Propojení keyboardu s PC přes MIDI.

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojení keyboardu s PC přes MIDI.

Příspěvek od pavlii »

Žádný nepotřebuješ - propojíš a hotovo. V Cubase akorát zkontroluješ, zdali máš povolen ten MIDI/gameport (Enabled) a o nic dalšího se nestaráš :D

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Paranoid_Android
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paranoid_Android »

No světe div se, zapojil jsem to tedy, vlezu do cubase a volume reaguje na zvuky kláves. Když dám nahrávat, dokonce se mi ve stopě zobrazí, to co jsem nahrál ale NIC NESLYŠÍM. Ať už při nahrávaní, tak i u samotného hraní jako takového. Volume si mi hýbe, ale zvuk žádný. Nápady?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No nějak se tu asi míchá několik věcí dohromady :| předně: co si mám představit pod pojmem "volume se mi hýbe"?

Jinak do MIDI stopy nahraješ MIDI záležitosti z kláves, ale abys něco slyšel, tak buď musíš výstup z té MIDI stopy "naroutovat" zpět do kláves (čili MIDI OUT ze zvukovky) nebo do nějakého VST nástroje (VSTi).

P.

Paranoid_Android
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paranoid_Android »

Já věděl, že to není šťastný termín.:-) No prostě nevím jak mám pojmenovat grafický ukazatel volume, který jde nahoru, když se něco zahraje. Zmáčknu klávesu, vidím volume, jak mi ukáže hlasitost, takže klávesy očividně fungují, ale nic neslyším. Předpokládal jsem, že tam musím přidat nějaký ten VSTi, ale jednak jsem nepřisel na to, jaký použít, hledal jsem na google, stáhl jsem si něco, byl to *.dll soubor, dal jsem ho tedy do vst plugin složky v cubase, jak jsem dal například guitar rig, ale když jsem pak u midi stopy dal VST, byly tam jen vst expression map a po otevření tohohle jsem mohl akorát vybrat nějaké ty mapy z HD, ale to zas vůbec nevím co to je. Je to těžko, vůbec se totiž v nahrávaní nevyznám, Cubase mám dva dny a jsem v něm naprosto ztracen. Pomocí angl. návodu jsem rozchodil ASIO a asi i nějaké ty vstupy, protože nahrávat kytaru mi jde v pořádku, ale s těma klávesama nevím. Mám kabel jen s jedním portem, a ten je tedy v midi out, na druhé straně je ten game port. Je vysoce pravděpodobné, že tady plácam hloupisti a každý se pomalu bavíme o něčem jiném, nechci zbytečně otravovat, neboť jsem fakt noob, mé umění nahrávat se zaseklo v Guitar rigu a teď bych to chtěl zkusit trochu sofistikovaněji a tápu, tápu :roll:

EDIT: když dám MIDI 1 stopu, zmáčknu to e pro VST, tak mám možnost akorát vybírat mezi MIDI insert a MIDI send nicméně ve slotech pro VST je jen chorder, kompresor atd, ten který jsem stáhnul, tak není.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Aha :D čistě ukazatel MIDI aktivity, případně DYNAMIKY stisku klávesy. Každopádně doporučuji k těm dvema dnům s Cubase ještě nějaký přihodit a krapet víc se věnovat studiu manuálu. Je tam všechno pěkně popsané a AFAIK není třeba žádné VSTi pro začátek stahovat z internetu.

Kabel tohoto typu v pohodě postačuje, ale není tak možné využít případné zvuky z kláves (ovládané přes MIDI).

P.

Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“