Jak tlusté trsátko používáte na picking?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...

Jak tlusté trsátko používáte?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Greeg
Kontaktovat uživatele:

Jak tlusté trsátko používáte na picking?

Příspěvek od Greeg »

samozdřejmě na elektrickou kytaru !
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Může to být na baskytaru? Jestli jo tak nevím stejně, páč tam nemám mm, ael jen XH (jako extra hard). Jinak hraju stejně hlavně prstama.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

na basovku používám spíš tenký tak 0,73 mm , mám rád když to trochu lupne a neni ten ton takovej ... no jak bych to řek ..... rozesranej ! :D
jinak na elektriku 3 mm a ješte ho ubrušuju a leštim na picking, kdyby dělali tak osmimilimetrový tak si ho koupim :D
Naposledy upravil(a) Greeg dne 6.08.2007 19:20, celkem upraveno 1 x.
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Já právě když už s něma na basu hraju, tak ty hodně tvrdý...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

nevim asi je to věc názoru , mě se ty tvrdý na base moc nezdaj, možná kdybych měl dobrou basu...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

A to já mám :lol: 8)

rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

nejtlusčí co sem sehnal - 2mm

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

z prozatimního výsledků vyplývá že 7 ze 14 lidí hraje na ty nechutný papírky.
Jenom by mě zajímalo to na takhle tenký trsa hrajete i sola ? nebo třeba picking?
majkie

Příspěvek od majkie »

no ono taky zalezi na typu toho trsatka, treba tortex od dunlopa co pouzivam ja je znatelne tvrdsi nez nylonova trsatka stejne tloustky...odhaduju ze 0.73 tortex ~ 1mm nylon +-autobus :) jako dukaz by mohlo slouzit ze 0.88 tortexe pouziva treba kirk hammet, ja na nej prechazel z 1.3 mm brainu a jsem nadvysost spokojen :)
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

achjo...vysvětlete mi někdo co si pán představuje pod pojmem picking? :roll:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

picking je kytarová techika pravé ruky která se použí NEJČASTĚJI při hraní extra rychlích kytarových partů kde nestačí pull off a hammering ,tzn. že co nota to uder trsátka ,ale protože prostě ve velký rychlosti nestihneš každou notu hrát jenom down( ze zhora dolů ) tak se používá down, up (picking) jednu notu hraješ ze spoda a druhou ze zhora .Tak tady z toho to snad pochopí i človek co nikdy kytaru neviděl :D No a problém je jaký trsátko použít .Nejde ani moc o tvrdost ale tlouštku. Můžeš hrát klidně ocelovym trsátkem který má 0,5mm ale jak s nim zahraješ picking to nevim. Podle mě je nejdůležitější zaoblenost hrotu. co? co?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

aha, stačí napsat správný název techniky a mám jasno - Alternative picking :-)

picking je tak nějak hraní not

já a moje 0.73 Dunlop tortex to jistý - na veškeré doprovody, sóla, flažolety atd
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

i na alternative picking? :D
jinak ten tvůj název sem vživotě neslyšel , asi už to nějak zlidovělo jenom na picking.
Zkus si koupit 3 milimetry dunlop big stubby , trochu zbrousit a vyleštit hrot a uvidíš jak ti to pofrčí :D nebo alespon u me tomu tak bylo, a na víc se perfektně drží v ruce( má tam takový prohlubně)
tady je ne něj odkaz ale určitě víš vo čem mluvim :
http://eshop.kytary.cz/DUNLOP-Trsatko-B ... Dunlop:2:0
Naposledy upravil(a) Greeg dne 7.08.2007 18:17, celkem upraveno 1 x.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ano, i na alternative picking :lol:

já neváím, viděl jsem nějaké instruktážní videa jima Roota a Micka Thomsona ze Slipknot a tam předváděli přesně tohle (diatonické cvičení se střídáním hraní nahoru a dolů) a bylo to tam pojmenované alternative picking lesson
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

alternative znamená v překladu něco jako náhražka tak nevim já si teda stojim jenom za tim pickingem :D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Já se nebudu hádat, ale prostě mi to nebylo jasné, protože to znám jinak :-)
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

a to se ti nezadrhává takovýhle trsátko pří tom pickingu? já ho taky měl a bylo to fakt strašný :D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ne, vůbec...zkoušel jsem 3mm, 2mm, 1mm atd a nejlíp mi sedla ta 0.73

je to o zvyku :wink:
El_Piczus

Příspěvek od El_Piczus »

George Dennis SUPER 1,25.
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Greeg píše:z prozatimního výsledků vyplývá že 7 ze 14 lidí hraje na ty nechutný papírky.
Jenom by mě zajímalo to na takhle tenký trsa hrajete i sola ? nebo třeba picking?
:lol: ... a ty tim rycem hrajes treba akordy jak? trhas struny co to de? :lol:
Jestli mas 0.012 struny tak mozna, ale jinak me bohate staci cokoliv kolem 1mm, podle tloustky strun.
Kytara prece neni valcha.... :lol: :lol: :lol:

Zalezi na uhlu pod jakym na struny jdes, na hloubce zaberu, a na sile stisku trsatka v ruce. S tlustym trsatkem se ti musi prsty pri alt. pick unavit rychleji pokud na to vylozene "valchujes" ...

Jinak tahle metoda se prece nepouziva jen pri "extra" rychlych solech.... vzdyt to je zaklad ... usnadneni hry, maximalni vyuziti pohybu ruky... pouziva se to pri riffech, i pri PM, kdyz chces trochu jinej zvuk....
Nehraje se prece porad jenom zeshora dolu... :)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“