Jak vyřešit pískání singlů Wilkinson u Vintage V6 Icon

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
AlaRichie
Kontaktovat uživatele:

Jak vyřešit pískání singlů Wilkinson u Vintage V6 Icon

Příspěvek od AlaRichie »

Ahoj přátelé,
pročítal jsem zde podobné téma týkající se pískání ale u humbackerů... já mám stejný problém u singlů na stratovi stejné značky... Myslím, že kytara je to supr, ale v případě, že dám zkreslení, nebo jen čistý kanál na lampě hodně zesílím (naschvál jsem zkoušel, jestli je to jen zkreslením, nebo i hlasitostí), tak to začne nechutně pískat, ale nejde o klasickou efektní zpětnou vazbu, ale nezastavitelné pískaní, které přestane jen stáhnutím volume na kytaře, nebo na pedálu u efektu... Ptal jsem se na to známého v hudebninách a ten mi říkal, že to je těma singlama, že ty prostě to zkreslení nevezmou, ale viděl jsem normálně hrát plno kytaristů na 3x Single straty na zkreslení a bez problému... Dokonce i Squier kamaráda za pár šlupek to nedělá a tam ani nejsou značkový snímače...
Prosím poraďte, jak bych to mohl řešit...
Díky moc, zdraví Ála
Have a nice day
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyřešit pískání singlů Wilkinson u Vintage V6 Icon

Příspěvek od Smrťokvítek »

zavoskovat :) Nebo koupit nové snímače.

http://projectguitar.com/tut/dip.htm
http://projectguitar.com/tut/potting.htm

Tohle je první co jsem našel. Určitě toho najdeš na netu spoustu.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

zkus ns-2
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Hmm tady by mělo opravdu pomoct to zavoskování. Kvalitní snímače pokud se nepletu jsou zavoskované už z výroby.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

pigdestroyer píše:zkus ns-2
To by mělo být až zcela poslední řešení. Před tím je rozhodně lepší buď snímače zavoskovat, případně rovnou koupit nové, čímž si člověk ještě vylepší zvuk sám o sobě.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
loos

Příspěvek od loos »

co já vím tak tyhle wilkinsony nejsou špatné snímače, ale mám pocit, že nejsou od výroby zavoskované (ačkoliv nevim proč). No a za druhé pokud to kreslíš opravdu hodně a nahlas a ještě stojíš blízko komba nebo tak, tak to bude nemálo i v tom, že jsou to singly.
V každym případě bych začal zavoskováním :wink:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
woro90

Příspěvek od woro90 »

loos píše:tak to bude nemálo i v tom, že jsou to singly.
Jaký je v tom rozdíl oproti HB (co se týče zpětné vazby)? Pouč mě, prosím.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
AlaRichie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlaRichie »

Já si myslím, že ty Wilkinsony jsou dobrý snímače... Mám i LP od Vintage a je to naprosto skvělá kytara zvukově srovnatelná s mnohem dražšími LP od Gibsona... Taky vím, že ty HB u LP zavoskované mám už od koupě... Ale ty singly asi nevoskují... Děkuju moc všem, začnu tím voskováním, popřípadě investuji do nových, pokud to nepomůže :)
Have a nice day
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

taky opravdu nevidím žádnou souvislost mezi pojmy "pískání" a "singl", nevím, proč by měly singly pískat více než humbuckery...

Některé singly se nevoskují a to z toho důvodu, že nezavoskovaný snímač má jiný zvuk než snímač zavoskovaný. Určitě se to tedy nedělá z toho důvodu, že chce výrobce ušetřit, ale z toho důvodu, že výrobce zamýšlí taký a taký zvuk...

