Aparáty Rockwell, zkušenosti

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Aparáty Rockwell, zkušenosti

Příspěvek od Fade »

tribute88 píše:
Majkl.Duke píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat jesli je nějaký rozdíl ve skreslení mezi 2 a 3 kanálovým? Hlavně v tom posledním, jak je značenej RED?
Red je prakticky to samé co BIO, akorát v novim kabátu. Zvuková brutalita je stejná
Je to to same jako Biohazard dvoukanal, akorat ma navic funkci Shift, ktera posune stredovou frekvenci tak, ze nadherne prolezes kapelou. 2. a 3. kanal by mel byt prakticky stejny, ale znamy ma 2. kanal ala Marshall a moc si to pochvaluje.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Vladtepes

Příspěvek od Vladtepes »

Ták som ďalší majiteľ Rockwellu tak pripojím moje skúsenosti :).
No mam model Red trip. Prvý dojem kus dobrej urobenej roboty! Všetko drží ako má proste vyzerá to tak ako má a hlavne to nepôsobí dojmom nejakej hračky, i keď by som sa vedel predstaviť vlastný dizajn :twisted:

Zvuk: Skúšal som to na takom malo prckovi 1 X V30 čo mame v skušobni ku Crate 33. Musel som sa preto veľmi krotiť. Mne bedňa príde budúci týždeň ak všetko vyjde ako má.
Najviac problémov mi robil čistý kanál. Kým som si našiel ten svoj zvuk čo som od toho čakal prešla nejaká chvíľka, ale podarilo sa. Čistí kanál je taký menej výrazní je proste čistý bodka viac od neho chcieť nemôžeme :) ( myslím to v dobrom mne pasuje, ale poznám ľudí ktorý sú na čistý dosť kritický a oni by sa stým musel pohrať asi dlhšie). Skreslený kanál nooo tak ten ma posadil na zadok! Po dlhom hľadaní čistého zvuku som len tak naslepo dal poťaky tak ako ich zhruba používam na starom aparáte. Zapnutý režim vintage. Keď som hrabol do strún neveril som aký zvuk z toho lezie :twisted: :!: Nepotreboval som s ničím viac krútiť proste MASAKER! Dlho som hral len tak bez toho aby som skúšal iné nastavenia nebolo treba! Potom mi to ale nedalo a šiel som špekulovať. No v skratke tie reči o tom že to nieje moc univerzálny aparát je úplná blbosť! Hrám v alternativno metalovej kapele a mame ešte taky rockenrollovi projekt kde hráme veci ako Rolling stones, Beatles, Strokes a podobne a nikde som nemal problém! Aparát zahral všetko!
Keď mi príde bedňa 2X12 tak napíšem čo to robilo s ňou, ale myslím, že to bude len lepšie!

Inak ma prekvapuje že tu nik nenapísal ako funguje presence pri skreslenom kanále.
Pri režime Modern je 0 tam ako býva normálne tak isto aj 12. No pri režime VIntage to je naopak! tam kde je 0 je 12 a pri 12 je 0. Trošku psycho :) ale funguje to :)
Schecter HELLRAISER V 1, Jackson JS327, LTD M 401 FR, Cort G 254
ORANGE Jim Root Terror, ORANGE Micro Terror, ORANGE PPC 112,
AKG WMS PRO 40 Set flexx, Ibanez TS 7 BOSS NS 2, Behringer TU 300
http://bandzone.cz/haluzotvoristika
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jojo, s tim presence mas pravdu :) Rikal jsem ti, at si das bacha na prvni seznameni, ze to s tebou sekne :D Jsem rad, ze jsem neporadil spatne. Tak at slouzi!
Mimochodem ty teda jedes na Vintage nebo Modern? Klidne tu dej cele nastaveni, aspon budou lidi zas o neco chytrejsi ;)
Uncle

Příspěvek od Uncle »

Pardon za OT, ale neprodávali se pod stejným jménem v Americce i Michalíkovy Pedály?(Wah-Volume?)
Vladtepes

Příspěvek od Vladtepes »

No jasne veľká vďaka :) . No používam aj modern aj vintage. Modern to je poriadny nášlap až som sa bál že to jedna V30 neprežije :) ! Podľa potreby to mením korekcie mam teraz dané tak, aby keď prepnem z modern na vintage a vypnem max. Drive mam pekný crunch na tie old shool rockenrolli :) . Presne si to z hlavy nepamätám a myslím, že to aj tak budem trošku meniť keď príde box, tak potom napíšem presne čo a ako :wink:
xaero

Příspěvek od xaero »

