Relic look na strata
Re: Relic look na strata
Aha.. To pak jo.. V tom případě je míra broušení "tak akorát" .. jen barvu bych asi zvolil jinou
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Já bych taky barvu zvolil jinouMoleek píše:Aha.. To pak jo.. V tom případě je míra broušení "tak akorát" .. jen barvu bych asi zvolil jinou
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
Gibson Les Paul studio
Taky mě jako první napadlo, že jsi toho zbrousil zbytečně moc 
Ale jinak pěkné, možná by stálo za to zkusit ty "poškozené části" zvýraznit něčím..
Ale jinak pěkné, možná by stálo za to zkusit ty "poškozené části" zvýraznit něčím..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
To bych přesně chtěl, protože ten lak neni moc výraznej,takže tam neni velkej kontrast mezi poškozeninama a nepoškozeninamamtmccox píše:Taky mě jako první napadlo, že jsi toho zbrousil zbytečně moc
Překvapilo mě že ten strat má vrchní desku z nevimčeho.Myslel jsem že je to celý jasan
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Fuckub: Nechci tě urazit, ale říct to musim:) To, co si s tim udělal mi přijde vyloženě hnusný a ani trochu to nevypadá jako relic kytara. Hlavně teda tenhle okraj pod jackem http://fuckub.rajce.idnes.cz/Fokus_muj_ ... 180149.JPG
Dyť ty si ztoho udělal kytaru, která vypadá, že si jí půl roku na stavbě používal místo krumpáče a sem tam místo lopaty, když si potřeboval přeházet hromadu štěrku, to neni relic. Přisuzuju to prostě nevhodnýmu laku a nevhodný barvě, která se blbě "relicuje" - například ty prohlubně od úderů na vrchní desce. Když do toho bouchneš, má se lak odloupnout, ne vytvořit takovej pořád barvou a lakem zalitej mega kráter. Navíc to otřískání musí bejt absolutně random, jestli to má vypadat dobře. Pod tim jackem to otřískání a obroušení má skoro svuj řád, jakoby bylo dělaný v jeden den, jednim nástrojem:)
Jestli chceš hezkej relic, tak to chce víc práce, žádný kompromisy, když už relic, tak kvalitně...tzn...sundat HW, ošmirglovat to až na dřevo, namořit (klidně lehkej burst), nastříkat zpátky ivory, nitrocelulosu a zrelicovatět. (volitelně pak znova nitro aby dřevo bylo trochu krytý)
Předpokládam, že jako lak tam byl PUR, nebo akryl, nebo něco podobnýho a barva taky nějakej humus, proto to vypadá tak, jak to vypadá. Jestli seš ale s tou prací spokojenej, tak proč ne, žejo, je to tvoje kytara, ale narovinu ti říkam, že je to ošklivý a ani trochu nevěřim, že kdybys tuhle kytaru viděl v krámě vedle ostatních, že by sis jí koupil. No řekni si sám. Jestli jsi spokojenej, tak OK, v tom případě na ztmavnutí dřeva je fakt nejvhodnější ten krém na boty. Případně opatrná práce s mořidlem.
Já doporučuju udělat to znova a líp, nemam rád polovičatý věci. Sorry.
Dyť ty si ztoho udělal kytaru, která vypadá, že si jí půl roku na stavbě používal místo krumpáče a sem tam místo lopaty, když si potřeboval přeházet hromadu štěrku, to neni relic. Přisuzuju to prostě nevhodnýmu laku a nevhodný barvě, která se blbě "relicuje" - například ty prohlubně od úderů na vrchní desce. Když do toho bouchneš, má se lak odloupnout, ne vytvořit takovej pořád barvou a lakem zalitej mega kráter. Navíc to otřískání musí bejt absolutně random, jestli to má vypadat dobře. Pod tim jackem to otřískání a obroušení má skoro svuj řád, jakoby bylo dělaný v jeden den, jednim nástrojem:)
Jestli chceš hezkej relic, tak to chce víc práce, žádný kompromisy, když už relic, tak kvalitně...tzn...sundat HW, ošmirglovat to až na dřevo, namořit (klidně lehkej burst), nastříkat zpátky ivory, nitrocelulosu a zrelicovatět. (volitelně pak znova nitro aby dřevo bylo trochu krytý)
Předpokládam, že jako lak tam byl PUR, nebo akryl, nebo něco podobnýho a barva taky nějakej humus, proto to vypadá tak, jak to vypadá. Jestli seš ale s tou prací spokojenej, tak proč ne, žejo, je to tvoje kytara, ale narovinu ti říkam, že je to ošklivý a ani trochu nevěřim, že kdybys tuhle kytaru viděl v krámě vedle ostatních, že by sis jí koupil. No řekni si sám. Jestli jsi spokojenej, tak OK, v tom případě na ztmavnutí dřeva je fakt nejvhodnější ten krém na boty. Případně opatrná práce s mořidlem.
