200W pasiv. Reproboxy/monitory
Pravidla fóra
200W pasiv. Reproboxy/monitory
Tak,už jsem sehnal peníze na novy reproboxy a tak by mě zajímalo jaký koupit.
Mám tenhle zesilovač.
Je tam napsáno Sterofoní výkon 200W na kanál a 200W monofoní monitoring to myslí jak?Jako že to utáhne 2 200w bedny a jednu k nim navíc jako odposlech?
Chtěl bych to použít ve zkušebně jako ozvučení kláves a pokud by to šlo,tak i jako monitory na domácí nahrávání.
Proto bych chtěl aby zvuk nebyl co nejlepší ale co nejrealističtější.
Tudíž by pro mě byli lepší asi monitory,že?
Zatím jsem ale nenašel žádné 200w pasivní monitory.jenom asi 150W.Jde nějak snížit výkon výstupu?Abych moh používat i ty 150w a nemusel se bát odpálení?
strop ceny max 10 000
Mám tenhle zesilovač.
Je tam napsáno Sterofoní výkon 200W na kanál a 200W monofoní monitoring to myslí jak?Jako že to utáhne 2 200w bedny a jednu k nim navíc jako odposlech?
Chtěl bych to použít ve zkušebně jako ozvučení kláves a pokud by to šlo,tak i jako monitory na domácí nahrávání.
Proto bych chtěl aby zvuk nebyl co nejlepší ale co nejrealističtější.
Tudíž by pro mě byli lepší asi monitory,že?
Zatím jsem ale nenašel žádné 200w pasivní monitory.jenom asi 150W.Jde nějak snížit výkon výstupu?Abych moh používat i ty 150w a nemusel se bát odpálení?
strop ceny max 10 000
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
- Jens Ludwig
- Odborník
Re: 200W pasiv. Reproboxy/monitory
studiový monitory vůbec neřeš - maj mnohem mižší SPL, takže by prakticky ve zkušebně nic neuhrály... navíc maj upllně jinak dělanou výhybku, takže jsou koncipovaný na zvuk, kterej již prošel nějakým processingem a ne na živý hraní - tim monitory leda zničíte....ů
jinak k tomu Phonicu bych zauvožoval boxy alespoň s 250 RMS...
jinak k tomu Phonicu bych zauvožoval boxy alespoň s 250 RMS...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
aha,takže myslíš že by zkušebnu neuhráli?s tema dvema 200W Boxama jedu max na polovinu výkonu a jde to fine.
Co se muže monitorum stát?Jako jeslti by je hraní ve zkušebně jednou týdne zničilo tak bych do toho nešel.
Při hraní ve zkušebně mi nejde o zvuk moc,v tom bordelu co dělaj trandákový apce kytar a bicí se jemne nuance nepoznaj.
Myslíš že jde na nemonitorovejch bednách umíchat slušnej zvuk?ne nějaká top kvalita,ale takovej,aby si laik nebo poloprofesionální muzikant řek "pěknej zvuk"
EDIT:Na tom phonicu to 200W na kanál + 200W mono monitoring znamená že k tomu mužu dát dvě bedny + jednu jako odposlech?
Mám právě doma jeste jednu 200W bednu(druhou mi mamka omylem zničila
) tak že kdybych zkušebnu zvučil třema bednama tak by se to dalo ne?
Co se muže monitorum stát?Jako jeslti by je hraní ve zkušebně jednou týdne zničilo tak bych do toho nešel.
Při hraní ve zkušebně mi nejde o zvuk moc,v tom bordelu co dělaj trandákový apce kytar a bicí se jemne nuance nepoznaj.
Myslíš že jde na nemonitorovejch bednách umíchat slušnej zvuk?ne nějaká top kvalita,ale takovej,aby si laik nebo poloprofesionální muzikant řek "pěknej zvuk"
EDIT:Na tom phonicu to 200W na kanál + 200W mono monitoring znamená že k tomu mužu dát dvě bedny + jednu jako odposlech?
