50 vs 100 W

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
ahomonicky

50 vs 100 W

Příspěvek od ahomonicky »

Ahoj, téma síli zesilovačů je tak nějak rozházeno a nedobral jsem se sám rozhodnutí. Uvažuji o koupi hlavy. Jsme klasická zábavová kapela a doposavad hraji na 50W kombo, která mám při hraní master na půlce, čistý na 2/3 a zkreslený tak na 1/3. Teď se rozhoduji o hlavě a nevím, zda 50W či 100W. Z logiky výše vyplvá, že mi 50W stačí, ale zas jsou názory ohledně zvuku a tak, Tedy, je lepší mít 100W na třetině nebo 50W někde za půlkou ? Myšleno master a myšleno samozřejě typově stejná hlava. Nejde mi o srovnání hlav, ale pouze výkonu. Díky moc za radu předem
Fender Strat American Sunburst s humbuckrem, Boss Volume, Korg Pitchblack, Boss CH1, Boss GE7, Line 6 DL4, Randall RT 50 HE, Xotic overdrive
kubog

Re: 50 vs 100 W

Příspěvek od kubog »

Hlasitosťou skoro rovnaké, 100W ma akokeby pevnejší zvuk a lepší headroom. Mne osobne 50W nevyhovuje, obe moje hlavy sú 100W. Za mna 100W
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zvukove bude s nejvetsi pravdepodobnosti lepsi 100W, ale muzes se setkat s tim, ze se ti zvuk neotevre pri beznych zkusebnovych a koncertnich hlasitostech. Ja prave tenhle problem posledni dobou docela resim, sotva se zvuk u myho aparatu otevre, tak uz to hraje dost nahlas.

Dalsi veci je drazsi prelampovani.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
StoneG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StoneG »

Subjektivně: 50W mi příjde živější - takové více komunikativní, 100W je pevnější a zvukově stálejší. Víc jak 50W jí osobně bych nebral. Na naše poměry bohatě stačí..
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Co jsem viděl sály a areály v Čr, tak si myslím, že i když bude 100W stálejších a pevnějších, tak to kvůli malé velikosti herních prostor nevyužiješ. Možná získáš stálost, ale pravděpodobně ztratíš "otevřenost" tónu, kvůli nízké hlasitosti. Já bych zůstal u 50W.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

nedavno jsem to znovu testoval a pri spravne zapojenem boxu (rozumej impendance) je rozdil tak piko mikro maly ze se to v kapele suverenne ztrati. hlasitostne tam je rozdil mozna 10%, neznam nikoho kdo by v cechach i na vetsim podiu tavil 50w nebo 100w hlavu aniz by nebyl hluchy - to uz pak jde o to aby kytara nesla z podia a zvuk za neco stal. mozna kuba z boronu :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kinx píše:hlasitostne tam je rozdil mozna 10%
To je dost mozny, jenze to se projevi az za pulkou drahy volume potaku. V praxi jsem hral na ENGL Screamer (50W) na polovicni hlasitost a u Blackmora (100W) na ctvrtinovou, pricemz ze zacatku Blackmore nehraje skoro vubec. V praxi je tedy tezsi nastavit si hlasitost nez u 50ky.
Somnus Aeternus
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Kinx píše:nedavno jsem to znovu testoval a pri spravne zapojenem boxu (rozumej impendance) je rozdil tak piko mikro maly ze se to v kapele suverenne ztrati. hlasitostne tam je rozdil mozna 10%, neznam nikoho kdo by v cechach i na vetsim podiu tavil 50w nebo 100w hlavu aniz by nebyl hluchy - to uz pak jde o to aby kytara nesla z podia a zvuk za neco stal. mozna kuba z boronu :)
Je to dost subjektivní, někteří z nás žijí v pohodě i s 22watty. Jinak Boron bych nezmiňoval. Zvučí akce sami a vždy to přehulí. :D
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

