majmo píše:ještě mě tak napadá, psal jsi že to má 0,6W v 8 Ohmech... co kdybych tam dal 4 Ohmy ? do se nějak zdvojnásobí ?
jo bude to hrat víc nahlas a bute to víc žrát baterku
A možná se to bude hřát.
core88 píše:ja dal do rubyho tuto http://www.hadex.cz/obrazky/q/q006.jpg#q006.jpg# ma to 3W 8 Ohm a v hadexu to stoji 12 kaček.
Hraje to parádně
jěště sem ho pak zkoušel ze zvědavosti píchnout na teprák co je v combu a ten ma 40W 4 Ohm tobyl rachot
Zajímavě hrají různé televizní ovály, také stojí za zkoušku.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
majmo píše:no a co dát mezi Cvrčka a repro ještě nějaký zesilovač, třeba vylovený z něčeho starého i s korekcemi ? hlavně aby to bylo bez práce
tak šlobi to třěba z bedýnek vod PC jen toho cvrčka pak musiíš nastavit na nějakou hlasitost aby to pak nebylo přehlcený .
ja sem doma našel zesilovač z čehosi .ale asi to vydim na repro vod pc 2.1 . je tam integráč TDA 7375 .pích sem nato tube screamer ,fuzz factory i rubyho a hrálo to suprově
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
mam takový dotaz .
stavěl ste někdo tube cricet http://www.beavisaudio.com/Projects/Tub ... l_2008.gif
docela mě to zaujalo a vypada to celkem jednodušše jede to celí na 12V tak zě by mě to nemělo zabít
součástky by meli bejt taky k sehnaní tady v čr
tak kdyštak napište poznatky ze setavby nebo jak to hraje atd ...
díky
dost podobný zapojení mam doma, když spojim banána booster + tonová clona + ruby, i to sedí částečně součástkama, akorát nemam tonovou clonu mezi triodama, ale až mezi tube stage a power amp stage... takže funkční to normálně je... ten konec je prakticky Ruby...
Jak ja to vidim tak ty bias pointy slouzi jen jako mistka k mereni nastaveni biasu. Na bias pointu 3 si zmeris cele Ucc, a na bias pointu 1 a 2 nastavis pomoci tech trimru 1/2 Ucc.
Lukus píše:Jak ja to vidim tak ty bias pointy slouzi jen jako mistka k mereni nastaveni biasu. Na bias pointu 3 si zmeris cele Ucc, a na bias pointu 1 a 2 nastavis pomoci tech trimru 1/2 Ucc.
aha dik za informaci ja sem s lampama zatim nic jeste nepostavil
Nz, ja taky s lampami zacinam, postavil jsem zatim jen jednu vec a ted se chystam na prvni zesak.
Jinak jestli ti dela problem orintovat se ve schmatu s lampou (mluvim tedka o triode, i kdyz u pentody je to skoro to same), tak si muze predstavit jako normalni tranzistor. Ma bazi (mrizku), kolektor (anodu) a emitor (katodu) a funkce je temer stejna (mala zmena na vstupu se promitne jako velka zmena na vystupu).
no na sem s uz postavil nějaký efekty (2) rubyho a par dalsich kravin .
sechema z elektronkou neni tak velkej problem v tom scematu je to ocislovany a kdystak google to jistí
mě šlo jen oty bias pointy . a bias se meri kdys je tam zapojena elekronka ? to je tak posledni co tak asi potrebuju vedet
Nevím jestli má smysl tam dávat tu 12V lampu, nebylo by lepší tam prdnout Fetzer Valve (JFET simulaci lampy)?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
woro90 píše:Nevím jestli má smysl tam dávat tu 12V lampu, nebylo by lepší tam prdnout Fetzer Valve (JFET simulaci lampy)?
no tak možná asi ibylo no .ale když to chci z lampu sem mašel celej navod jen si musim podle něj udělat PCB chtěl bych si postavit něco z lamou tak tube cricket neni spatnej ne ? lampa stoji v gesu asi 250 kc
ja stavel 'ruby tuby' jako takovy prvni 'lampovy' efekt - nehralo to vubec spatne. Ted uz je to skoro rozebrany na dily - potenciometry, konektory nasly misto v jinych vecech,