Dream Theater

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
holkoun

Re: Dream Theater

Příspěvek od holkoun »

Nero píše:
VratikSlayer píše: Ke skladbě Octavarium. Ruku do ohně za to nedám, ale mam dojem, že jsou v ní použitý stejný stupnice/postupy jako v předchozích sedmi písních, jak jdou po sobě...
To je ale účel! :D
JJ... kdysi to bylo i pekne vytahany na wikipedii, z ceho si co vytahli...na druhou stranu ta "ucelnost" nekdy muze nahrazovat nedostatek kreativity...Protoze cituhjou nejak moc casto:-)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zajímavý - jeden řekne "pekelně promyšlená kompozice", druhej "nedostatek kreativity"... Svět je krásný! :D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Vzhledem k tomu, že Dream Theater má obvykle v jedné písni tolik nápadů, které by průměrné metalové kapele vystačily na celé album, tak nějaké opakování by se jim dalo odpustit. :lol:
holkoun

Příspěvek od holkoun »

dayslypper píše:Vzhledem k tomu, že Dream Theater má obvykle v jedné písni tolik nápadů, které by průměrné metalové kapele vystačily na celé album, tak nějaké opakování by se jim dalo odpustit. :lol:
Ovsem pokud ji neni moc...jak rikam, od roku 2001(s vyjimkou 2.cd 6DOIT) je to kopirovani. Bohuzel...ale holt zadna kapela nemuze byt originalni takhle dlouho...neda se svitit.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mno, rozhodně mi neříkej, že Train of Thought a Systematic Chaos ti příjdou jako kopírka pre-2001 alb :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Nero píše:Mno, rozhodně mi neříkej, že Train of Thought a Systematic Chaos ti příjdou jako kopírka pre-2001 alb :mrgreen:
Na TOT uz ani nekopirujou sebe ale jiny:-)...navic ToT je pro me nejvetsi pruser (rozumej absolutne nejnezajimavejsi deska a tezka onanie) DT a krok vedle... a SC je sice lepsi, ale proste me to nudi...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Hele, holkoune, když už mluvíš o tom kopírování - nechce se ti mluvit konkrétněji? :-) docela by m to zajímalo :-P
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Dark Axel píše:Hele, holkoune, když už mluvíš o tom kopírování - nechce se ti mluvit konkrétněji? :-) docela by m to zajímalo :-P
Hele dalo...ale je toho tolik, ze si te dovolim odkazat na forum Instrumento - sekce interpreti - dream theater...:-)

a fakt je skoda ze to na ty wikipedii uz neni, fakt to bylo uplne super - plno veci sis ani neuvedomil - a pak si na to koukal a cumels:-) ale pravda je, ze tam byly zmineny zamerny "citace" jinych songu (at uz svych nebo jinych kapel)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak ono je docela zásadní odlišovat kopírování či vykrádání od záměrných citací...

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Já to na té wiki četl. byly tam citace jiných songů a citace svých songů. Hudební citace je věc, která je docela v pořádku a určitě bych ji nenazval "vykrádání", nebo "vykrádání sebe sama" :-D
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Odkaznost, či návaznost děl je umění. Jsou kapely, které rozvíjejí příběh ve dvanácti různých písní na jednom albu s návazností. To je neuvěřitelné. Nutí to člověka poslouchat celé album, jako číst knihu.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Red Bull píše:Odkaznost, či návaznost děl je umění. Jsou kapely, které rozvíjejí příběh ve dvanácti různých písní na jednom albu s návazností. To je neuvěřitelné. Nutí to člověka poslouchat celé album, jako číst knihu.
přesně to se tím snažím říct :-)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Trošku mimo současnou debatu, ale co už. Jsem si teď asi po roce a půl poslechl A Change Of Season a byl jsem docela mile překvapen, jak je to dobré. Teda myslím samozřejmě pouze tuto skladbu. Zbytek desky byl naprostým utrpením a krvopřísežně prohlašuji, že jsem ty covery poslouchal naposled ve svém životě. Už nechci ztrácet čas takovýma slátaninama. Poslouchat LaBrie(ho), jak se snaží napodobit skřeky Planta, to bylo nad mé síly.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

DT covery prostě dělat neumí - o tom žádná... Nicméně ACOS je úžasná skladba...

