Jenze jak chces tohle napajet? Mimo to tim, ze to bude napevno, se ten konektor tim vic bude rozm*davat a driv odejde.dayslypper píše:A co tato propojka složená ze dvou půlek flat konektorů?
No, nejsem já génius?![]()
Propojení efektů
Pravidla fóra
Re: Propojení efektů
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Teorge: Máš naprostou pravdu.
Wohma: Žádné pájení to nepotřebuje. V tom je to kouzlo. Dotýká se to přesně tam, jak jsou čela nýtů. Každopádně by bylo kvůli spolehlivosti vhodné to sešroubovat i zvrchu. Ale ty konektory z Tipy jsou úplné bláto. Trochu jsem za to zabral, a už se uvolnil ten váleček na dříku.
negativecreep: Ptal jsem se pana Smrčky před pár dny, jestli to tu můžu rozkecat. Řikal, že ne. Tak jsem to respektoval.
Když už je to venku, mohl bys nám sdělit nějaké zkušenosti? Rád bych fakt věděl, jestli ty konektory od pana Smrčky jsou opravdu takový zázrak a drží, i když se jim dá trochu víc pokouřit.
Já jsem teď právě otestoval konektor, co byl od komba Mesa Mark IV a je to v podstatě stejný šmejd jako to z Tipy - vložka z obyč. plastu, co se po zahřátí kovového kontaktu uvolní. Každopádně z výroby to bylo napájené tak, že to jakž takž drželo.
EDIT: Jinak taky u toho kontaktu středového vodiče je smrštitělná trubička, která není smrštěna.
Wohma: Žádné pájení to nepotřebuje. V tom je to kouzlo. Dotýká se to přesně tam, jak jsou čela nýtů. Každopádně by bylo kvůli spolehlivosti vhodné to sešroubovat i zvrchu. Ale ty konektory z Tipy jsou úplné bláto. Trochu jsem za to zabral, a už se uvolnil ten váleček na dříku.
negativecreep: Ptal jsem se pana Smrčky před pár dny, jestli to tu můžu rozkecat. Řikal, že ne. Tak jsem to respektoval.
Když už je to venku, mohl bys nám sdělit nějaké zkušenosti? Rád bych fakt věděl, jestli ty konektory od pana Smrčky jsou opravdu takový zázrak a drží, i když se jim dá trochu víc pokouřit.
Já jsem teď právě otestoval konektor, co byl od komba Mesa Mark IV a je to v podstatě stejný šmejd jako to z Tipy - vložka z obyč. plastu, co se po zahřátí kovového kontaktu uvolní. Každopádně z výroby to bylo napájené tak, že to jakž takž drželo.
EDIT: Jinak taky u toho kontaktu středového vodiče je smrštitělná trubička, která není smrštěna.
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 8.01.2010 2:07, celkem upraveno 1 x.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se bojíte namáhání takovýchto propojek, tak bych asi začal upevněním efektů na pedalboard velcrem
pokud to uděláte dobře a chytře, šance rozkopání řetězce na kousky je mnohem menší
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Dayslypper: Taky to ma tak blbe udelany vlis (nebo spis jeho absenci) valce k telu konektoru? Tomu neverim. Plastova vlozka by mi ani tolik nevadila.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Jj, máš pravdu, u toho Mesa je kolíku průchozí skrz tělo a někde z druhé strany možná bude roznýtován, ale není to tam dobře vidět. Takže konektor nejde tak lehce zlomit, jako ten Tipa s tim neprůchozím válečkem. Prakticky by mělo stačit to trochu poklepat po spájení a mělo by to být OK.
Na ty z Tipy pošlu stížnost, ať je buď stáhnou, nebo se pokusí najít kvalitnější. Jeden konektor byl volný už z výroby, ten druhý se uvolnil po dvou vteřinách, když jsem začal pájet.
Na ty z Tipy pošlu stížnost, ať je buď stáhnou, nebo se pokusí najít kvalitnější. Jeden konektor byl volný už z výroby, ten druhý se uvolnil po dvou vteřinách, když jsem začal pájet.