Naposledy upravil(a) Plumm dne 19.03.2010 8:34, celkem upraveno 2 x.
Musím souhlasit... možná, že kdybys to jen lehce na nějakých místech ošmirgloval, dopadlo by to lépe...Plumm píše:Fuckub: Nechci tě urazit, ale říct to musim:) To, co si s tim udělal mi přijde vyloženě hnusný a ani trochu to nevypadá jako relic kytara. Hlavně teda tenhle okraj pod jackem http://fuckub.rajce.idnes.cz/Fokus_muj_ ... 180149.JPG
Dyť ty si ztoho udělal kytaru, která vypadá, že si jí půl roku na stavbě používal místo krumpáče a sem tam místo lopaty, když si potřeboval přeházet hromadu štěrku, to neni relic. Přisuzuju to prostě nevhodnýmu laku a nevhodný barvě, která se blbě "relicuje" - například ty prohlubně od úderů. Když do toho bouchneš, má se lak odloupnout, ne vytvořit takovej pořád barvou a lakem zalitej mega kráter.
Chtěl jsem z toho prostě udělat heavy relic.dole pod tim jackem je tam asi 4-5 úderů který patřej k sobě -měl opadnout lak a neopadl..skoro vůbec nešel dolu jinak než šmirglem.Lak je prostě k ničemu.Jinak to asi ještě dost dodělám, ale naživo to vypadá přesto o dost líp než na fotkách.Rozhodně mi přijde že vypadá líp než předtim.To byl celkem vyloženě hnusnej strat. Ještě si s tim asi budu dost hrát.Neumim a nemám kde to lakovat a tak. takže to dělám tak nějak - co dům dal. Myslim si že v rámci možností to neni nejhorší když je to kytara za dvojku.Když mě to omrzí tak jí střelim a udělám to z nějakýho Mexika a vyberu si tmavší lak a dřevo bude taky vypadat jinak-
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
muj nazor na to je .že když kromu člověk nemá zkušenosti a nastroje tak je to celkem na prd . ty fendry co sou udelany že sou jako 50 let hraný a přitom je udělaly prěd 5 měsíci tak ty vypadaj fakt pěkně. ale vohrousit jen tělo a krku se ani nedotknout to vypada pak docela divně . jak by se toho dalo dosahnout jinak? bud na to hrat jak vo život
no a nebo s kytarou nezachazet tak šetrne nepřrnážet ji v žáným obalu a vona se počase omlati sama .a bude to asi vypadat lip než když naní pudeš z bruskou a za odpoledne budeš mít "hotovo"
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

core88 píše:muj nazor na to je .že když kromu člověk nemá zkušenosti a nastroje tak je to celkem na prd . ty fendry co sou udelany že sou jako 50 let hraný a přitom je udělaly prěd 5 měsíci tak ty vypadaj fakt pěkně. ale vohrousit jen tělo a krku se ani nedotknout to vypada pak docela divně . jak by se toho dalo dosahnout jinak? bud na to hrat jak vo životno a nebo s kytarou nezachazet tak šetrne nepřrnážet ji v žáným obalu a vona se počase omlati sama .a bude to asi vypadat lip než když naní pudeš z bruskou a za odpoledne budeš mít "hotovo"
Já to dělal bez pomoci jakýkoliv elektrický věci. je to šmirglem a tak. Tohel je jen pokus. Krk samozřejmě udělám. jen se rozmejšlim jak.Způsobů je víc. Teď je to tak ze 30% hotovo.Ještě na tom budu dělat a uvidim. S timhle fakt zkušeností moc nemám.Jen jsem shlédnul hodně videí a leccos pročetl a zkoušel jsem to.
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
a cimsi to delal? to vypada jako dys je to dělaný šroubovakemFuckub píše:core88 píše:muj nazor na to je .že když kromu člověk nemá zkušenosti a nastroje tak je to celkem na prd . ty fendry co sou udelany že sou jako 50 let hraný a přitom je udělaly prěd 5 měsíci tak ty vypadaj fakt pěkně. ale vohrousit jen tělo a krku se ani nedotknout to vypada pak docela divně . jak by se toho dalo dosahnout jinak? bud na to hrat jak vo životno a nebo s kytarou nezachazet tak šetrne nepřrnážet ji v žáným obalu a vona se počase omlati sama .a bude to asi vypadat lip než když naní pudeš z bruskou a za odpoledne budeš mít "hotovo"
Já to dělal bez pomoci jakýkoliv elektrický věci. je to šmirglem a tak. Tohel je jen pokus. Krk samozřejmě udělám. jen se rozmejšlim jak.Způsobů je víc. Teď je to tak ze 30% hotovo.Ještě na tom budu dělat a uvidim. S timhle fakt zkušeností moc nemám.Jen jsem shlédnul hodně videí a leccos pročetl a zkoušel jsem to.

