Jsou ty jejich Singlecuty a la LP:
SC 250: (chambered)

SC 245 (weight relieved)

... se s tím taky moc nemažou
Za chvíli kytary s plným tělem prostě nebudou

Proč zrovna tahle firma by se měla chovat jinak než ostatní ?Flajtr píše:Myslím, že taková firma jako Paul Reed Smith to nemá zapořebí
Na tohle už jsem se tu ptal a prý je to kvůli váze (méně kvalitní mahagon je těžší).Teorge píše:Podle mě to dělají kvůli zvuku, přece, když se mrknete na ten spodní obrázek, tak tím vydlabáním dřevo neušetří, jen si dají více práce a zbude jim více odpadu.
Nebo používají kvalitní mahagon s hodně hustými léty, jehož váha je velmi vysoká a kvalita zvuku také. Navíc Tím dlabáním získají materiál na prodej třeba pro EPI která dělá EPI LP Special II z mahagonové překližky, nebo tak to alespoň bylo kdysi.Bummer píše:Na tohle už jsem se tu ptal a prý je to kvůli váze (méně kvalitní mahagon je těžší).Teorge píše:Podle mě to dělají kvůli zvuku, přece, když se mrknete na ten spodní obrázek, tak tím vydlabáním dřevo neušetří, jen si dají více práce a zbude jim více odpadu.
U mýho LP Std 2008 to poznáš poklepáním na různý místa naprosto jednoznačně.Red Bull píše:Těžko člověk pochopí záměry - dlabání těl není právě to, na čem by výrobce kytar ušetřil snad i naopak - ušetří váhu to 100%, jestli vylepší zvuk - jak podle koho. Při koupi těžko člověk zjistí jestli se dutiny v těle nacházejí a nebo nenacházejí, pokud to výrobce nezveřejňuje.
To bych řekl podle, výšky dutiny, to jsem se nikdy nedozvěděl, jak jsou ty dutiny třeba u Gibson LP vysoké - velikost je na RTG snímku, ale výšku jsem nikde neviděl.biker_xx píše:U mýho LP Std 2008 to poznáš poklepáním na různý místa naprosto jednoznačně.Red Bull píše:Těžko člověk pochopí záměry - dlabání těl není právě to, na čem by výrobce kytar ušetřil snad i naopak - ušetří váhu to 100%, jestli vylepší zvuk - jak podle koho. Při koupi těžko člověk zjistí jestli se dutiny v těle nacházejí a nebo nenacházejí, pokud to výrobce nezveřejňuje.
dost..Red Bull píše: jak jsou ty dutiny třeba u Gibson LP vysoké - velikost je na RTG snímku, ale výšku jsem nikde neviděl.

panedge píše:Radim Hladík říkal v Muzikusu,že se dlabe kvůli váze nástrojů LesPaul