U me to bylo podobne, nektery byly uz z vyroby trochu vykvedlany.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
negativecreep
dayslypper : Aha tak to se me neco povedlo
,ja jsme se ho na to ani neptal,poprosil jsem ho,jestli by to slo,ze jeste nemam vsechny efekty koupeny,takze nevim jak dlouhy snury,tak jestli by me mohl nejaky poslat navic,ze si to napajim,nevedel jsem ze je to tajny.Ale je fakt ze by bylo lepsi to vyresit hromadnou objednavkou,treba za cely forum,at nema tolik prace.
No a spolehlivost? mam to v kufru,takze namahany asi moc nejsou,ale zda se me to bytelny. Nevypada,ze by se to melo rozpadnout.Navic to bylo neuveritelne levny,asi 20 za kus,coz je dobra cena si myslim.Upozornil me na to ,ze zaruka nebude (ani jsme ji necekal) protoze nemuze rucit jak to napajim,a jak moc utahnu sroubky,abych zavit neznicil (zavit teda nevypada,ze by sel znicit) .Nevim co vyvadite vy z kabelem,ale myslimze tohle vydrzi dost
No a spolehlivost? mam to v kufru,takze namahany asi moc nejsou,ale zda se me to bytelny. Nevypada,ze by se to melo rozpadnout.Navic to bylo neuveritelne levny,asi 20 za kus,coz je dobra cena si myslim.Upozornil me na to ,ze zaruka nebude (ani jsme ji necekal) protoze nemuze rucit jak to napajim,a jak moc utahnu sroubky,abych zavit neznicil (zavit teda nevypada,ze by sel znicit) .Nevim co vyvadite vy z kabelem,ale myslimze tohle vydrzi dost
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Přikládám obrázek vnitřku konektoru od Smrčky. Jak už bylo uvedeno předtím, tak předpoklad kvalitního plochého konektoru je, aby:
- dřík konektoru byl průchozí do těla a zde byl rozlisován (NE aby to byl jen váleček a tělo se opírající)
- izolace mezi tělem a středním vodičem musí být z materiálu, který odolá vyšším teplotám při pájení
P.S.: Taky jsem poslal žádost na vyřazení těch nekvalitních konektorů na TIPA.cz. Sice reagovali, až jsem to poslal jednateli, ale prý doprodají zásoby a pak to vyřadí.
Kdybyste věděli ještě o jiném obchodu, kde mají podobně nekvalitní konektory, tak dejte vědět. Stejně tak, pokud byste našli naopak něco kvalitního.
Ještě stále se mi do ruky nedostal ten Monacor.
- dřík konektoru byl průchozí do těla a zde byl rozlisován (NE aby to byl jen váleček a tělo se opírající)
- izolace mezi tělem a středním vodičem musí být z materiálu, který odolá vyšším teplotám při pájení
P.S.: Taky jsem poslal žádost na vyřazení těch nekvalitních konektorů na TIPA.cz. Sice reagovali, až jsem to poslal jednateli, ale prý doprodají zásoby a pak to vyřadí.
Kdybyste věděli ještě o jiném obchodu, kde mají podobně nekvalitní konektory, tak dejte vědět. Stejně tak, pokud byste našli naopak něco kvalitního.
Ještě stále se mi do ruky nedostal ten Monacor.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Takže jsem došel ke zjištění, že Monacor T-208ARM je identický, jako ten od Smrčky. Je celkem běžně k sehnání. Jen ve stereu bude asi problém.
Ještě časem vyzkouším ten v GME, který má na pohled podobnou konstrukci, jako Monacor. Tenhle typ bych za kopii Switchcraft moc nepovažoval.
Vzhledově Switchcraftovitější je třeba ten v GESu, ale to byly většinou ty šmejdy.
Ještě časem vyzkouším ten v GME, který má na pohled podobnou konstrukci, jako Monacor. Tenhle typ bych za kopii Switchcraft moc nepovažoval.
Vzhledově Switchcraftovitější je třeba ten v GESu, ale to byly většinou ty šmejdy.
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 7.07.2012 22:54, celkem upraveno 2 x.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V GME prodávají samý CCC (Cheap Chinese Crap) to samé v GESu akorát tam mají občas některé součástky trochu lepší.
S konektory je to problém, sehnat něco pořádného je tady celkem problém. Já osobně jsem se zapřisáhl, že ten šmejd za 10 korun co mají všude kupovat nebudu. Jednou se mi to rozsypalo v konektoru který byl zavřený a dostat to ven nebyla sranda.