PetrPeter 1975 - 2008
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Nero píše:Tak ono je docela zásadní odlišovat kopírování či vykrádání od záměrných citací...
no ale to je ono, nekdy prilis mnoha citacema se snazis zakryt vlastni neschopnost (viz Malmsteenova skladatelska impotence). DT hodne cituji...ale zaroven uz hodne vykradaji (nejen sebe) - a to prave po roce 2001. Tady se neda svitit, ani nic delat, protoze udrzet originalitu po celou dobu existence je preci jen asi vec nemozna...
Jester píše:Trošku mimo současnou debatu, ale co už. Jsem si teď asi po roce a půl poslechl A Change Of Season a byl jsem docela mile překvapen, jak je to dobré. Teda myslím samozřejmě pouze tuto skladbu. Zbytek desky byl naprostým utrpením a krvopřísežně prohlašuji, že jsem ty covery poslouchal naposled ve svém životě. Už nechci ztrácet čas takovýma slátaninama. Poslouchat LaBrie(ho), jak se snaží napodobit skřeky Planta, to bylo nad mé síly.
AChoS je genialni (puvodne to meli mit na Awake) a uprimne se mi libi i ty covery - napr. ta Eltonovina je super...me se ta deska libi prakticky cela a nektery songy jsou lepsi nez original:-) Sice me LaBrie nekdy fakt stval tim priteplalym hlasem - nejen teda na AChoS (ted zpiva lip nez v minulosti - teda pro me - pomijim jeho problemy s hlasivkama), ale na druhou stranu Plant je dost casto tak falesnej, ze si rikas, co ho tak proslavilo (podotykam ze LZ miluju:-)

Ja bych tomu dal jeste sanci:-)
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 27.03.2010 18:12, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Spojení příspěvků pod sebou - používej EDIT!
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

To holkoun
Ad DT a covery. Já určitě neznám všechny skladby v originále, u kterých DT udělají cover. Ty mi samozřejmě nevadí. Ale u těch, které znám, můžu svědomitě říct, že to je totální nuda. Podle mě cover od invenčních hudebníků (a to se asi shodneme, že jimi DT jsou) má vypadat tak, že do té písně dám něco svého a nepřehraji ji tupě od začátku do konce, do posledního tónu, do posledního výkřiku zpěváka. Proč to DT dělají? Aby ukázali, že jsou schopni to notu od noty přehrát? Aby si dokázali, že umí hrát- to je přece nesmysl, málokdo je na tom hráčsky tak dobře. Takže smysl mi naprosto uniká. Někde tady jsem psal, že mi poprvé nevadí covery až na té poslední desce (už si nepamatuju, jak se jmenuje, což taky o něčem svědčí) - beru je tak, že se snaží pro svoje posluchače objevit i jinou hudbu, třeba Rainbow (no LaBrie na Stargazer není to pravé ořechové) nebo King Crimson. Ale proč třeba coverují Pink Floyd?
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Jester píše:To holkoun
Ad DT a covery. Já určitě neznám všechny skladby v originále, u kterých DT udělají cover. Ty mi samozřejmě nevadí. Ale u těch, které znám, můžu svědomitě říct, že to je totální nuda. Podle mě cover od invenčních hudebníků (a to se asi shodneme, že jimi DT jsou) má vypadat tak, že do té písně dám něco svého a nepřehraji ji tupě od začátku do konce, do posledního tónu, do posledního výkřiku zpěváka. Proč to DT dělají? Aby ukázali, že jsou schopni to notu od noty přehrát? Aby si dokázali, že umí hrát- to je přece nesmysl, málokdo je na tom hráčsky tak dobře. Takže smysl mi naprosto uniká. Někde tady jsem psal, že mi poprvé nevadí covery až na té poslední desce (už si nepamatuju, jak se jmenuje, což taky o něčem svědčí) - beru je tak, že se snaží pro svoje posluchače objevit i jinou hudbu, třeba Rainbow (no LaBrie na Stargazer není to pravé ořechové) nebo King Crimson. Ale proč třeba coverují Pink Floyd?
No vidis, a me prijde ze zrovna na ACoS tomu to svoje dali - viz mnou zminovana Elton-Johnovka - nebo medley Queen-Journey-Kansas atd.....me to proste bavi...navic ta deska je z roku 1995 (pokud se o rok nepletu:-) Kdyz to srovnam s tim, co vydavaj v nultym desetileti (s jednou castecnou vyjimkou v podobe 6DOIT), tak si rikam, kdyby udelali klidne jeste neco takovyho....Navic to ber tak, ze to neni radova skladba, ale EP (byt slusne dlouhy). Z myho pohledu je to rozhodne o x levelu vejs nez treba Garage Re-Re-Re-re-re-visited (puvodni album z 80. let beru, doplnenou reedici fakt ne) - kde napr. Thin Lizzy maj fakt totalne z pr... Ve srovnani s tim, je tohle balzam...ale ToT jen muj nazor:-)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Tak hele, tohle mě vážně nebaví, holkoune