Mám právě doma jeste jednu 200W bednu(druhou mi mamka omylem zničila
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
- Jens Ludwig
- Odborník
1) ano - můžeš pooužít 2 + 1
2) studiový monitory maj mnohem menší citlivost - tzn studiovej monitor bude při zatížení 200W hrát stejně jako "normální" bedna při 20W
3) dynnamika při živým hraní je taková, že by to studiový monitory dlouhodobě nevydržely (třeba i poo jedný zkoušce by byly zničený
2) studiový monitory maj mnohem menší citlivost - tzn studiovej monitor bude při zatížení 200W hrát stejně jako "normální" bedna při 20W
3) dynnamika při živým hraní je taková, že by to studiový monitory dlouhodobě nevydržely (třeba i poo jedný zkoušce by byly zničený
ok,a mužeš mi doporučit nějaké bedny k tomu phonicu?FInanční možnosti definoval otec takto:"Ne nic super drahyho,ale aby to nebyly žádný šmejdy"
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
- Jens Ludwig
- Odborník
to je dost relativní definice - já bych v tom viděl třeba pasivní RCF 312
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=84147
nebo Mackie C300z
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=84561
a nebo ještě pak velký a těžký Behringer B1220 PRO
http://www.audiotek.cz/Behringer-B1220- ... y/:3:35892
u těch je pak ale časem (co nejdřív) potřeba vyměnit driver
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=84147
nebo Mackie C300z
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=84561
a nebo ještě pak velký a těžký Behringer B1220 PRO
http://www.audiotek.cz/Behringer-B1220- ... y/:3:35892
u těch je pak ale časem (co nejdřív) potřeba vyměnit driver
Díky.
Promin blbej dotaz,ale jsem začátečník a nevim co si představit pod pojmem,vyměnit driver
co to obnáší a co to bude stát?
co řikáš třeba na tohle http://kytary.cz/yamaha-ax-10/HN092153/ ?Dá se to nebo je to už moc velkej sh*t?
Promin blbej dotaz,ale jsem začátečník a nevim co si představit pod pojmem,vyměnit driver
co to obnáší a co to bude stát?
co řikáš třeba na tohle http://kytary.cz/yamaha-ax-10/HN092153/ ?Dá se to nebo je to už moc velkej sh*t?
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
- Jens Ludwig
- Odborník
v reproboxu je basovej reproduktor a výškovej driver (specielní reproduktor, kterej neumí moc hrát do basu, ale o to lím mu jsou vejšky...) kolik to bude stát??? mě stál asi 1500 jeden - dával sem tam nějakeý EV... původní tam jsou nějaký Monacor...
tu yamahu jsem neslyšel, ale nemusí bejt špatná
tu yamahu jsem neslyšel, ale nemusí bejt špatná
Mackie C300z je za peníze co stojí výborný box.
Nezavrhoval bych ani stavebnici EM151 od megatonu - s ním uhrajete opravdu hodně a navíc se dá vzít i na menší akce. Rovněž hotový EMC121 je za ty peníze víc, než slušný.
Nejlíp pak ND151 - dobře odladěná bedna z kvalitním osazením.
Navíc jsou tyhle boxy z kvalitní překlížky.
Výměnu driveru za jiný, bez úpravy vyhýbky, nemůžu doporučit, nehledě na to, že B1220 má mizernou citlivost, hnusný zvuk a materiál skeletu stojí za nic.
Nezavrhoval bych ani stavebnici EM151 od megatonu - s ním uhrajete opravdu hodně a navíc se dá vzít i na menší akce. Rovněž hotový EMC121 je za ty peníze víc, než slušný.
Nejlíp pak ND151 - dobře odladěná bedna z kvalitním osazením.
Navíc jsou tyhle boxy z kvalitní překlížky.
Výměnu driveru za jiný, bez úpravy vyhýbky, nemůžu doporučit, nehledě na to, že B1220 má mizernou citlivost, hnusný zvuk a materiál skeletu stojí za nic.
Naposledy upravil(a) pavel2 dne 23.03.2010 13:00, celkem upraveno 1 x.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
a co ta yamaha?Cenově je levnější než to na co postoval Jens odkazy,ale přece jenom mi připadá že Yamaha je značka co si nedovolí vypustit na trh nějakej šmejd+made in Japan.
Nějakej brutal zvuk mít nepotřebuju,ale ne žadnej šmejd.10k za jednu bednu mi přijde dost.To střední kvalitativní kategorie začíná až od 10k/ks u tohohle typu zboží?