S konektory je to problém, sehnat něco pořádného je tady celkem problém. Já osobně jsem se zapřisáhl, že ten šmejd za 10 korun co mají všude kupovat nebudu. Jednou se mi to rozsypalo v konektoru který byl zavřený a dostat to ven nebyla sranda.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Ono celkem vůbec nezáleží, jestli tlačítko u lisu mačká Číňan nebo Evropan, záleží na návrhu a použité technologii.
Jestli v GME souhlasí fotografie konektoru se skutečností, tak bych jeden na zkoušku určitě koupil. Je dost možné, že uvnitř bude stejný jako Monacor.
Jestli v GME souhlasí fotografie konektoru se skutečností, tak bych jeden na zkoušku určitě koupil. Je dost možné, že uvnitř bude stejný jako Monacor.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přemýšlím teď o tom, že bych koupil nějakou tu sadu "udělej si sám" (když pájím, tak to dopadá hrozně - tuny cínu, otřesná kvalita a o vzhledu se ani nebavím). Zatím jsem našel jenom Lava Cable (http://www.lavacable.com/lava.html), tak by mě zajímalo, jestli s tím má někdo zkušenosti (zajímá mě kvalita zvuku a provedení) a taky jestli nevíte o dalších podobných produktech.
Hraju na kytary a mašinky
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
http://proguitarshop.com/store/cables-c ... -kit-p-742
pokud vím, tak tyhle jsou na stejném principu
případně můžeš skočit po George L's
pokud vím, tak tyhle jsou na stejném principu
případně můžeš skočit po George L's
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
rotten77: Něco podobného dělá Planet Waves. Ale kvalitně pájenému spoji se to zřejmě nevyrovná.
Pokud člověk nemá Parkinsona, tak dříve nebo později se obstojně pájet naučí. Pokud máš doma páječku, schopné nešpinivé tavidlo (pokud možno ne kalafunu, doporučuju gel), tak dle mě je zbytečné uvažovat nad solder-free kabely, které jsou cenově někde úplně jinde.
Jestli máš pocit, že se v pájení nezlepšuješ, tak buď používáš nekvalitní techniku, nebo sis nezjistil, jak ji správně používat. Kromě trochy zručnosti to chce i nějakou přípravu, např. si konektor do něčeho upnout, abys ho nehonil po stole.
Pokud člověk nemá Parkinsona, tak dříve nebo později se obstojně pájet naučí. Pokud máš doma páječku, schopné nešpinivé tavidlo (pokud možno ne kalafunu, doporučuju gel), tak dle mě je zbytečné uvažovat nad solder-free kabely, které jsou cenově někde úplně jinde.
Jestli máš pocit, že se v pájení nezlepšuješ, tak buď používáš nekvalitní techniku, nebo sis nezjistil, jak ji správně používat. Kromě trochy zručnosti to chce i nějakou přípravu, např. si konektor do něčeho upnout, abys ho nehonil po stole.
zkousel jste teda uz nekdo ty Monacor T-208ARM? jsou stejne jako ty od smrcky??
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Já je přeci zkoušel a byly OK. Zkus koupit 1ks v GME bebo se na něj tam na místě mrkni. Jestli sedí s obrázkem, tak bude snad dobrej.
Mě se z těch dostupných zatím osvědčil z MusicData - HICON J63MA05 - plochý úhlový lomený jack. Na http://www.hudebniraj.cz
Na spojky mezi efekty OK. Žádný plast.
ESP, Gibson SG, Cusack, Strymon, Empress, Boss, Marshall, VHT, Morley
ten vypada dobre diky za tipJidan píše:Mě se z těch dostupných zatím osvědčil z MusicData - HICON J63MA05 - plochý úhlový lomený jack. Na http://www.hudebniraj.cz
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Jenže ten HICON je taky skoro 3x dražší. A nevypadá, že by byl konstrukčně výrazně odlišný. Vložku bude mít určitě dobrou, jen by mne zajímala kvalita lisování.
Nemám s nimi zatím žádný problém. Používám je v pedalboardu, když je okolo krabiček málo místa, takže žádná větší zátěž a mají pohyb jen minimálně. Vypadají ale bytelně. Zkouším je teď nově i do kytary a taky zatím OK. Čas ukáže.
ESP, Gibson SG, Cusack, Strymon, Empress, Boss, Marshall, VHT, Morley