kytara Fender CD-60

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Dirty.Pig

kytara Fender CD-60

Příspěvek od Dirty.Pig »

Ahoj, chtel bych se zeptat na tuhle kytaru. Mate s ni nekdo zkusenosti atd.? Nejvic na blues a rock (Staiway to heaven, Tears in heaven...). V akustikach se moc nepohybuju, nejakou si chci koupit a tenhle Fender se mi libi. Dik za odpovedi :-)

http://kytary.cz/fender-westernova-kyta ... /HN083906/
Flajtr

Re: kytara Fender CD-60

Příspěvek od Flajtr »

Já ji mám a je super, zrovna teď jedu ke spolužákovi se kterým jsem kupoval předevčírem Cort ad870 což je cca stejná třída, takže až si na ni zahraju tak dám vědět. Zdar
Dirty.Pig

Příspěvek od Dirty.Pig »

jojo pak dej vedet
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

CD nebrat - předražený kus, moc se platí za značku, za stejné peníze lze koupit mnohem lépe.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dirty.Pig

Příspěvek od Dirty.Pig »

nasel jsem ji i za 2990 porad je to moc? myslis ze hraje spatne? a muzes poslat jaky jsou lepsi v tyhle cenovy kategorii? :-) diik.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Cort Earth 70, Yamaha F310 a i třeba ta Ibanezka V70/72 se mi líbila víc jak to CD. To mi přišlo fakt na úrovni Staggu nebo Tensonu za 1500 korun.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dirty.Pig

Příspěvek od Dirty.Pig »

No prislo mi to divny, Fender za 3000 proto jsem to zalozil.
Ta Ibanez V72E mi neprijde spatna akorat mi tam nesedi ta zabudovana ladicka :D ...ale ta asi pujde vysroubovat ne?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

A proč bys to dělal? Leda aby ti zůstala díra v těle... Jinak existuje i verze bez ladičky, ale nevím, jestli ji pořád dělají.

PetrPeter 1975 - 2008
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Nemůžu s tebou Nero souhlasit o tom zpracování a o tom, že můžeš koupit o MNOHEM lépe. Jasný že Cort Earth řada je lepší, dneska jsem hrál na cort ad 870 což je nejvyšší model z nízké řady westernových cortů a hrála moc pěkně a zpracování bylo taky dobré, ale rozhodně nebyla líp zpracovaná nebo líp hrála jak to CD. Jsou si dost podobné ( zvukově ) kvůli stejným materiálům. Je možný, že jsi hrál na nějaký horší kus, ale tuhle kytaru má i můj kamarád a obě jsou vyrobené dobře ( ne jak stagg ) :roll:

Na ibanezku jsem nehrál, ale co jsem četl tak vyšla hůř jak cort nebo fender
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Zrovna dneska jsem se díval na Muzikanta, protože chci koupit akustiku se zabudovaným snímačem a tenhle Fender mě taky zaujal (cenově) - akorát já bych chtěl model s výřezem (tento).
Tak jsem se tady na fóru o tom modelu chtěl něco dozvědět a narazil na toto téma - reakce zatím rozporuplné. V pátek půjdu do Muzikanta, tak si na ni zkusím zahrát a porovnat s jinýma. Kdyžtak zde pak hodím nějaké závěry.
Každopádně si myslím, že to bude hrát líp než to moje dosavadní pádlo, které je dobré tak akorát k táboráku (kdyby došlo dřevo) :D .
Dirty.Pig

Příspěvek od Dirty.Pig »

to je ona no, akorat s elektrikou a na kytarach.cz ji mas o par stovek levnejsi :-)
Johndie
last.fm: http://www.last.fm/user/Johndie
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/johndierocks
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johndie »

Já ji mám a jsem fakt spokojený. Věřím, že jde koupit lépe, ale ta moje hraje opravdu velice dobře. Já kupoval ve slevě za 2700.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Flajtr píše:Nemůžu s tebou Nero souhlasit o tom zpracování a o tom, že můžeš koupit o MNOHEM lépe. Jasný že Cort Earth řada je lepší, dneska jsem hrál na cort ad 870 což je nejvyšší model z nízké řady westernových cortů a hrála moc pěkně a zpracování bylo taky dobré, ale rozhodně nebyla líp zpracovaná nebo líp hrála jak to CD. Jsou si dost podobné ( zvukově ) kvůli stejným materiálům. Je možný, že jsi hrál na nějaký horší kus, ale tuhle kytaru má i můj kamarád a obě jsou vyrobené dobře ( ne jak stagg ) :roll:

Na ibanezku jsem nehrál, ale co jsem četl tak vyšla hůř jak cort nebo fender
Že by se mi shodou náhod dostaly pod ruky 3 nebo 4 špatné kusy? To by musela být sakra smůla...

