ladici kolicek

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
vmz

ladici kolicek

Příspěvek od vmz »

dobry den,

na tehle kytare http://kytary.cz/manuel-rodriguez-klasi ... /HN096399/ mi praskla ta umelohmotna cast ladiciho kolicku. v kazdem z prozatim asi 4 navstivenych obchodu a servisu, mi bylo receno, ze si musim koupit a vymenit celou ladici mechaniku. nevite nekdo prosim, kde (idealne v praze :-) ) by se dala koupit ta samotna umelohmotna cast ladiciho kolicku. davat kvuli kousicku umely hmoty nekolik set za celou mechaniku mi prijde dost zbytecny.

diky
vita
...EDGE...

Re: ladici kolicek

Příspěvek od ...EDGE... »

Kterou plastovou cast mas na mysli? Ten valecek na ktery motas struny?
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Myslíš tohle?
http://www.muzikant.cz/kytary-6/dalsi-p ... -63485.php

Ovšem jestli je ta cena za jeden kolíček a ne za celou sadu, tak bych koupil nový mechaniky. I za celou sadu je ta cena nehorázná. Nic jinýho levnějšího jsem na netu nenašel.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Záleží na tom, jak je ta mechanika dělaná, samotné kolíky se dají koupit i v muzikeru ale na osičku se zajišťují šroubkem. Lepší možností by bylo dojít ke zkušenějšímu kytaráři, určitě něco najde.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
woro90

Příspěvek od woro90 »

Atkins píše:Záleží na tom, jak je ta mechanika dělaná, samotné kolíky se dají koupit i v muzikeru ale na osičku se zajišťují šroubkem. Lepší možností by bylo dojít ke zkušenějšímu kytaráři, určitě něco najde.
Ještě jsem neviděl na španělce mechaniky, kde by se dal sundat ten plast. Kytarář ale dost možná bude mít pár mechanik rozebraných na díly a najde vhodnou osičku (ta plastová packa, hřídel a šnek převodu tvoří jeden kus, plast je na tom obvykle za tepla nalitý). Pokud jde o nějakou atypickou či historickou mechaniku, jediné řešení asi bude odlít to, použít na to třeba epoxy nebo polyester s plnidlem a barvivem odpovídajícím barvě původního kusu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ovšem jestli je ta cena za jeden kolíček
No oni tam na tom muzikant cz asi dost hulej, protože skoro litr za knoflík poťáku, to je vážně mimo. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
vmz

Příspěvek od vmz »

Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“