když jsme na diskuzním fóru, měli bychom diskutovat a je těžké diskutovat s někým, kdo jen přijde a napíše sem "svou pravdu". čili když už jsi tu ty a jsou tu lidi, kteří ti nějak oponují, co takhle kdybys trochu zabral a předvedl nějaké svoje argumenty

jinak totiž to, co tu zatím děláš, nemá smysl :wink: Nejsem žádný DT fanatik, ale nesouhlasím s tebou od začátku ohledně toho, že se vykrádají a jak už jsem psal - zajímalo by mě, co tím sakra myslíš. zatím jsem se odpovědi nedočkal a dokud se jí nedočkám, nemůžu se nad tím zamyslet a třeba uznat, že máš pravdu

a dokud budeš mít pravdu jen podle sebe, není to žádná pravda... takže pojď diskutovat
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Dark Axel píše:Tak hele, tohle mě vážně nebaví, holkoune

když jsme na diskuzním fóru, měli bychom diskutovat a je těžké diskutovat s někým, kdo jen přijde a napíše sem "svou pravdu". čili když už jsi tu ty a jsou tu lidi, kteří ti nějak oponují, co takhle kdybys trochu zabral a předvedl nějaké svoje argumenty

jinak totiž to, co tu zatím děláš, nemá smysl :wink: Nejsem žádný DT fanatik, ale nesouhlasím s tebou od začátku ohledně toho, že se vykrádají a jak už jsem psal - zajímalo by mě, co tím sakra myslíš. zatím jsem se odpovědi nedočkal a dokud se jí nedočkám, nemůžu se nad tím zamyslet a třeba uznat, že máš pravdu

a dokud budeš mít pravdu jen podle sebe, není to žádná pravda... takže pojď diskutovat
Tak za prve - to ze te to nebavi mi muze bejt celkem jedno:-) Me taky nebavi cist spousta blabolu, ale nechavam si to pro sebe. Pokud se ti moje nazory nelibi, nikdo te je nenuti cist. O tom je ta svoboda na internetu, tak ji vyuzivej.

Za druhy - ja nikomu svy nazory nenutim a prave jen a pouze diskutuju. Napisu si svuj nazor, ale to jeste neznamena, ze je spatnej, i kdyz muze bejt mensinovej. O tom totiz diskuse je. Nicmene je to nazor, ktery ve me vykrystalizoval jakozto u dlouhodobyho fandy DT (zazil jsem jeste eru, kdy DT poslouchalo vicemene jen velmi omezene spektrum lidi - vetsinou kytaristu). Tvoje reakce je naopak prikladem "nediskuse" -napadas me za muj nazor, coz je rozdil oproti mymu diskutovani (ja maximalne vyjadrim svuj nesouhlas s jinym nazorem).

