Zdravím mám problém.
Mám Kurzweil SP3X. Byl to tak trochu splněný sen a jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl pro tento nástroj (kromě mnoha jiných předností) byla možnost nahrávat na počítač hudební záznamy nebo zapisovat si různé hudební nápady přes notovací program.
Přesně podle manuálu pro připojení nástroje přes USB port k PC jsem se opakovaně snažil, nejdřív sám,pak za pomoci člověka, který počítačům rozumí, nainstalovat ovladač z oficiálních stránek pro tento nástroj (http://www.kurzweilmusicsystems.com) . Bohužel vždy nastane problém v místě, když po zadání cesty k souboru SP3Series.inf a stisknutí tlačítka OK (podle postupu v manuálu) se objeví upozornění:„Tento soubor neobsahuje informace o hardwaru počítače“.
Snažil jsem se najít odpověď na různých diskuzních fórech a u muzikantů. Zatím se mi nepodařilo najít odpověď. Zkoušel jsem to orientačně (bez uložení pouze na zkoušku) ve správci zařízení – řadiče zvuku, …na jiný zvukový ovladač (přesně podle návodu) a tam to načetlo. Takto to ale podle kolegy (odborníka na počítače) není možné přidat. Jiným způsobem se nám to nepodařilo.
Zkoušel jsem to i zapojit na jiný počítač a tam byl stejný problém.
Díky předem za jakoukoli odpověď.
problém s kurzweil sp3x - POMOOOOC:-(
Pravidla fóra
Re: problém s kurzweil sp3x - POMOOOOC:-(
Moc tomu nerozumím, já jsem zkopíroval driver - ovladač u svých kláves Yamaha z CD čistě jen do počítače bez žádného propojování přes usb. Pak jsem ho nainstaloval a poté teprve propojoval přes usb, klávesy zapojím pomocí usb s notovým programem, v něm vyberu v položce DEVICE své zvukové zařízení to je klávesy a hraju a zároveň se mi to zapisuje do not. Asi jsem vám moc neporadil.
Jinak mě také zaujal tento nástroj a chci se zeptat, jaké má možnosti úprav pomocí efektů u piánových zvuků. Jde tam nějak použít funkce brightness pro zesvětlení nebo ztmavení zvuku. A jak jste spokojen s klaviaturou, taky by mě zajímal rozdíl v klaviatuře ve srovnání s kurz. pc3?
Jinak mě také zaujal tento nástroj a chci se zeptat, jaké má možnosti úprav pomocí efektů u piánových zvuků. Jde tam nějak použít funkce brightness pro zesvětlení nebo ztmavení zvuku. A jak jste spokojen s klaviaturou, taky by mě zajímal rozdíl v klaviatuře ve srovnání s kurz. pc3?
No ten problem jsem uz vyresil. Jinkak co se tyce vaseho dotazu, ja jsem ten nastroj vybiral hlavne podle klaviatury a zvuku piana a v tomhle smeru me uspokojil na 200%. Tech efektu je tam strasna spousta plus hodne reverbu myslim ze si tam kazdy najde svoje. Nevim co znamená fce brightness a nemam moznost srovnani s pc3 ale kazdopadne si myslim ze pokud si poridite sp3x rozhodne nebudete litovat.
tak diky za typ, brightness a podobné funkce jako attack, release, decay, myslim spadaji do do skupiny, ktere se souhrne nazyvají časové obálky. Ovlivňují témbr tónu. Attack zase ovlivňuje náběh tónu (když ho přidáte tón zazní hned, když uberete tón nabíhá se zpožděním postupně). Tyhle funkce má průměrný a lepší samohrajka. Ale jsou taky dost podstatné pro úpravu tónu pro živé hraní.
Obávám se, že i když bude piano supr, tak bude třeba dost temné, tmavé, dunivé, ale obyč. reverb nebo chorus mi ho nezmění, nezesvětlí.
UMÍ HERNAJS TOHLE TEN KURZWEIL? Jestli jo, tak jdu do něj.a jaký mate názor v porovnání s konkurenty roland 300G, nebo Yamaha cp33
Obávám se, že i když bude piano supr, tak bude třeba dost temné, tmavé, dunivé, ale obyč. reverb nebo chorus mi ho nezmění, nezesvětlí.
UMÍ HERNAJS TOHLE TEN KURZWEIL? Jestli jo, tak jdu do něj.a jaký mate názor v porovnání s konkurenty roland 300G, nebo Yamaha cp33