Wah efekt

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Otis
Kontaktovat uživatele:

Wah efekt

Příspěvek od Otis »

Mám takový zvláštní dotaz spojený s prosbou. Mám doma starý wah pedál a plánuji jeho obnovu. Nevím kde je chyba a nechci to dál řešit,proto vnitřnosti půjdou úplně do pryč a chci si vytvořit nový plošný spoj se vším všudy. Jenže jde o to,že tento efekt je velmi starý a nevím,kde na něj sehnat schéma.Proto vás prosím,zda někdo víte o který pedál se konkrétně jedná,zda byste mi mohli říct o který jde a především jestli by jste nevěděli o schématu. Efekt má české popisky,celkem tři tlačítka (Wah,Booster a Násobič),tři knoby (úroveň hlasitosti,nakreslená notička a úroveň obm.) a samozřejmě vstup a výstup. Pokud se mi zadaří,mohl bych sem brzy nahrát i fotky. A pokud by nikdo nevěděl o který wah pedál se jedná,tak vás poprosím,zda by jste mi někdo nedoporučil schéma,které by taktéž používalo tři knoby a tři tlačítka,ať tam ty díry nezůstanou na ocet. :lol:

P.S.: Ten wah pedál nemá nikde zdířku na adaptér,haluz,co? :lol:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Wah efekt

Příspěvek od Nero »

Bez fotek se asi bude těžko cokoli odhadovat, takže šup sem s tím... A pokud se nezjistí, co konkrétně to je zač, tak si prostě na webu najdi jakékoli jiné schéma, které bude vyhovovat tvým požadavkům...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Otis píše:P.S.: Ten wah pedál nemá nikde zdířku na adaptér,haluz,co? :lol:
ne :P bejt tebou tak kašlu na knoby a udělám tam něco řádně pořádnýho jako třeba kopii clydu mccoye nebo něco tak :D :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Nero: Jj,fota budou,jen ne dnes,nemám přístup k foťáku.
jiri.polasek: Díkes,krásný český návod. 8)
rasomaso: Když už si u toho,tak mam bezva schéma na Dunlop Crybaby a je to dost primitivní.Ale má to jen kvákadlo a on/off. To by byla škoda zbytku a byla by tam nevzhledná díra,případně nefunkční knob. :roll:
zakkiss
Bandzone: http://bandzone.cz/zakkisssprojektxxx

Příspěvek od zakkiss »

Budou ty fotky,nebo uz si to nejak vyresil?
Taky premyslim o stavbe wahu :) mam doma stary GD tak bych to rad nejak prebastlil ;)
TELECASTER
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

zakkiss píše:Budou ty fotky,nebo uz si to nejak vyresil?
Taky premyslim o stavbe wahu :) mam doma stary GD tak bych to rad nejak prebastlil ;)
koukni sem je to wah wah kde neni pouzita undukční cívka
http://www.beavisaudio.com/Projects/Col ... /index.htm
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Tak se omlouvám,ale vypadá to,že k foťáku se asi dostranu až během příštího týdne.Zkusím to nějak urychlit,bohužel za nic neručím. :roll:
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Není to náhodou kvákadlo (nebo vlatně multiefekt) od Tesly? Podrobnosti o nich nevím, ale kdysi jsem sháněl obrázky takových starých krámů (Jolana + Tesla + Regent + Vermona + Amati - mám jich pár stovek) a tohle mám taky ve sbírce :D

Ohledně toho schémata - teď z hlavy nevím, ale bylo by zajímavé použít zapojení, které využívá jak ty tři potenciometry, tak i ty tři tlačítka - třeba kvákadlo s přepínatelným frekvenčním rozsahem + přepínač na volume pedál + nějaký booster :twisted:

I když by podle mně stálo za pokus zkusit oživit i tu starou elektroniku (jestli ji máš v plánu vyhodit, tak zkus předem vyfotit vnitřek toho efektu - třeba to bude nějaké blbost :D )
Přílohy
Tesla multiefekt.jpg
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Mam ho doma, momentalne zcela vykuchane a s uplne jinou elektronikou vevnitr.
Puvodne tam bylo kvakadlo (bez civky), jakysi zkreslovac a u nej se dal zaponout "nasobic" = diodovy pulvlnny usmernovac ktery delal takovy divny trochu vintage "octave efekt". Wah hralo jakz tazk, ostatni strasne.