Trošku jste mš zaskočili :) přemýšlím teď o náhradě za Randall RH150 a přemýšlím nad Peavey 6505 .... co myslíte co bude lepší volba?
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Určitě bych ti radil 6505 na živo vyzkoušet, protože to stojí za to 8)
Hrál jsem jen na jednu kopii Mesy Dualu za 13 000 a nic moc (ale nebyl to Rockwell), moje 6505+ to strčí do kapsy. Taky jsem testil Valvekinga, to samé. Tam ale mé srovnání končí, bohužel.
Určitě ale zkus, co jsem zatím slyšel lidi s 6505 nebo 6505+ tak si ji každý hýčká a neslyšel jsem snad nic negativního na ni, je to mazec zesík, mohu potvrdit ;-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

To jde tezko rict no :) Rockwell ma brutalni zvuk, ale Peavey taky. Kvalitou zvuku jsou na stejne urovni. Kazdy ma ovsem trosku jinou charakteristiku. Rockwell je proste zvukem Dual Rectifier a Peavey je Peavey :) Pokud chces usetrit penize, tak Rockwell. Pokud chces mit naprostou jistotu a znamou znacku, tak 6505. Rekl bych ale, ze funkcema nema Peavey na Rockwella sanci. Rockwell je strasne variabilni aparat. Uz jen ty dvoje korekce jsou moc dobre. Nemusis delat kompromis. Pokud teda nechces brat tu drazsi verzi 6505+. Za me Rockwell. Nebo si za ty prachy nech udelat Rockwell trikanal (cisty, Mesa, Peavey) ;) Staci se jen domluvit.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

xaero píše:Trošku jste mš zaskočili :) přemýšlím teď o náhradě za Randall RH150 a přemýšlím nad Peavey 6505 .... co myslíte co bude lepší volba?
Za me jasne Pivko, naprosto osvedcenej aparat na stovkach nahravek. Pokud se ti libi jeho zvuk, neni co resit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Vladtepes

Příspěvek od Vladtepes »

No to je dilema keby mne neušla 6505 plus za neskutočnú cenu, tak by som do Rockwellu nešiel. Ale stalo a myslím, že som chybu neurobil som spokojný, ale tak isto by som bol určite spokojný s Peavey. Je to o tom čo ti viac sadne a potom je to o tom ako sa vieš pohrať s korekciami a hlavne o tom či vieš aký chceš zvuk! OD toho Peavey som vedel čo môžem čakať Rockwell bola trochu lotéria ale vyšla :) proste sadol mi! Ak máš možnosť dobrej kúpi tak určite 6505 máš to ,,istejšie,, najlepšie by bolo dať to vedľa seba, pohrať sa a uvidíš čo ti sadne.
DirX

Příspěvek od DirX »

Já bych bral spíš Rockwell to je aparát pro opravdu tvrdé hochy.....
http://bandzone.cz/asymmetric První skladba hovoří za vše....kytaristu znám a vím že je to zkreslení pouze z hlavy....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Tak to je luxus, nejakej podobnej zvuk hledam. :) Asi zacnu setrit. Taky by me zajimalo nakolik to ovlivni bedna, mam nejakou 4x12 behringera tusim. Snad ten zvuk moc nezprasi.
Dean Avalanche 7 + EMG707, IMG Stage Line GAT-100R+4x12 box, DigiTech RP7
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

pokud mám správné informace tak Reliance je nahrávána přes Rockwell bihohazard 60 W a box EDGE 4x10 repro Celestion G10D - 25W... :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ted nekdo prodava na bazaru Rockwell Red Trip 120 i s boxem za 25 000. Urcite by to slo i zvlast. Takze pokud nekdo chcete tohohle dabla, tak se kouknete na ten inzerat ;)
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =15&order=
Pokud mate radi Recto zvuk, tak s timhle urcite neudelate chybu.
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Koukal sem na to. Do ty hlavy bych sel.
Dean Avalanche 7 + EMG707, IMG Stage Line GAT-100R+4x12 box, DigiTech RP7
DirX

Příspěvek od DirX »

Stanley06 píše:pokud mám správné informace tak Reliance je nahrávána přes Rockwell bihohazard 60 W a box EDGE 4x10 repro Celestion G10D - 25W... :wink:
Edge v té dbě už dávno neměl je to nahrané na Marshall-1960 AV
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ano ano, presne moje sestava :)
DirX

Příspěvek od DirX »

Fade píše:Ano ano, presne moje sestava :)
V podstatě jo :D Snímač EMG 81/7 mahagonové tělo taky myslím :D
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Majkl.Duke

Příspěvek od Majkl.Duke »

Zdravím,

mám tutu hlavičko a je to úplně boží zvuk,ženu to přes box Randall 4x12 V30. Ale bohužel budu se toho asi zbavovat kvuli přepravě, tak že hledám náhradu ala kombo, a koukal jsem na stránky Honzy a má tam nějaký komba, tak jsem se chtěl zeptat,jestli s tím nemá měkdo zkušenosti?

Předem díky
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Je to stejne jako jeho hlavy, jen v kombo verzi, coz znamena, ze mene tlaci. Jakoze mensi akusticky tlak, protoze to nema 412 box
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“