Jinak záleží na tom, jak jsi natočený k aparátu, jak jsi od něj daleko, na akustice místnosti a taky na těch samotných snímačích samozřejmě... Ale opravdu nehledej problém v tom, že máš singly a nebo dokonce že máš nezavoskované snímače. V tom problém nebude. Třeba Classic 57 od Gibsonu taky nejsou zavoskované a s pískáním nemá nikdo nějaký velký problém. Opravdu hodně singlů je taky nevoskovaných a taky no problemo... čili problém bych viděl spíše v konkrétním typu :)
woro90

Příspěvek od woro90 »

qwer píše:Ale opravdu nehledej problém v tom, že máš singly a nebo dokonce že máš nezavoskované snímače. V tom problém nebude. Třeba Classic 57 od Gibsonu taky nejsou zavoskované a s pískáním nemá nikdo nějaký velký problém. Opravdu hodně singlů je taky nevoskovaných a taky no problemo... čili problém bych viděl spíše v konkrétním typu :)
To záleží i na tom, jak těsně jsou motané cívky, z jakého drátu, jestli jsou motané těsně až k čelu... Ale zavoskováním se mikrofoničnost úspěšně zlikviduje.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

qwer píše:Ale opravdu nehledej problém v tom, že máš singly a nebo dokonce že máš nezavoskované snímače. V tom problém nebude. Třeba Classic 57 od Gibsonu taky nejsou zavoskované a s pískáním nemá nikdo nějaký velký problém. Opravdu hodně singlů je taky nevoskovaných a taky no problemo... čili problém bych viděl spíše v konkrétním typu :)
Nicméně pokud ten typ je nic moc a nejsou zavoskované, tak tím voskem se problému dost pravděpodobně zbaví.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Můžete odůvodnit tvrzení, že zavoskování snímačů má vliv na jejich zvuk? Vosk přece nevodí :-) Vinutí je obtočené kolem magnetických nástavců a je to ne? Co na tom změní vosk kolem?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
woro90

Příspěvek od woro90 »

Demilich píše:Můžete odůvodnit tvrzení, že zavoskování snímačů má vliv na jejich zvuk? Vosk přece nevodí :-) Vinutí je obtočené kolem magnetických nástavců a je to ne? Co na tom změní vosk kolem?
Patrně právě netopýří detaily ve zvuku způsobené možností či nemožností závitů se nepatrně hýbat. Ale to tvrdí netopýři schopní slyšet rozdíly mezi značkovou a neznačkovou kobylkou.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Jestli píská snímač většinou zjistíš když na něho opatrně zaškrábeš nechtem. Někdy píská že je volný kryt proti cívce nebo volný dráty. A někdy to píská že to máš chytnuté na maple který je volný a rezonuje. Kdysi jsem měl snímač s takovýma šibr plechy a šroubky. Pod každou strunou byl šroubek a dal se povolit a posunout. To bylo peklo lepil jsem na to kobercovku aby to nepískalo nakonec pomohl vosk.
loos

Příspěvek od loos »

woro90 píše:
loos píše:tak to bude nemálo i v tom, že jsou to singly.
Jaký je v tom rozdíl oproti HB (co se týče zpětné vazby)? Pouč mě, prosím.
no měl jsem pocit, že singly jsou náchylnější na vazbu...ale když to tady řiká tolik lidí tak se asi pletu...sry :?
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
woro90

Příspěvek od woro90 »

loos píše:no měl jsem pocit, že singly jsou náchylnější na vazbu...ale když to tady řiká tolik lidí tak se asi pletu...sry :?
Singly jen chytají brum, proto se nedají provozovat s higainovým aparátem okouřeným naplno, jinak není důvod čekat od nich že budou vazbit víc. Chápu že je tu spousta dvanáctiletých higainistů, pro které jsou singly něčím podřadným, nemá to dunivé basy, cinká to, je to malé, na stratu ještě ke všemu s nemetalově bílými kryty, a ani to nebrání brumu, ale pro ostatní jsou to snímače jako kažé jiné :wink:
loos

Příspěvek od loos »

woro90 píše:
loos píše:no měl jsem pocit, že singly jsou náchylnější na vazbu...ale když to tady řiká tolik lidí tak se asi pletu...sry :?
Singly jen chytají brum, proto se nedají provozovat s higainovým aparátem okouřeným naplno, jinak není důvod čekat od nich že budou vazbit víc. Chápu že je tu spousta dvanáctiletých higainistů, pro které jsou singly něčím podřadným, nemá to dunivé basy, cinká to, je to malé, na stratu ještě ke všemu s nemetalově bílými kryty, a ani to nebrání brumu, ale pro ostatní jsou to snímače jako kažé jiné :wink:
ještě, že nejsem jedním z nich 8)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“