Za treti - na tema DT jsem napsal na instrumento uz tuny pismen (a samozrejme nejen ja) jeste v dobach, kdy to rozhodne nebyl mainstream a opravdu nemam chut o tom psat znovu - kdo chce, tak si najde. Moje hodnoceni alb si najdes tamtez...Ale jen podotek - to kopirovani nemuze slyset jen tetrev hlusec, popr. clovek, kterej toho nema moc naposlouchano. Nebo chces snad ode me slyset, kde okopcili sebe, kde Muse, kde Meshuggah a kde treba Pantheru?. To ze nekdo nedokaze pochopit, ze kapela proste nemuze byt originalni po celou dobu svy existence, pokud je dlouhodoba, jako v pripade DT, neni muj problem. Neexistuje kapela, ktera pusobi na scene 20+ let a zustala by originalni - tech prikladu jsou v elitni hudebni tride desitky, pocinaje Pink Floydy a konce treba Rolling Stones. Je jen s podivem, ze DT vydrzeli byt originalni relativne dlouho.

za 4. - DT mam opravdu naposlouchany jako malokdo (to neni chlubeni ale prosty fakt, nebot v 90.letech jsem netocil pomalu nic jinyho). Takze si opravdu troufam rict, ze me tady fakt nema, kdo, cim presvedcit. Maximalne DT samotny (a nutno rict, ze tomu uz verim, cim dal min).

Za 5. a tady nejsem se svym nazorem mensinovej:-) To ze alba po roce 2002 nedosahuji kvalit alb z let 1992-2002 je obecne prijimanej nazor. Kazde album z te doby bylo unikatni od genialniho I&W po tvrde Awake, primocarejsi Falling Into Infinity a jejich vrchol (spolu s I&W) Scenes From a Memory - tohle kdokoliv slysel (i zaryty fanda), tak mu vetsinou spadla brada (me taktez a to hned na prvni poslech),no a takovou labuti pisni bylo 2.CD ze 6DOIT. (taktez skvely, jen to trochu kazi tuctovy 1.cd)
Tohle o zadnym z alb - ToT, 8varium, Systematic Chaos, nebo BCSL rict proste nemuzes. Teda muzes...jen to bude pro me nazor mimo misu:-)

P.s. nehlede na to, ze moc nevim na co reagujes, neb jsem s Jesterem diskutoval o tom, proc me se libi ACoS covery, zatimco jemu ne. Rozhodne si nemyslim, ze bych mu vnucoval svuj nazor, nemluve o tom, ze Jester se rozhodne dokaze obhajit sam. A pokud reagujes na neco starsiho, tak to taky nechapu, neb uz jsem ti na podobny dotaz odpovidal. Kazdopadne odpovidam znovu v predchozim odstavci

No malicko jsem se rozkecal...takze sorry za pripadny chyby, cist to po sobe ale nebudu:-)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Trošku zareaguju, i když se mě to prakticky netýká:
holkoun píše: P.s. nehlede na to, ze moc nevim na co reagujes, neb jsem s Jesterem diskutoval o tom, proc me se libi ACoS covery, zatimco jemu ne. Rozhodne si nemyslim, ze bych mu vnucoval svuj nazor, nemluve o tom, ze Jester se rozhodne dokaze obhajit sam.
Já se nemám proč obhajovat, řekl jsem svůj názor ke coverům, ty taky. Jsou odlišné a tím to pro mě hasne. Už dávno mě neirituje, když má někdo jiný pohled/názor na věc než já. To by na světě byla pěkná nuda. Navíc nejsem žádný ultra fan, abych se tady za něco do krve bil. Navíc když DT haním ...
No a koneckonců mám na tvorbu DT s holkoun(em) dost podobný názor. A jestli se mu covery líbí, znamená to pro mě jediné - zkusit to ještě jednou poslechnout, právě proto, že se v dost věcech shodneme a navíc vím, že DT má hodně naposlouchané a tudíž jeho názoru (narozdíl od spousty jiných uživatelů) přikládám poměrně velkou váhu.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“