myslim ze porovnavat dva ruzny zesaky byt stejny znacky je passe, protoze tam muze byt jinak reseny konec. ja to porovnaval treba u marshallu - jcm 800, oba jednokanaly (2203 a 2204) horizontal input cca 1986. pak jsem to zkousel jeste u svych mesin a vysledek byl podobny, v podstate stejny. zvuk podle me vic zmeni jak se zapoji box do spravneho vystupu :)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ja treba jsem u meho Rockwella hral na 60W tak, ze jsem vytahnul jednu pojistku. Dokud jsem mel pasivni snimace, tak rozdil 60W a 120W nebyl az tak znat. Potom jsem tam hodil aktiv EMG a pri zapojeni vsech 120W byl zvuk o poznani pevnejsi, sel lepe za rukou a celkove takovy sprostejsi, nasranejsi. U tehc pasivu to nejspise neslo tak poznat, protoze to byly Ibanez sh*t snimace.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kinx píše:myslim ze porovnavat dva ruzny zesaky byt stejny znacky je passe, protoze tam muze byt jinak reseny konec. ja to porovnaval treba u marshallu - jcm 800, oba jednokanaly (2203 a 2204) horizontal input cca 1986. pak jsem to zkousel jeste u svych mesin a vysledek byl podobny, v podstate stejny. zvuk podle me vic zmeni jak se zapoji box do spravneho vystupu :)
Praveze ENGLy obecne jsou vsechny skoro stejny :wink:
Somnus Aeternus
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

to by se dalo trvrdit i o konci mesa mark I a II, nicmene zvukovy i funkcni rozdil tam je :) kdyz uz tohle porovnavat tak stejny model pres stejnou bednu vedle sebe.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Proc vedle sebe? V kapele hraju furt se stejnou hlasitosti (v ramci moznosti), u Screamera jsem hral na pul a nastaveni tudiz bylo mnohem jemnejsi. Krome Thiele boxu se jina citlivost nikdy vyrazne neprosazovala, nastaveni hlasitosti se lisilo vylozene v milimetrech drahy potaku.

Jinak Mark II uz zacinal mit Simul-Class, ne? To mi moc jako podobna konstrukce oproti klasice neprijde :) U ENGLa je to vsecko stejny.
Somnus Aeternus
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

to je model od modelu, ja mam klasiku 60w ktera by mela bejt vsude tak nejak stejna.

ono velky rozdil ve vnimani dokaze nadelat i odstup pul minuty natoz nejaky delsi :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ale vzdyt rikam, ze to porovnavam s hlukem kapely :) Bici maji se stejnym bubenikem ve stejne mistnosti vicemene konstantni hlasitost a podle toho se ridi ostatni nastroje. Neni v tom nic subjektivniho.
Somnus Aeternus
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

takze jsi to srovnaval v rozmezi nekolika dnu, zkousek a jedina reference bylo jak do toho triska bubenik? :)
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Já osobně mám radši 50W a míň, protože už tak mi ta 50tka přijde hodně nahlas, když se začíná zvuk otevírat.
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Samozrejme. Garantuju ti, ze dlouhodobe muze mit bubenik vychylky v radu jednotek decibelu. Tady se nebavime o porovnavani charakteru zvuku, ale o hlasitosti, ta je absolutni. Nebo mi chces rict, ze mezi zkouskama je rozdil v hlasitosti bubenika i o 5 nebo 10 dB?
Somnus Aeternus
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no spis bych rek ze takovy srovnani mi prijde irelevantni :) uz jenom ze sam vim ze bubenikum to jednak nekdy o par db klesa, zalezi na nalade a rozehranosti :D nehlede na casovou mezeru. chtelo by to proste udelat na jednom boxu a jen prepinat :) tam je rozdil opravdu pidi.
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Podle mně záleží i na modelu. Třeba mám teď marshalla 60w kombíčko jcm tsl a pod půlkou to nechce hrát moc pěkně. Valveking hrál na menší hlasitosti líp. Občas by to bylo asi dobré otočit do zdi od sebe. Myslím že 60w je zbytečně moc. Já to na zábavách netočím víc než na 4 z 10 a ten zvuk je pořád docela mrtvý. Pravda že 100w má jiný charakter, ale pokud ho nevytočíš tak z toho leze blato. Někdo používá výkonovou brzdu, ale já osobně to nemám moc rád. Třeba na tom marshallovi je G12h80 wolverine a pokud nedostane i on pořádně na p***l tak má takový tvrdý křupavý zvuk. S externí V30 je to jiné kafe. Záleží aj na bedně(repráku). Chce to dlouhodobě zkoušet. Ale doporučuju vyzkoušet kombíčko engl thunder, screamer apod.... Má to spoluhráč a moc pěkně to hraje(50w). Má to poměrně těžký stžedový zvuk. A v kapele se hodně dere dopředu. Taky na to mám zálusk.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“