Kinx píše:to byl nejakej singlecut satin co si pamatuju, to ciselny oznaceni to nemelo. mel ptacky, satin upravu, zelenej top (docela pekny drevo) a nudnej zvuk kobyla myslim byla ta klasicka jejich nenastavitelna.
Já vím, o kterou kytaru šlo - a rozhodně to podle mě nebyla SC250, ale "klasický" SC245. A ono se ty modely od sebe docela liší...
Ale hrál jsem i na tuhle zelenou - design byl opravdu krásnej, zvuk se mi taky líbil. Rozhodně ne tolik jako u Customa a 55 tisíc bych za něj asi nedal, ale zas jako takový průšvih mi to nepřišlo.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
ja jsem ten den zrovna vybiral kamaradovi prvni kytaru (skoncili jsme u skvelyho kusu epiphone SG 310) a tohle prs jsem chtel jako referenci spolu s mym stratem. jaky bylo prekvapeni ze ta epina hrala lip nez to PRS! a to myslim vazne a rikam to jakozto zapaleny fanda tehlech kytar. kdyby se tam vymenily snimace tak ten singlecut uplne zadupe do zeme, takhle byla jen lepsi (ty snimace meli takovej ten keramickej oder ve zvuku, jinak taky hraly prekvapive dobre) - sice dobrej kus, ale to prs me fakt nepresvedcilo. pak si apmatuju ze tam bylo bily EG SE se singlama ktery hralo super a jeste nejaky, asi SE custom 22 ktery se mi taky libilo.
rain píše:Já akorát nějak nechápu jak si někdo může myslet že se vyfrézováním dutiny ušetří dřevo... To jako jak? Ty piliny se použijí po opětovném slepení do tvaru fošny na výrobu Epiphonek nebo jako na co?
Napadá mě akorát: http://www.brikety.net/ - z honduraského mahagonu budou skvělé custom brikety dávající opravdu hřejivé vintage teplo a pro opravdové fajnšmekry budou mít javorový top, né jak ty čínské pseudobrikety z buku nebo smrku...
Už jsem tu to psal Epi LP Special II je vrstvená překližka - tak jedině, že by to prodávali, ale myslím, že se s tím PRS neobtěžuje. Dělá to jen pro náročného zákazníka kvůli váze.
Jasně, myslel jsem to ironicky (s Iron Maiden to ale nemá nic společného ). Navíc překližka se dělá z dýhy, ne z pilin. Ty se používají na dřevotřísku nebo na topení...