true bypass řešení pro DIY Walkman distoriton

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
suboš

true bypass řešení pro DIY Walkman distoriton

Příspěvek od suboš »

Ahoj,
podle jednoduchýho návodu (http://brokenpants.com/?page_id=211) jsem si ze starýho walkmanu vyrobil distortion a jeho zvuk se mi natolik zalíbil, že bych ho rád začal využívat. Jediný problém je, že nevím co udělat, abych dokázal ovládat, kdy walkmanam prochází nezkreslený zvuk a kdy zkreslený a mohl ho používat s ostatními efekty...

Našel jsem tohle schéma, ale nefunguje mi... nevíte v čem je chyba? jak se to jinak dá řešit?
Obrázek
Naposledy upravil(a) suboš dne 24.03.2010 23:21, celkem upraveno 2 x.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: true bypas řešení pro DIY Walkman distoriton

Příspěvek od core88 »

suboš píše:Ahoj,
podle jednoduchýho návodu (http://brokenpants.com/?page_id=211) jsem si ze starýho walkmanu vyrobil distortion a jeho zvuk se mi natolik zalíbil, že bych ho rád začal využívat. Jediný problém je, že nevím co udělat, abych dokázal ovládat, kdy walkmanam prochází nezkreslený zvuk a kdy zkreslený a mohl ho používat s ostatními efekty...

Našel jsem tohle schéma, ale nefunguje mi...
Obrázek
tak to udělěj podle tutoho a fungovat to bude prověřený a 100% funkční :D http://www.beavisaudio.com/techpages/StompboxWiring/

jo jenom jak to proboha hraje ?jestli máš možnost tak sem postni vídeo. no to musí bejt strašnej nesmysl :D
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
suboš

Příspěvek od suboš »

no je to takovej lofi fuzz.. hodně basovej, spousta glitchu a bordelu.. jako bigmuff přejetej kamiónem...

to schéma od beavis audia jsem viděl, ale nejsem nijak zvlášť zběhlý v těhle věcech...hlavně to připojení na přepínač tam neni moc vysvětlený (já mám pouze dvou polohovej se šesti kontakty... taky nevím jak to uzemnit..a jestli je důležitý mít na vstupu stereojack

napájení vyřešený mám...

video je nějaký tady:
http://www.youtube.com/watch?v=Yoo_lAMcST0
Lukus

Re: true bypass řešení pro DIY Walkman distoriton

Příspěvek od Lukus »

Tady to mas. :) Je to jen navod jak to zapojit, tohle je pro rele. U normalniho prepinace je jezdec uprostred.
Přílohy
1.png
1.png (9.58 KiB) Zobrazeno 3249 x
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Ted sem si vsiml, ze to je stejne jako to mas. Musel si to spatne zapojit, tohle urcite funguje.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

suboš píše:no je to takovej lofi fuzz.. hodně basovej, spousta glitchu a bordelu.. jako bigmuff přejetej kamiónem...

to schéma od beavis audia jsem viděl, ale nejsem nijak zvlášť zběhlý v těhle věcech...hlavně to připojení na přepínač tam neni moc vysvětlený (já mám pouze dvou polohovej se šesti kontakty... taky nevím jak to uzemnit..a jestli je důležitý mít na vstupu stereojack

napájení vyřešený mám...

video je nějaký tady:
http://www.youtube.com/watch?v=Yoo_lAMcST0
ten prepinac z 9ti pinama to je trípolovej přepínač (3 prepinace v 1). kazdej sloupecek je jako samostatnej přepínač. ten stero jack neni nutnej ten je tam místo klasickýho vypínace (strcis jack efekt se zapne)jestli chceš nemusíš tam dávat ani napájecí jack . ty popisky na tom zelenym plošnaku : gruond je zem, V+ tam pricedes + z barerky , input je vstup signalu , output je výstup signalu. to označení mono jacku T sem připájíš signál , S sem připájíš zem. koukni sem MONO je ten spodní http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... k_plug.png 3 je signál 4 izolace 1 je zem
Obrázek
suboš

Příspěvek od suboš »

core88: díky, díky - nevis kde se da ten devitipinovej nozní prepinac sehnat?

lukus: tak jsem to asi špatně připájel na přepínač... jestli můžeš mrkni prosimtě na fotky a napiš mi co kam, zachráníš mi propájenej večer :) dik moc

nevim proc jsou ty horni kontaky oddelene za prepazkou...

Obrázek
Obrázek
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

suboš píše:core88: díky, díky - nevis kde se da ten devitipinovej nozní prepinac sehnat?

lukus: tak jsem to asi špatně připájel na přepínač... jestli můžeš mrkni prosimtě na fotky a napiš mi co kam, zachráníš mi propájenej večer :) dik moc

nevim proc jsou ty horni kontaky oddelene za prepazkou...