Šmirgl papír - 3 různé hrubosti, ty otlučeniny jsou tak ze třetiny kladivem a zbytek o kameny a silnici u námětí a před barákem
...jinak zapalovač..hodně mi pomohl beton u náměstí....je jich tam fakt asi moc. Jak to dělá člověk najednou tak jich udělá pět, pak mu to přijde chudý..tak furt přidává a tak. CHce to dostup asi.
Chci jí trochu došperkovat. Nevíte kde se daj sehnat ladící mechaniky Fender?Vim určitě že se daj samostatně u nás koupit ale prostě to nikde nemůžu najít. Sám sem je někde asi před rokem viděl,ale nevim kde.
Chci jí trochu došperkovat. Nevíte kde se daj sehnat ladící mechaniky Fender?Vim určitě že se daj samostatně u nás koupit ale prostě to nikde nemůžu najít. Sám sem je někde asi před rokem viděl,ale nevim kde.
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio

V celku. Nebylo potřeba sundavat pick ani HW protože jsem s tim nijak nemlátil a na druhou stranu...přirozeně se taky kytara asi neomlátí když na ní neni HW.Proto to má bejt vomlácený jen okolo.Když někomu omylem spadne kytara tak před tim taky nestihne sundat HWcore88 píše:![]()
tak to musela bej asi slušná podívaná když si mlátil kytarou vozem na namestí
a to si ji mapřed rozebral nebo si jí tunil vcelku jak je na tech fotkach
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, to je vcelku otázka, jestli něco takovýho někdo koupí...Fuckub píše:Když mě to omrzí tak jí střelim a udělám to z nějakýho Mexika a vyberu si tmavší lak a dřevo bude taky vypadat jinak-
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Všechno záleží na tom, co s ní ještě udělá, pokud bud výsledek "k něčemu", tak nebude důvod prodávat 
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
No asi takhle. Za hoďku jedu pro humbucker SD- SH-6 a shánim nějaký bazarový singly či hot rails od SD. Jinak mám obejdnané tremolo Fender a ještě zatim nemůžu sehnat ladící mechaniky. Když neseženu Fender tak tam asi přijde Gotoh. Víte někdo kde sehnat Fenderácký? Dál dokoupim 2 pružiny k tremolu. Pak to zavezu k jednomu nejmenovanému kytaráři na seřízení a výměnu nultýho pražce - ještě nevím za jakej..možná roller nut.Myslim že tak do 3 tejdnů to bude určitě hotový. A to díky jen čekání na ty party.Myslim že by se to prodalo.mtmccox píše:Všechno záleží na tom, co s ní ještě udělá, pokud bud výsledek "k něčemu", tak nebude důvod prodávat
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
Když to ve finále prostě nebude důvod prodávat, tak to prodávat nebudu, ale já mám potíž s tim že mám potřebu vyměňovat snímače a kutit a tak a bojim se že když to bude hotový že mě to nebude bavit a budu chtít další projekt.

Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nekoupí, v čr je problém prodat neobvyklé věci - a amatérsky omlácená kytara jak by smet. A pokud se porodá, tak ani za cenu materiálu, který na to věšíš.Nero píše:No, to je vcelku otázka, jestli něco takovýho někdo koupí...Fuckub píše:Když mě to omrzí tak jí střelim a udělám to z nějakýho Mexika a vyberu si tmavší lak a dřevo bude taky vypadat jinak-
Takže trochu reality do života - pokud to neděláš pouze pro sebe, tak to děláš zbytečně.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
Dělám to pouze pro sebe.Ale nevim co bude. Zatim z toho mám radost a ještě přemejšlim jak to opravit/vylepšit a jak z toho můžu udělat to nejlepší co z toho jde.Ale furt je to jen fokuska.To tělo a krk jsou daný a neni to žádnej zázrak.Chci zkusit si z toho udělat kytaru a budu mít radost takový částečný vlastní výroby.Jen je horší nějaký ty věci sehnat.Hlavně ty mechniky Fender.Nejlepší by bylo všechno bazar.Red Bull píše:Nekoupí, v čr je problém prodat neobvyklé věci - a amatérsky omlácená kytara jak by smet. A pokud se porodá, tak ani za cenu materiálu, který na to věšíš.Nero píše:No, to je vcelku otázka, jestli něco takovýho někdo koupí...Fuckub píše:Když mě to omrzí tak jí střelim a udělám to z nějakýho Mexika a vyberu si tmavší lak a dřevo bude taky vypadat jinak-
Takže trochu reality do života - pokud to neděláš pouze pro sebe, tak to děláš zbytečně.
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Spíš než výroby, tak osobní zničení.
"MOJO" kills modern music...