Levnější box Marshall X Randall

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
yorix
Kontaktovat uživatele:

Levnější box Marshall X Randall

Příspěvek od yorix »

Zdravím,
rozhoduju se pro koupi levnějšího 212 reproboxu. V úvahu přichází tyto 2:

MARSHALL M MC212 (repro Celestion Platform 65) http://kytary.cz/marshall-m-mc212/HN106753/
RANDALL R212CX (repro Celestion Seventy 80s) http://kytary.cz/randall-r212cx/HN099952/

Který vzít? Případně doporučte alternativu. (Výkon nad 50W, impedance 4 ohmy, cena max kolem těch 6500 )

Díky.
--------------------
Epiphone LP Custom; Peavey Bandit USA; Boss TU-2, Dunlop Cry Baby, Marshall AVT50HX
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Levnější box Marshall X Randall

Příspěvek od Kinx »

http://www.thomann.de/de/harley_benton_ ... 18c1e0ffef tohle oba spolehlive zadupe do zeme, protoze to ma pouzitelny repraky. ten marshall je übershit a randall na tom o moc lip nebude s tema reprama.
Barthor

Příspěvek od Barthor »

Nevím, na jaký hudební styl box sháníš, nicméně se plně ztotožňuji s Kinxem. Alternativně bych na Tvém místě sháněl box osazený Celestiony V30 nebo Eminence Legend V12.
yorix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yorix »

Jo až takový sh*t bude ten Marshall? Hmm :roll: Jinak hraju rock - punkrock.
No na ten Harley Benton jsem se taky koukal, ale dělají to jen na 8 ohmů a já potřebuju nejlíp na 4 ohmy (mám "jen" 50W hlavu pololampu)
Naposledy upravil(a) yorix dne 22.03.2010 16:56, celkem upraveno 1 x.
--------------------
Epiphone LP Custom; Peavey Bandit USA; Boss TU-2, Dunlop Cry Baby, Marshall AVT50HX
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

yorix píše:Jo až takový sh*t bude ten Marshall? Hmm :roll:
No na ten Harley Benton jsem se taky koukal, ale dělají to jen na 8 ohmů a já potřebuju nejlíp na 4 ohmy (mám "jen" 50W hlavu pololampu)
to imho nemusis resit, i s 8ohm boxem to bude slapat.
yorix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yorix »

Šlapat to bude, to jo. Ale bude to hrát asi tišeji i když teda nemám představu jak moc... :? Nevím, nemám s tím zkušenosti, hrál jsem doteď jen na kombo :)
EDIT: Zase ale koukám, že ty 16ohmové V30 bych mohl prodat a namontovat tam V30 8 ohmové a měl bych ty svoje 4 ohmy :-) Na tom bych neprodělal, ne? :lol:
--------------------
Moleek

Příspěvek od Moleek »

yorix píše:Šlapat to bude, to jo. Ale bude to hrát asi tišeji i když teda nemám představu jak moc... :?
O moc ne. Já jednou porovnával hlasitost 1 reprák (8ohm) versus 2 repráky (celkem 4ohm) do 4ohm zesilovače a nijak valnej rozdíl to nebyl. A to bylo dokonce o repro navíc, u tebe jde jen o Ohmy.. Navíc V30 maj myslim větší citlivost (nejsem si jistej, ale asi 100 dB proti 98 u Seventy)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
yorix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yorix »

OK, no vidím to teda na ten Harley Benton s V30. Pokud teda někdo nepříjde s další nabídkou :-)
Různě jsem se dočetl, že i když je to víceméně za cenu repra, tak to není špatná mašina 8)
--------------------
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

No tak já jsem byl dneska testovat u p. Horkého 1x12. Popravdě takový tlak jsem z jedné dvanactky nečekal, má i bassreflex a tady ty levnější 2x12 zadupe do země. Nechal jsem si udělat maličko větší box na doporučení a s ohledem na EMV 12, který budu osazovat. Už se nemůžu dočkat...
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

bubucci píše:No tak já jsem byl dneska testovat u p. Horkého 1x12. Popravdě takový tlak jsem z jedné dvanactky nečekal, má i bassreflex a tady ty levnější 2x12 zadupe do země. Nechal jsem si udělat maličko větší box na doporučení a s ohledem na EMV 12, který budu osazovat. Už se nemůžu dočkat...

no já když zkoušel Thiele Mesa Boogie 1xEVM12 tak jsem přemýšlel, že prodám Engla(ještě standart s V60) pěkně ty malý mrchy tlačí a přitom zvuk naprosto konkrétní:)

jinak na ten H&Benton jsem hrál a v téhle cenový kategorii je to super box, nečekej nějaké zvukové orgie to dřevo je sh*t, ale na koncerty, kde je z boxu nejdůležitější repro je to skvělej začátek
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Mě se tomu nechtělo ani věřit jak to hrálo, původně jsem chtěl kopii Thiele co byla na bazaru, ale někdo byl rychlejší. Já jsem si nechal postavit o malinko (cca 5cm) větší, ať ten Electrovoice líp tlačí.
Být tebou vemu ten Benton, došetřil bych a nechal jsi postavit pořádný box.
yorix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yorix »

Jojoo, super, díky moc :!:
Harley už je v jednání, našel jsem ho tu na bazaru :)
--------------------
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“