Nějakej brutal zvuk mít nepotřebuju,ale ne žadnej šmejd.10k za jednu bednu mi přijde dost.To střední kvalitativní kategorie začíná až od 10k/ks u tohohle typu zboží?
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
Ta Yamaha je prostě laciná - laciné reproduktory, laciná vyhýbka, laciný skelet - co vím, tak tomu odchází drivery a servis to řeší docela dlouho.
Zvukově se to EMC121 ani nepřibližuje.
Nejlepší za nejmíň je podle mých zkušeností EM151kit a nebo z hotových pak EMC121.
Za podobné peníze nic tak nehraje, nehledě na to, že je to postavené ze slušných komponentů, hned tak se nerozsypou a servis funguje.
Na střední, nižší, či vyšší to nemá smysl dělit.
Smysl má dělení na povedené a nepovedené.
Taky je dobré si uvědomit, že v případě potřeby ty Megatony docela lehce prodáš bez velké ztráty, což o tom zbytku říci nelze
Zvukově se to EMC121 ani nepřibližuje.
Nejlepší za nejmíň je podle mých zkušeností EM151kit a nebo z hotových pak EMC121.
Za podobné peníze nic tak nehraje, nehledě na to, že je to postavené ze slušných komponentů, hned tak se nerozsypou a servis funguje.
Na střední, nižší, či vyšší to nemá smysl dělit.
Smysl má dělení na povedené a nepovedené.
Taky je dobré si uvědomit, že v případě potřeby ty Megatony docela lehce prodáš bez velké ztráty, což o tom zbytku říci nelze
pavle,mohl bys mi prosím hodit nejaký odkaz na ty repra co doporučuješ?(na komplet,ne stavebnici)
Když jsem zadal megaton na seznamu do zboží,tak to našlo hlávkové zelí
Když jsem zadal megaton na seznamu do zboží,tak to našlo hlávkové zelí
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
Zelí ?
Tak to se asi přeorientovali na biomasu
v sz máš kontakt
Tak to se asi přeorientovali na biomasu
v sz máš kontakt
- Jens Ludwig
- Odborník
megaton je výrobek Prodance - www.prodance.cz
Ne - Prodance je prodejcem Megaton.
Jsou tam pravda jisté vazby, ale Megaton je samostatná firma.
Jsou tam pravda jisté vazby, ale Megaton je samostatná firma.
sry za blbej dotaz,ale nebude vadit když budu mít k 200w ´powermixu 300w bedny?Nebude to hrát tiše třeba?
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ne, nebude - rezerva nemůže uškodit, ba spíš naopak.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Trošku nesouhlasím - v sestavách, kde je slabší zesilovač, častěji uživatelé odpálí drivery, protože onen zesilovač jde dřív do limitace a cívka se zapeče. Žijí totiž v přesvědčení, že je ta rezerva zachraní...
Když budeš hrát s rozumem - to znamená ne do clipu, tak bude všechno OK.
Nikde nevidím popis, ale předpokládám, že na mixu jsou indikátory - vstupní na šavlích srovnat tak, aby to nelítalo přes 0 dB, stejně tak master by neměl výrazně blikat nad nulu.
Jestli jsou údaje indikátorů pravdivé, pak při 0 na vstupu, při nulách na šavli a na masteru, by jsi měl na výstupu dostat nominální výkon.
Pozor ještě na různé exotické zvuky z keyboardů - ty nemusí mít "přirozené" spektrum a odpálení driverů nebývá vyjímkou ani u mnohem lepších sestav.
Když budeš hrát s rozumem - to znamená ne do clipu, tak bude všechno OK.
Nikde nevidím popis, ale předpokládám, že na mixu jsou indikátory - vstupní na šavlích srovnat tak, aby to nelítalo přes 0 dB, stejně tak master by neměl výrazně blikat nad nulu.
Jestli jsou údaje indikátorů pravdivé, pak při 0 na vstupu, při nulách na šavli a na masteru, by jsi měl na výstupu dostat nominální výkon.
Pozor ještě na různé exotické zvuky z keyboardů - ty nemusí mít "přirozené" spektrum a odpálení driverů nebývá vyjímkou ani u mnohem lepších sestav.
no exotické zvuky keyboardu pujdou přez ty repra asi dost často...
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6