projekt E530:)
-
Teorge
Re: projekt E530:)
Ne to nebylo spálení jako teplem, prostě se do mě vybyli kondíky z dvou PC zdrojů. Na prstu mi vznikl šíleně štípající puchýř, který mi pořád tělo plnilo nějakou kapalinou...
Jj,taky o pár příspěvků níže píšu,že hodlám začít na pár efektech. Spíš by mě zajímala odpověď na můj další dotaz,zda jde přestavit kombo Stagg na něco jinýho. Vyměnit elektroniku a udělat z toho třeba Roland,nebo Fender.boga píše:si piš, že i vyplej zesík tě dokáže zabít. Spočítěj si energii, která je v nabitých kondech ve zdroji a uvidíš jakou ti to může dát šlehu!Stanley06 píše: důležitý je nešahat na to, když je to zaplý a nemůže se nic stát
Jinak já nevim, ale tvrdit o sobě, že znalosti z elektroniky mam skoro nulový a chtít se pustit do stavby něčeho takovýho mi nepřijde nejlepší. Začal bych na něčem s nižším napětím.
Dál si myslim, že umět dobře letovat, vyrábět DPS a držet se striktně schématu taky asi nestačí k hledání případných chyb, který se i přesto můžou objevit.
Tím nikoho nechci odrazovat od stavby, chci jenom upozornit na nebezpečí.
Ale to je už OT
a proč by jsi to dělal? z trabanta mercedesa... Jasně, že to jde, když toho stagga vyhodíš a koupíš místo něj věci na rolanda, kterýho následně postavíš. Jinými slovy, jestli se někdo na tuhle cestu vydá jenom kvůli tomu, že si myslí, že výsledek bude stejnej jako originál a ještě ušetří nějaký chechtáky tak ať mi dá vědět a popř. ať mi napíše jak to udělal, protože jsem v tomto ohledu dosti skeptickej.....
jinak díky moc za všechny příspěvky týkající se E530:-)
až uvidim moda, jak někdě maže něco, co je jenom trošku OT tak se pousměju.....
jo jo docela se to zvrhlo ... no kazdopadne dej vedet, jak pokracujes s tim pre-ampem a urcite az to bude hotove
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Myslíš, že modi jsou tu non-stop a ještě pročítají totálně všechno? To dělám snad jen já a Red Bull a 24/7 tady nejsme, být nemůžeme a ani nechceme...boga píše:jinak díky moc za všechny příspěvky týkající se E530:-)
Nicméně pokud to chceš promazat, stačí říct.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
ne, sory, byl jsem včera večer ve stavu, kdy jsem rychleji mluvil než psal. A smazalo by se zbytečně něco, co by mohlo někdy někomu pomoct. Spíš moje poznámka směřovala k tomu, že mi občas přijde zbytečný se tak striktně držet tématu a mazat všechny OT, akorát jsem to blbě formuloval.
Ja to tady procitam, ale prislo mi to relevantni, takze nemam duvod to nejak velice splitovat.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
potřeboval bych radu, jaký koupit kondíky. Mezi katodu a zem nejspíš elektrolyt, ale co je nejvhodnější do signálový cesty? MKT? MKP? dá se takhle malý množství v pohodě objednat u eso ostrava?
Ja tam koupil polyestery, myslim ze v te signalove ceste jim nejake impulzni zatizeni nehrozi.Kdyby nekoho zajimalo jak to je v ES-Ostrava s kondenzatory, tak vyroba je min od 50ks na kapacitu. Kusove prodavaji pres polozku vyprodej, oranzovy odkaz v hlavnim menu. Kupoval jsem tam foliace polyestery a cena tech kondiku byla asi 7-8 kc/ks s DPH. Vypadaji celkem kvalitne, ale jeste jsem je nejstihl zapojit. Po objednani vam daji asi do tydne vedet, ze to maji rdy, ppr to poslou.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
a je nějakej rozdíl mezi těma axiálníma mkt204-209 a axiálníma plochýma 215-219 krom tvaru? Jo a ještě bych se chtěl zeptat, jestli nemá někdo tušení, kde se dá koupit prazdnej rack 1U hloubka tak 200-250mm. Zatim jsem našel jenom 350mm a to je zbytečně velký a drahý.
V tom vyprodeji sem jine nez ty kulate axialni nevidel, ale myslim ze krom tvaru tam jiny rozdil asi neni.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
ja vetsinou kupuju orange drop 630V do signalove cesty. Na maly hodnoty (pikofarady - do tonestacku) kupuju MICA (a kdyz jsem koukal na ruzny schemata, tak tam normalne davaji keramiku - bohuzel, tam kde to kupuju ji nemaji) no a na velky hodnoty na kotodovy by-pass elektrolyty - tam staci vetsinou do 50V - pokud jsou ty hodnoty do 1uf, tak ty kupuju taky orange drop.
paráda, obojí maj v gesu takže nebude poštovný:) Jak jsem na začátku tématu psal o tom, že bych chtěl mít přepínání mezi dvěma úrovněma zisku a potom i hlasitosti u jednoho kanálu, aby se to dalo sladit, tak mi teď vrtá hlavou, jestli to mam udělat u clean nebo u lead, v podstatě mi jde o to, u kterýho z těch dvou kanálů lze líp vychytat crunch. Kdyby byla možnost si někde vyzkoušet E530 nejlíp v Plzni nebo Žatci tak se hlásim:)
zatim to mám u lead kanálu, ale nejsem si jistej, jestli neni sám o sobě moc peklo, aby tam šel stáhnout gain na rozumnou úroveň pro crunch.
zatim to mám u lead kanálu, ale nejsem si jistej, jestli neni sám o sobě moc peklo, aby tam šel stáhnout gain na rozumnou úroveň pro crunch.
ja bych to asi nechal na to drive kanalu ...
nevíte někdo jakou mají rozteč vývodů mica kondenzátory prodávaný v gesu? nemaj tam datasheety a ani přesnej typ:( Konkrétně potřebuju hodnoty 220p, 330p, 680p
Mam je doma v hodnotach 100p a 500p a oba maji roztec 0,6cm. Ten 500p je vetsi nez ten 100p, ale roztec maji stejnou.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Mezi katodu a zem je nejlepší dát tantal a ty malé hodnoty do 1n v signálu jsou nejlepší slíďáky. V Gesu je mají.boga píše:potřeboval bych radu, jaký koupit kondíky. Mezi katodu a zem nejspíš elektrolyt, ale co je nejvhodnější do signálový cesty? MKT? MKP? dá se takhle malý množství v pohodě objednat u eso ostrava?
nevi nekdo co přepíná u E530 přepínač KLT SELECT? je to nejaka frekvenční kompenzace, nebo jakej má smysl?
nevím co myslíš? v zadu na e530 je přepínač jestli má jít frekvencne kompenzovanej signal do sluchatek(vystup vepredu) a nebo do boxu pres ten vestavenej 2W zesilovac(coz je dobry max nadoma)...možná ale myslíš uplně něco jinýho