No je to nicméně jen osobní názor - já bych toho Fendera nedoporučil. Tečka. Dál to nikomu vnucovat nebudu :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Berrdy

Příspěvek od Berrdy »

Pokud k tomu něco můžu dodat..... Před půlrokem jsem si vybíral novou kytaru, protože moje Sigma dosloužila. Měl jsem vyhlédnutou Ibanez V72, a po několika zkouškách bych si ji asi koupil, kdybych nenarazil na tohle fórum(díky všichni :D ). Tady mě právě upozornili na Cort E 70. Tak jsem hledal kdo ji v Ostravě prodává a nakonec jsem skončil u Brauna. Můžu zodpovědně říct, že když jsem ji poprvé vzal do ruky a hrábl do toho, měl jsem pocit jako tenkrát, když si kámoš koupil před deseti lety Furcha polomasív. Ten zvuk mě naprosto dostal. Vím že to není žádný zázrak, ale za ty prachy?! Stojí jen o pár stovek více než zmiňovaný Fender a Ibanez:
http://www.hudebnisvet.cz/cortearth70-p-1632.html
Teď jsem na ni natáhl Gibsony fosfor-bronz 11-ky a ten zvuk......je prostě sexy :P
Toho Fendera jsem taky zkoušel a přišel mi horší, než ta Ibanez. Já už bych do překližky nešel, když za skoro stejné peníze můžu koupit polomasív.
Co se týče elektroakustik, nemám zkušenosti, ale někde se tady probíralo, že v některých ohledech je lepší překližka.
Takže vybírejte dobře, sluchem i srdcem :wink:

PS: Ještě jsou dobře hodnocené Washburny, ale bohužel, bohužel, jsem na ně v Ostravě nenarazil. :evil:
zobec - YAMAHA × štěbenec - AMATI De Luxe × škopky - historické AMATI, obuv REMO, plechy MEINL ×
kejtra - CORT EARTH 70, SIGMA DM-1, FENDER CD 140 ×
eletrika - CORT KX5 (R.M.Classic Neck - R.M.Custom), ESP LTD EC-1000 Piezo ×
apec - MARSHALL DSL 40, ROLAND CUBE 15X, MUZA GP 120
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Takže dneska jsem byl v Muzikantovi a vyzkoušel toho FENDERa CD-60 CE. Celkem dobré zpracování i kvalita, ale v dané cenové relaci tam nebylo moc s čím srovnávat. Kdybych ji koupil, tak bych byl asi spokojený, ale to by se mi do rukou nesměla dostat slevněná DOWINA DCE555 za 5,4k. Přední deska masivní cedr dal té smrkové překližce od Fendera na p***l.
Ještě jsem tu Dowinu porovnával s jiným cedrovým masivem CRAFTER LITE-DE/CD, který byl taky ve slevě, ale Dowina u mě vyhrála a je moje :mrgreen: .
Ale zpět k Fendrovi: jak už jsem říkal, nebylo moc s čím srovnávat, ale za tu cenu to hraje odpovídajícím způsobem. Neříkám, že v dané kategorii se nedá sehnat lepší kytara, ale průser to taky není.
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Tak to jsi si vybral dobře,je to super,jak tě zadní deska při hraní kope do břicha,co?Ta kytara má úžasný zvuk a kdybych nešel pro kytaru se smrkovou deskou,tak bych ji měl doma taky,cedr hraje prostě hned skoro na 100%.A ještě jedna zkušenost-Dowiny ladily ve všech polohách nejlíp ze všech kytar,co jsem v těch hudebninách ve zlíně zkoušel.Jsou to jednoznačně vynikající kytary,dnes už za dostupné ceny.Proto mám jednu doma taky. :wink:
Medunka
Nový uživatel

Zkušenost s Fender CD-60

Příspěvek od Medunka »

Ahoj. Chtěla bych se zeptat někoho, kdo má s touto kytarou zkušenosti.
http://kytary.cz/fender-cd-60-na/HN083906/
Popřípadě doporučit jinou kytaru za cca 3500.
Omlouvám se, už jsem to tu na fóru vyhledávala a našlo mi to diskuzi o kytaře Fender, ale jestli mě chápete, chtěla bych "čerstvější" odpovědi. Moc děkuji tomu, kdo odpoví nebo dá typ na jinou kytaru. :)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 4.08.2015 20:31, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Sloučeno do existujícího threadu, čerstvější odpovědi můžeš dostat i ve starém vlákně, není důvod zakládat nové duplicitní.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Od doby, co jsem tu přispěl naposledy, jsem v oblasti akustických kytar získal trochu větší rozhled, abych si dovolil tvrdit, že akustiky od Fenderu, alespoň v nižší cenové kategorii, nestojí za povšimnutí, resp. existuje spousta lepších produktů na trhu.
gaucho

Příspěvek od gaucho »

Mám stejný názor jako Hendrek. Mám za to, že Fender umí elektrické kytary a zdá se mi, že mu akustiky moc nejdou.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Co třeba Cort Earth od místního uživatele Jastud?
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“