nečetl. Abych tady pak roznášel moudra
Jen jsem s ním viděl už doopravdy hodně rozhovorů/lekcí apod. a výsledný obrázek jsem si o jeho hudbě udělal sám ..... kdyby jsi megadeth poslouchal a trochu se o jejich hudbu zajímal tak zjistíš jaký je v tutom ohledu Mustaine zvíře
.
3. Bohužel .... začal jsi si s tím sám a já jsem nemohl nereagovat na vaše netopíří uši apod. .... když vy chcete hrát alternatem tak hrajte. V tom případě ale prosím neza***** téma nazvané "Rychlý downstroke" hloupostmi jako je: "hraj to alternatem" to mi přijde trošku nelogické
. Nevím jak by takováhle rada mohla pomoct klukovi kterej se chce naučit hrát rychle downstrokem.
Měj se
To že jsi tak omezený že takhle otevřeně haníš jednu z největších skupin všech dob je vtipné.
Neberu ti tvůj názor, ale nevím proč píšeš s takovou nesnášenlivostí ... příště své názory prezentuj s ohledem na ostatní lidi které tu "Mentáliku" poslouchají
Rytmus se každému drží snáz jinak. Mě osobně přijde jednodušší udržet rytmus pouze downstrokem (což si myslím že asi většině lidí, ale v pořádku).
2. O Mustainovi jsem v životě nic nečetl. Abych tady pak roznášel moudra
Jen jsem s ním viděl už doopravdy hodně rozhovorů/lekcí apod. a výsledný obrázek jsem si o jeho hudbě udělal sám ..... kdyby jsi megadeth poslouchal a trochu se o jejich hudbu zajímal tak zjistíš jaký je v tutom ohledu Mustaine zvíře
3. Bohužel .... začal jsi si s tím sám a já jsem nemohl nereagovat na vaše netopíří uši apod. .... když vy chcete hrát alternatem tak hrajte. V tom případě ale prosím neza***** téma nazvané "Rychlý downstroke" hloupostmi jako je: "hraj to alternatem" to mi přijde trošku nelogické
Měj se
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
A na to jsi, prosím přišek jak?což si myslím že asi většině lidí
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Nevím jen mi to přijde logičtější protože je to jednodušší pro mě ..... proto píšu "myslím"
*mluvím samozřejmě o pickingu v rychlých metalových skladbách ... wake up dead, MoP apod.
*mluvím samozřejmě o pickingu v rychlých metalových skladbách ... wake up dead, MoP apod.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Je to hodně zajímavé, sledovat tuhle diskuzi. Ani nevím, co víc bych k tomu dodával, snad ani není co!! Asi jen to, že jsem k tomu svoje řekl, a že sem za chvíli stejně vlítnou modi a zamknou to. A mohli by i rozdat pár žlutých karet za ignoranství.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pořád čekám, kdy se sami umoudříte a budete řešit hlavně problém tazatele. Nevím proč, se tu do všeho cpou kapely, dowm stroke je technika hry, ano u některých kapel běžná, ale to neznamená, že tu z toho budete dělat druhé téma o Metallice - pokud máte stále chuť se bavit o Metallice, Megadeath atd., tak se prosím odsuňte do adekvátních témat v sekci skupiny a hudebníci.
Dále osobní antipatie a projevy nepřátelství si můžete řešit přes SZ, ICQ, Mail a Skype. Od teď se prosím držte pouze tématu, bez řešení kapel.
Nedošlo tu, až na OT k žádnému velkému přečinu proti pravidlům, takže se nikdo nemusí bát, že by se stal předmětem hlasování o banování.
Dále osobní antipatie a projevy nepřátelství si můžete řešit přes SZ, ICQ, Mail a Skype. Od teď se prosím držte pouze tématu, bez řešení kapel.
Nedošlo tu, až na OT k žádnému velkému přečinu proti pravidlům, takže se nikdo nemusí bát, že by se stal předmětem hlasování o banování.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
pro šulínky co nechápou, že i downstroke má něco do sebe a , že každý má svůj styl a svoje uši
zde si povídejme o alternative pickingu
hrani-na-kytaru-tabulatury/pm-a-alterna ... lternative
a zde můžete psát názory na Metallicu
skupiny-a-hudebnici/metallica-t1515-2060.html#p302443
zde si povídejme o alternative pickingu
hrani-na-kytaru-tabulatury/pm-a-alterna ... lternative
a zde můžete psát názory na Metallicu
skupiny-a-hudebnici/metallica-t1515-2060.html#p302443
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..