Obrázek
Obrázek
sežšneš ho třeba tady ale je to jen dvou polový takze by si to zapojil bez tý LEDky
jo a ten co mas na tý fotce neni to jen prepinac on-off na 23V z podsvícením ?
Obrázek
suboš

Příspěvek od suboš »

core88: měl by to být přepínač ON-ON... a je bez ledky ... obyčejný kolíbkáč

takže červenej drátek od ledky a fialovej na uzemnění tam dávat nebudu, a tím pádem mi stačí jenom ten 6 kontakní přepínač.. jasný, OK .. ještě si nevím rady, jak to uzemnit....
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

suboš píše:core88: měl by to být přepínač ON-ON... a je bez ledky ... obyčejný kolíbkáč

takže červenej drátek od ledky a fialovej na uzemnění tam dávat nebudu, a tím pádem mi stačí jenom ten 6 kontakní přepínač.. jasný, OK .. ještě si nevím rady, jak to uzemnit....
takze jestli sem te pochopil spravne tak ten kolibkacchces jen na vypmuti a zapniti . zen 6zi polovej prepinac se zemnit nemusí . když bysi použil kovovou krabicku tak její povrch by byla zem
Obrázek
suboš

Příspěvek od suboš »

kolibkovej prepinac chci na prepinani - bypass / efekt
(je to zatim jenom prototyp..až budu dělat další dám tam normalní kovovej nožní...)
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

suboš píše:kolibkovej prepinac chci na prepinani - bypass / efekt
(je to zatim jenom prototyp..až budu dělat další dám tam normalní kovovej nožní...)
jo takle tak to propoj jako na tom schelatu jak sem ti posilal .funguje to uplne stejne jako ten nozní . jo jestli máš čim tak to propístej ad mas jistitu co se scim spíná :wink:
Obrázek
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

takze ta uprava spociva vtom že oddelam magnetickou hlavu . místo ní píchnu kytaru pripojim treba na levej kanal prozenu obvodama z výstupního jacku to povedu dratem na pravej kanal zase prozenu obvodama a pak do sluchatek nebo do zesilovace rikam to tak spravne ?
Obrázek
suboš

Příspěvek od suboš »

jednoduše: urveš hlavu, místo toho píchneš kytaru, out je sluchatkovej vystup...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no nasadil si my brouka do hlavy . :D no nedalo mi to a zkusil sem to taky nato že je to walkmam .tak jako efekt je to docela gut. jeste to zkusim nak natunit ale to az zejtra
Obrázek
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak sem to neska potunil taky .a hraje to vcelku slušně . jen ja by sem to nepouříval jako efekt ale jen jako sluchatkovek zesik . zkousel sem nato pichnout TS 808 a chytalo to zpětnou vazbu jak prase . a před combo to sem ani nedaval to by zas bylo přeřvaný combo . takže sem to nechal v krabicce vod walkmanu výsledek posudte samy :mrgreen: http://core88.rajce.idnes.cz/Rockmann/
Obrázek
suboš

Příspěvek od suboš »

Použil jsi moc novej typ walkmanu. Málo polovodičovejch součástek, malej tišťák. Čim hranatější a větší walkman tim větší zkreslení. Pokud máš na walkmanu ještě nějaký ovládací prvky - eqalizér atd., tak můžeš i to zkreslení jakž takž ovládat. Mě to reaguje i na volume perfektně. Ale je to samozřejmě o tom, jakej zvuk máš rád, tohle je takovej prasáckej, noisovej, experimentální... nic co bys použil do revivalový skupiny.

Neni k tomu potřeba žádnej další distortion. Používám k tomu jenom delaye, flanger a tremolo... se zpětnou vazbou nemám problém...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

suboš píše:Použil jsi moc novej typ walkmanu. Málo polovodičovejch součástek, malej tišťák. Čim hranatější a větší walkman tim větší zkreslení. Pokud máš na walkmanu ještě nějaký ovládací prvky - eqalizér atd., tak můžeš i to zkreslení jakž takž ovládat. Mě to reaguje i na volume perfektně. Ale je to samozřejmě o tom, jakej zvuk máš rád, tohle je takovej prasáckej, noisovej, experimentální... nic co bys použil do revivalový skupiny.

Neni k tomu potřeba žádnej další distortion. Používám k tomu jenom delaye, flanger a tremolo... se zpětnou vazbou nemám problém...
no novej je to je fakt . no stim zkreslením to nevim jestli to tak bude ale mozny to je tuto ma zkreslení slušný takový jiný ale deto. mě to na volume reaguje tim stylem kdys je to na 10 tak je to ok a kdys ubyram tak se to chova jako fuzz a kdys se dostanu na 8 tak to jentak prdí kdy kdys ale poradne flaknes do strun. jediný ovladací prvky na walkmanu je volume pak naka uroven hlasitosti (pro bezpečnej poslech) a přepínání pásky NORM Cr02/METAL jinak nic víc tam toho neni. jo a pak je tam jeste radio :D takze kdys te vomrzí hraní tak si pustíš rejdiou.
jinak ja mam jen Ts 808 a fuzzfactory takze sem nemel moznost to testnout jiný typy efektů. jinak tam zpětna vazba taky neni
a tu je i vídeo jak to hraje
http://www.youtube.com/watch?v=uh9X9sU8ybo
Obrázek
FPC
last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FPC »

sakra to je super :D čím horší walkman tím větší zkreslení? chtěl bych dosáhnout nějakýho takovýho zvuku http://www.youtube.com/watch?v=K2aqT2i4RPM
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

FPC píše:sakra to je super :D čím horší walkman tím větší zkreslení? chtěl bych dosáhnout nějakýho takovýho zvuku http://www.youtube.com/watch?v=K2aqT2i4RPM
zvuku tý kytary nebo tech klaves ? :D jestli nákýho máš doma tak to zkus pokud se aspon trochu vyznáš v elektronice a umíš pájet tak neni problem :D .jo pak mě ještě napadlo jak se prodávaj tykový ty kazety co maj místo pásty magnetickou hlavu a připojuje se na ne mp3 nebo diskman tak ztou by to šlo taky a mob bysi si nasít takovýho kterej ti bude zvukově sedět nejlíp.a jestli je pravda čím starší tim lepší :?: já mam třeba docela novýho a ten hraje super :mrgreen:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“