Nylonky Nebo Kovove struny ??....Poradte..

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
woro90

Re: Nylonky Nebo Kovove struny ??....Poradte..

Příspěvek od woro90 »

jacqueline píše:Ahoj, já si myslim, že ejstli už máš aspoň trochu zvládnutý jak se to drží, tak jsou lepší kovové ( záleží na kytaře), ale z mého pohledu mají kovovky lepší zvuk a nerozladí se ti tolik při změně teploty. 8)
Co se týče teploty, to bych se docela hádal, a lepší zvuk - myslíš na čem? Na déčku, jumbu, nulce, jazzboxu... mají lepší zvuk, na španělce mají poněkud nevyvážený, což vyhovuje jen pro některé účely (já to vyhledávám, ale spíš na zvukové experimenty), a hlavní problém je v tom, že na španělky se dávají měkčí pražce, takže jdou velmi rychle do pápá. A bez úpravy kobylky na španělce neladí.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

woro90 píše:
jacqueline píše:Ahoj, já si myslim, že ejstli už máš aspoň trochu zvládnutý jak se to drží, tak jsou lepší kovové ( záleží na kytaře), ale z mého pohledu mají kovovky lepší zvuk a nerozladí se ti tolik při změně teploty. 8)
Co se týče teploty, to bych se docela hádal, a lepší zvuk - myslíš na čem? Na déčku, jumbu, nulce, jazzboxu... mají lepší zvuk, na španělce mají poněkud nevyvážený, což vyhovuje jen pro některé účely (já to vyhledávám, ale spíš na zvukové experimenty), a hlavní problém je v tom, že na španělky se dávají měkčí pražce, takže jdou velmi rychle do pápá. A bez úpravy kobylky na španělce neladí.
A vetsina dnesnich spanelek jdou rychle do papa cele s kovovkama..
jacqueline
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jacqueline »

A vetsina dnesnich spanelek jdou rychle do papa cele s kovovkama..[/quote]

Je to jen názor mě jako lajka. já bych si najlonky nevzala, hraju akordy trsátkem a co jsem zkoušela najlonky, tak mi nesedli. Můj názor, nechci se hádat, moc toho nevim, což si myslim že je vydět. :lol:
Homo sapiens se vyvinul nad všechny druhy tvorstva - je už schopen sám sebe jako druh vyhubit. http://rlv.zcache.com/guitar_player_evo ... 0i_400.jpg
...EDGE...

No jasne no, na akordy trsatkem nylonky nejsou nic moc no ;)
PS: "vydět'!? Styd se ostudo!
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Je tam toho víc... Jestli teda nemá na kytaře struňáky...
Edit: Jinak nylon s trsátkem zní (často) blbě (hlavně u souzvuků). Na nylony se hraje prsty.
Tom350

Příspěvek od Tom350 »

jacqueline: a proto existují kytary stavěné na nylonové struny - španělky. A Na hraní trsátkem a kovové struny - drednoughty, jumba ;) není třeba trápit a ničit španělku kovovkama.
jacqueline
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jacqueline »

...EDGE... píše:No jasne no, na akordy trsatkem nylonky nejsou nic moc no ;)
PS: "vydět'!? Styd se ostudo!
myslela jsem na něco upě jiného, stydím se :cry: :cry: ( je to moje častá chyba, ale jenom na klávesnici- propiskou ne)
Homo sapiens se vyvinul nad všechny druhy tvorstva - je už schopen sám sebe jako druh vyhubit. http://rlv.zcache.com/guitar_player_evo ... 0i_400.jpg
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Zas tak stydět se nemusíš,horší je ,když tady někdo sprostě nadává.
EDGE:Nejsme tady od toho,aby jsme spíš poradili méně zkušeným,než neustále někoho upozorňovat na pravopisné chyby?
woro90

Příspěvek od woro90 »

miraslozil píše:Zas tak stydět se nemusíš,horší je ,když tady někdo sprostě nadává.
EDGE:Nejsme tady od toho,aby jsme spíš poradili méně zkušeným,než neustále někoho upozorňovat na pravopisné chyby?
Ono občas není od věci to připomenout, díky občasné buzeraci si už pár lidí osvojilo doibré vyjadřovací návyky, které při svém příchodu na fórum neměli :wink:
Nylonky na španělce mají své místo jen pokud je na to ta španělka stavěná, třeba pozdější československé španělky to ničí, poněvadž nemají ani vějířová žebra. Ty jsou zase vhodné na přestavbu na čundrspeciál s hrazdovým struníkem. Jeden takový vrak mám, a budu na něm dělat přestavbu na dost netypický druh mandolíny :twisted:
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
...EDGE...

miraslozil píše:Zas tak stydět se nemusíš,horší je ,když tady někdo sprostě nadává.
Vsak ona prakticky ani poradit nechtela, vyjadrila nazor a ja ho potvrdil, a kdyz uz jsem mel nacaty prispevek, upozornil jsem ji na nepeknou pravopisnou chybu, ktera by ji ve skole zkazila klasifikaci ;)
Naposledy upravil(a) ...EDGE... dne 13.02.2010 15:30, celkem upraveno 1 x.
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

...EDGE... píše:
Vsak ona prakticky ani poradit nechtela, vyjadrila nazor a ja ho potvrdil, a kdyz uz jsem mel nacaty prispevek, upozornil jsem ji na nepeknpu pravopisnou chybu, ktera by ji ve skole zkazila klasifikaci ;)
No mě to taky vždycky praští do očí,dokonce máme na profilu kapely jednu hrubku,kterou musíme opravit,ale tohle bylo opravdu z toho slabšího soudku.Někdy se chyba podaří každému,ale to,jak píšou někteří lidé je jen pro silné povahy. :lol:
Tompson

Příspěvek od Tompson »

už 5 let mam španělku od strunalu s kovovejma strunama.. za těch 5 let jsem nepoznal opotřebovaní nebo jakýkoliv zničení
woro90

Příspěvek od woro90 »

Tompson píše:už 5 let mam španělku od strunalu s kovovejma strunama.. za těch 5 let jsem nepoznal opotřebovaní nebo jakýkoliv zničení
Některé kytary to vydrží, jiné ne. Jistotu nemáš u španělky téměř nikdy, pokud používáš desítky a tlustší.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“