Ted v tom mam wah, linear boost a fuzzface vlastni vyroby.

Schema puvodniho bych mozna nekde doma nasel, ale nevim nevim....
Hraju výhradně na šrot.
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Ohryzek36: Děkuji,to je přesně on.Byl jsi rychlejší,no.bohužel je to u mě s foťákem těžký. Každopádně bych pro něj docela rád zapojení,abych ho mohl vykuchat a udělat znovu. 8)
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Otis píše:Ohryzek36: Děkuji,to je přesně on.Byl jsi rychlejší,no.bohužel je to u mě s foťákem těžký. Každopádně bych pro něj docela rád zapojení,abych ho mohl vykuchat a udělat znovu. 8)
takle by se to mělo menovat Tesla AYZ-026 Wah Booster skoukni net jestli něvo ne najdeš :wink:
Obrázek
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

core88 píše:
Otis píše:Ohryzek36: Děkuji,to je přesně on.Byl jsi rychlejší,no.bohužel je to u mě s foťákem těžký. Každopádně bych pro něj docela rád zapojení,abych ho mohl vykuchat a udělat znovu. 8)
takle by se to mělo menovat Tesla AYZ-026 Wah Booster skoukni net jestli něvo ne najdeš :wink:
Sakra,tak strejček Google mi moc neporadil. Akorát to,že je ještě i jinej typ tohoto kvákadla. To je mi ovšem platný jak mrtvýmu zimník. No zkusim se probít k tomu foťáku,vyfotil bych ty střeva a když by se přišlo na to kde je chyba,mohl bych to překreslit.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Otis píše:
core88 píše:
Sakra,tak strejček Google mi moc neporadil. Akorát to,že je ještě i jinej typ tohoto kvákadla. To je mi ovšem platný jak mrtvýmu zimník. No zkusim se probít k tomu foťáku,vyfotil bych ty střeva a když by se přišlo na to kde je chyba,mohl bych to překreslit.
no jestli na tom plošnáku neni nějaký vyditelný poškození (něco spálenýho urvanej dratek nebo tak něco) tak ti asi nezbude nic jinýho nez to celí zozebrat a proměřit každou součástku
Obrázek
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

core88 píše: no jestli na tom plošnáku neni nějaký vyditelný poškození (něco spálenýho urvanej dratek nebo tak něco) tak ti asi nezbude nic jinýho nez to celí zozebrat a proměřit každou součástku
Na to právě prdim.Chci to překreslit a koupit součástky nový.To zapojení co tam je vypadá tragicky.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Otis píše:
core88 píše: no jestli na tom plošnáku neni nějaký vyditelný poškození (něco spálenýho urvanej dratek nebo tak něco) tak ti asi nezbude nic jinýho nez to celí zozebrat a proměřit každou součástku
Na to právě prdim.Chci to překreslit a koupit součástky nový.To zapojení co tam je vypadá tragicky.
no tak sem se koukal po schémátku všude možně ale nic. takže jestli to nebude mít někdo schovaný doma . zatim cosem votom čet tak zaždej píše že je to zvukově nic moc. spíš tam psali že si dotoho postavili fuz face , linear booster a wah
Obrázek
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

core88: To si do toho teda asi radši udělam Crybaby a bude...
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Tak pomalu přichází čas na přestavbu.Věděl by někdo o nějakym pěknym wah efektu bez indukční cívky?Taky aby to pořádně znělo,pokud možno..
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Otis píše:Tak pomalu přichází čas na přestavbu.Věděl by někdo o nějakym pěknym wah efektu bez indukční cívky?Taky aby to pořádně znělo,pokud možno..
co treba toto http://www.beavisaudio.com/Projects/Col ... /index.htm :?:
Obrázek
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

core88: Díky. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“